Rosa Parks banade väg för Obama och Steele

Rosa Parks vägrade 1955 att stå upp för en vit man på en buss. Efter Rosa Parks och många vägrade att bojkotta de färgade människor bojkottar bussarna och månader hade att göra utan kollektivtrafik. Men Rosa Parks satt garanteras tillsammans med bland andra kung att bussegregatie försvann. Svarta människor gjorde från 1956 inte längre stå upp för en vit man på en buss.

Den första svarta presidenten i USA

USA har nyligen en svart president. Dessutom, det republikanska partiet för första gången i sin historia valde en svart ledare, nämligen Michael Steele. Det är självklart att det finns för många fall att anvisa, för denna förändring, men en av de viktigaste är bildad av en märklig kvinna. Rosa Parks ändrade historien för alltid när hon vägrade i december 1955 till stå upp för en vit person på bussen.

Svarta människor var tvungna att avstå från sin plats på bussen till en klarlack historien om Rosa Parks

Kläder Sömmerska Parks var den 1 december 1955 av buss från mässan varuhuset i Montgomery hem. De 36 platserna i bussen var snart ockuperat. På baksidan var färgade människor, 22 totalt. Front 14 vita. När en vit man var tvungen att stå larmade busschauffören folket tillbaka på bussen att de fyra passagerare i raden precis bakom de vita var tvungen att stå att leverera i deras ställe. Men ingen svarade. Egentligen är detta inte behövde. Bussen var uppdelad i en vit och en svart sektion och alla satt där han kunde sitta. Busschauffören gick då själv utan för människorna i den svarta delen och beordrade dem att leverera sin plats. Tre män gjorde detta och gick tillbaka till bus stand, men Rosa Parks vägrade. De hävdade att det var i sitt eget avsnitt och att hon inte skulle få upp. Busschauffören gav sedan vet dock att han var säker på om den vita delen och sa att hon satt där på den punkten. Däremot hade de inte haja även när föraren sa att han ens kunde arrestera henne att upprätthålla segregation lagar. Parker, dock stannade där hon var och hon verkligen arresterad. Hon fick en polisanmälan och fängslades. '

Rosa Parks slogs

Rosa Parks var dess beschuligd ha brutit mot bussegregatiewetten Alabama. Genom en vit advokat och D.J. Nixon, ledaren för den färgade befolkningen i USA, kom de ut ur fängelset, men Nixon och advokaten har vädjat till hennes vilja att sätta segregation alltid fördömas. När hon bestämde att hon ville komma till en process som var en heroisk handling. Färgade människor var vid denna tid i USA är inte värt mycket och begränsar deras rättigheter. Hennes familj var därför z ?? n milt missnöjd med hennes beslut att fortsätta kämpa för rätten den färgade befolkningen.

Rosa Parks har visat att de kan åstadkomma mycket med vita


Parker hade på den tiden, för övrigt, deltog i en gemensam workshop och det fanns positiva kom ifrån. Hon hade under dessa sessioner med vita kvinnor lärt sig att det faktiskt är möjligt att det finns harmoni mellan raserna. ?? Kvinno politiska råd, som består av högutbildade svarta kvinnor vändes och sätta en protestskrivelse på temat att ännu en mörk kvinna greps för att hon vägrade att ge upp sin plats till en vit man. Som stöddes av samtalet till alla människor av färg i Montgomery för att måndagen att inte åka buss. Nixon var också aktiveras och han var omedelbart innan bussen bojkott. Även Martin Luther King trodde att det var en utmärkt idé. Snart 50 ledare för det svarta samhället samlades i Kings kyrkans planer antogs och lovade alla att offentliggöra planerna. På lördagen före måndag, var 5 december redan tusentals människor från Montgomery sett pamfletter eller hört nyheten. I en tidning publicerat en artikel med rubriken ,, Negro Grupper förbereda ???? buss bojkott. På måndagen stod dag dagar Coretta kung före gryningen för att titta på åtgärder kunde fortsätta. Den första bussen hon såg passerar var helt tomt. Och så var de nästa. Polisen övrigt kontrolleras längs rutterna. Enligt dem var deras kolleger svarta människor bara stanna utanför bussen med våld från andra.

Release krav för Rosa Parks

Samtidigt var Rosa Parks dömd morgonen i domstol. Hallen av rättssalen var annars packad med färgade kamrater. De kräver att parker skulle bli fri, något som redan hade bosatte sig där genom att deponera betalades och de kunde åka hem igen på dessa villkor.

Martin Luther King sammankalla ett möte om bojkott av kollektivtrafiken av personer av färg

När detta hände, fanns ytterligare förhandlats fram av parterna ytterligare och etablerat en ny organisation, Montgomery förbättring Föreningens. Ett möte som samma natt det åter hölls och alla som ville kunde komma. Kungen, som nu proklamerades presidenten blev lite förvånad när han såg kom till kyrkan som hela byggnaden var omgiven. Inte av vita utan av svarta människor som alla ville vara på mötet. Publiken beslutat att natten som de hade tillräckligt att alltid behandlas som andra klassens medborgare. Bojkotten fortsatte. Helt enkelt detta, för övrigt var inte för de flesta människor som var helt beroende av kollektivtrafiken, och hade ofta lägre domstolar. Billiga bussar ledde till att de kunde varje dag till och från sina jobb och nu de vägrade detta innebar enorma problem.

Huge opposition med buss bojkott av svarta människor i USA

Dessutom har åtgärder på alla fronter motarbetas. Taxiresor plötsligt kopplat till minimala mängder, i tidningar publicerade historier som inte var sant. Typ av bil-poolen idé, var det genomfördes i syfte att lösa detta första problemet. Färgade människor från olika klasser var dock en tröskel för det, eftersom det fanns fortfarande stora skillnader. Samtidigt bussbolagen förlorade intäkter per dag mellan 30 000 och 40 000 bussbiljetter. Den 17 december, bussarna var då redan 12 dagar bojkottade återupptogs förhandlingarna med bussbolag. Det fokuserade bland annat att företagen i framtiden skulle anta svarta förare. Segregationen var uppenbarligen en annan besvärlig fråga. I den första veckan i 1956 meddelades att bussbolaget var på randen till konkurs. Den svarta befolkningen alltmer förbittrad av åtgärder som var uppenbart fel. Varje bilpool förföll och kastade utan anledning på kvittot. Kling också människor tog i sin bil var ännu gripits och kastas i fängelse. Hoten var inte från luften, och även följde en bombattack på huset kung. Pastorn sedan återigen kastas in i cellen.

December 1956: den bussegregatie är över

Den 9 Mars 1956 bad president Eisenhower att genomföra en hemlig rapport om rasfrågan. Den 4 juni, 1956 en panel av tre federal domare härskade i segregation frågan. Med två röst Menden mot en sopade domare förordningar buss segregation i Montgomery tabell som grundlagsstridig. Det fanns dock omedelbart överklagas och segregation lagar har förblivit i kraft i avvaktan på en dom, men den svarta befolkningen var mycket nöjd med detta uttalande. Endast den 20 december, kunde 1956 Kungen underrätta den svarta befolkningen att promenad var över. Den bussegregatie antogs av en dom i Högsta domstolen ??.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha