Öroninfektioner: mitten

Lorett Lundmark Februari 27, 2016 Hälsa 7 5
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Den vanligaste formen av öroninfektion är en öroninfektion i mellanörat. Hos barn, örat infektion i mellanörat är den vanligaste. En öroninfektion kan innebära smärta. Ibland blod kommer från örat. En öroninfektion försvinner i de flesta fall.

Mellanörat

Den vanligaste formen av öroninfektion är en öroninfektion i mellanörat. Bakom trumhinnan finns örontrumpeten. Detta rör är anslutet till halsen. Detta område kallas även mellanörat. En inflammation i mellanörat förekommer ofta via örontrumpeten från insidan. Eller genom ett hål i trumhinnan.

Barn och öroninfektioner

Hos barn, örat infektion i mellanörat är den vanligaste. Varför detta är, är att barn har en kortare örontrumpeten. Som ett resultat, är den väg som bakterier måste resa mycket kortare. Och på så sätt uppstår lättare inflammation i mellanörat. En öroninfektion är orsakad av en bakterie eller en vanlig förkylning virus. Barn som ofta har en öroninfektion, också kan ha en underliggande sjukdom. Detta kan t ex vara: en allergi, mässling, eller ibland tuberkulos. Men också någon annan bakomliggande sjukdom kan vara orsaken. Gå åtminstone till läkaren när det finns ofta en öroninfektion.

Symptom

En öroninfektion kan innebära smärta. I små barn, en ofta ser att de gråter mycket och nå för örat. Äldre barn klagar över earaches. Vuxna känner press bakom trumhinnan och en stickande smärta. Ofta förekommer feber eller illamående, ibland med kräkningar. Förhandlingen försämras på grund av att trumhinnan kan inte riktigt göra sitt jobb. I en akut öroninflammation, fyller mellanörat med pus så snabbt att det finns en svår smärta. Ibland trumhinnan brister. Detta är inte seriöst och bara en lättnad för patienten. Trycket försvinner från trumhinnan och pus rinna. Man ser ofta i morse på en kudde. Dynan kan sedan fyllas med pus, men det finns också blod bihustrur.

Behandling

En öroninfektion försvinner i de flesta fall. Efter omkring tre dagar, trycket och smärtan mestadels. Efter en till två veckor, är öroninfektion helt botad. Pus och blod som går från örat, men kan inte skada lindrar bara trycket på trumhinnan. Det finns vanligtvis inget behov av medicinering. En paracetamol lindrar ont i öronen och feber. Placera inte någon bomull i öronen, kan ludd som återstår bara att orsaka mer lidande. Regelbundet använder en nässpray. Som ett resultat löser sig det slem och detta minskar trycket bakom trumhinnan. När febern hos barn stiger över 40 grader eller när örat ansvarsfrihet mer än två veckor kvarstår, ett läkarbesök men rekommenderas. En öroninfektion som är eftersatt, kan det förvandlas till hjärnhinneinflammation.

Läkemedel

När öroninfektion kvarstår är läkemedel förskrivs. Detta är i form av ett antibiotikum. Antibiotikumet dödar de bakterier som orsakar inflammation. Antibiotikumet polymyxin B combats flera typer av bakterier. Smärtan försvinner inom några dagar, men behandlingen måste avslutas helt. Detta beror på att med försvinnandet av smärta, är inte alla bakterier är borta. När det är ändå stoppas tidigare behandling, bakterier får en ny chans.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (5)
Asma Hansdotter
  Like 3   Dislike 1

Har varit 10 dagar drabbats av domningar i örat på grund av öroninfektion som kan?,

Ati Ström
  Like 5   Dislike 1

Jag har fyra veckor öroninflammation och rinnande örat är också en hel del blod, jag är desperat, jag kan göra vad jag redan har haft en kurs av antibiotika, men det hjälpte inte och droppar kommer inte att hjälpa. Hjälp! Jan

August Ångström
  Like 3   Dislike 2

Jag har 6 dagar earache och sedan finns op.zuredruppels hjälp niet.wat kan jag göra?

Kelley Borg
  Like 2   Dislike 1

Fyra veckor är en mycket lång tid. Lets gör en kultur för att ta reda på vilken bakterie eller svamp är ansvarig för inflammationen.

Brigita Wallenberg
  Like 1   Dislike 1

Om det finns en kvarstående infektion kan antibiotika hjälpa. Se även: http://mens-en-gezondheid.site.nl/diversen/78631-antibiotica-bijwerkingen-alcohol-de-pil-zon-resistentie.html

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha