Öronakupunktur erbjuder ofta en lösning

Öronakupunktur eller auriculoterapi kan ge hjälp till olika hälsoproblem, från bronkit till ledsjukdomar och sömnlöshet. Skäl nog att ta västra utlöpare av klassisk kinesisk akupunktur en gång under mikroskop. Auriculoterapi nu lärs ut på prestigefyllda medicinska skolor i Paris och Nantes, men också i många andra sjukhus. Dessutom finns det mycket forskning om öronakupunktur.

Innehåll

 • Vad är öronakupunktur?
 • Historien om öronakupunktur
 • Forskning
 • Hur öronakupunktur?
 • Diagnos
 • Terapi
 • Farorna med öronakupunktur
 • Terapeutiska effekten av öronakupunktur
 • Till läkaren ...

Vad är öronakupunktur?

Det ska sägas att öronakupunktur är en alternativ behandling och endast en gren av Auriculoterapi. I den här artikeln använder vi de två villkor som synonymer för enkelhetens skull. I denna western formen av akupunktur, antingen auriculoterapia örat anses vara en projektion av hela kroppen. Detta innebär att vissa punkter i ytterörat som motsvarar de olika kroppsorgan såsom hjärta, lever, njurar och hjärna. Använda akupunkturpunkter som kan stimuleras som med akupunkturnålar, men också genom massage eller annan manipulation. På detta sätt, att varje kroppsdel ​​och varje organ som en reflex zon finns i ytterörat och användning som terapeutika.

Historien om öronakupunktur

Man kan nästan säga att Auriculoterapi är lika gammal som mänskligheten. Öronakupunktur var redan BCE ganska utbrett på kinesiska, persiska och egyptiska kulturen. Enligt forntida egyptiska skrifter skulle stimulering av vissa punkter i örat är preventivmedel. Hippokrates redovisas också den terapeutiska betydelsen av örat. Han behandlade impotens och neuralgi bland annat genom upphettning och stimulering av örat. Redan i den 18: e och 19-talen var ischias behandlades med öronakupunktur.

Forskning

Den franske läkaren Paul Nogier har sedan 1946 varit mycket forskning på detta helande och gav namn till auriculoterapi. Bland annat neurofysiologen David Alimi gjorde i början av detta millennium forskning förändringar i hjärnan i samband med akupunkturpunkter som motsvarar de olika kroppsdelar. Samtidigt är öronakupunktur används i de omgivande länderna att inkludera smärtlindring.

Hur öronakupunktur?

Frågan är vilka punkter i ytterörat motsvarar kroppens organ. Hemligheten bakom ooraccupuncturist kan något avslöjas genom att ta bort sitt öra som inverterad mänskligt foster, med örsnibben så representerar huvudet. Spiralen sedan ryggmärgen och örsnibben är hjärnan. Vid denna idé om att hitta saker så grovt alla organ och lemmar på plats i ytterörat. Bara ooraccupuncturist vet på millimetern för att bestämma den korrekta positionen för akupunkturpunkter och reflexzoner. Dessutom finns det läroböcker på vilken lekman att kunna ge ett gott intryck av läget för de reflexzoner, till exempel, hjärtat, njurarna, magen och lungorna. Vetenskapsmannen Nogier upptäckte dessa punkter och områden genom att stimulera en viss del av kroppen. Han noterade medan det parti av ytterörat var smärtsamt. Med denna topografi örat, tog han hela kroppen i en karta.

Diagnos

Enligt Nogier indikerar en avvikelse från ytterörat ofta anomalier i organen. Graden av oorafwijking vilka emellertid inte skulle spela en roll i den. Också mycket intressant är att trycket smärta i örat indikerar en avvikelse i kroppen. Diagnosen kan således göras på grundval av smärtpunkter som motsvarar vissa delar av kroppen, och varvid trycket sålunda utövas på reflexzonsmassage avsedda. Skanna örat vanligtvis med hjälp av en trycksensor eller punkt finder.

Terapi

Det hetsas eller stimulera specifika punkter på ytterörat påverkar hur organ och andra kroppsdelar. Detta sker bland annat med:
 • akupunkturnålar
 • magnetiska stavar
 • BRÄNNING
 • laser
 • massage
 • elektrisk stimulering

Vanligtvis vänster öra behandlas, som emellertid också viktigt att patienten är vänster eller höger hand. Det avgör också vilket öra akupunktör kommer att fungera. Vänster öra skulle vara känsligare och därför att en lägre hudresistans än det högra örat. Med hjälp av en applikator är stålnålar, eller kanske inte är guldpläterade, silver guldpläterade titan eller tillfälligt införas i huden på ytterörat. Dessa nålar kan vara mycket liten. Naturligtvis har regelbundna akupunkturnålar en framträdande plats i Auriculoterapi. Eventuellt kan de akupunkturpunkter detekteras i ett mycket exakt sätt genom mekaniska eller elektriska punkt söker

Farorna med öronakupunktur

Det finns minst 200 öronpunkter upptäcks. Det säger sig självt att behandlingen ska lämnas till proffs. Alla felaktigt eller oriktigt stimulans kan orsaka problem eller störningar i andra delar av kroppen. Enligt lärorna enligt auriculoterapi har någon stimulerande effekt omedelbart i motsvarande organ. ?? Grasduinen ?? och i samband med hobby ?? ?? så kan vara direkt farligt. Men det skadar aldrig att lära sig mer om historia, filosofi och behandling av öronakupunktur.

Terapeutiska effekten av öronakupunktur

I kliniker utanför Nederländerna öronakupunktur appliceras vid behandling av kroniska sjukdomar, inklusive Parkinsons sjukdom. Öronakupunktur visar också effektivt smärtlindring, oftast i kombination med regelbunden medicinering. I alla dessa fall, förbättrar livskvaliteten.
Med öronakupunktur till många sjukdomar, tecken och symptom, bland annat psykisk hälsa, behandlas framgångsrikt. Några av dessa:
 • sömnlöshet
 • trötthet
 • ledsjukdomar
 • migrän
 • impotens
 • bronkit
 • förebyggande av hav och åksjuka
 • neuralgi
 • depression.
 • Allergier
Öronakupunktur verkar också vara en effektiv behandling för smärtlindring och för dem som vill sluta röka.

Till läkaren ...

När hälsoproblem, den första att gå till doktorn. Vem till exempel, ofta har dåliga huvudvärk, bättre att inte omedelbart köra till ooraccupuncturist. Första medicinska frågor bör uteslutas. Det kan finnas allt till handen. Annan än läkaren ingen kan skilja mellan allvarliga och mindre allvarliga ?? ??. Han eller hon kommer först skicka patienten till en specialist, till exempel. Om sedan alla tecken och symtom har lagts på en lista, och en diagnos ställs, kan ooraccupuncturist spela en viktig roll i behandlingen. Och i samråd med husläkare. Men detta initiativ kommer alltid att behöva ta patienten.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha