Romulus och våldtäkt

Rom, har det en magisk ljud. Orsakas av den växande samman några bondbyar. För de mörka dagarna är berättelsen om Romulus mer underhållande. En berättelse om män och deras modiga kvinnor.

Romulus

Proudly Romulus såg ut över sin stad, Rom en stad för en prins! Rom var nu en riktig stad, befolkad av starka unga män som såg upp med stor beundran för deras ledare, deras hjälte. Det fanns också ett problem Romulus samtidigt insåg bara alltför väl, var befolkningen ensidig. Rom befolkades av unga män, lockas av äventyr och namnet på grundaren. Rom behövde fruar.

Misstanke

De omgivande stammarna såg intresserad men misstänksam mot tillväxten av staden. Romulus ville ha en befolkning, och hade inte alltid varit kräsen med hans erkännande. Fribytare var inte helt utan skuld, unga hundar fick lära vad som var på plats. Denna plats var inte nästan bredvid kvinnorna i deras stam! Vad Romulus han försökt fångas någonstans ben, vänligt men mycket definitivt angavs för honom att det inte fanns några kvinnor var tillgängliga för Rom. Det blev ett problem, hans älskade stad förtjänade en framtid utan familjer och staden inte var lönsamt.

Ett parti?

Naturligtvis en fest. En hyllning till ära Consus, guden av skörden. De angränsande Sabines var inbjudna och kom lite misstänksam, i stort antal, med sina familjer. Den consualia, festivalen för att hedra Consus, gud skörd utan också på jorden. En sprudlande festival, många offer, blommor, vagnen raser, kort sagt, en festival inte att missa. Rom måste ha sett underbart, var lastbilar lastade med erbjudanden och blommor dras genom gatorna. Den Sabines kunde förundras över den magnifika skapandet av Romulus och hans män.

Rånet

Festivalen ägde rum strax utanför staden. Den Sabines var inte på sin vakt och var helt överväldigade av en signal från Romulus. Nästan 700 Sabine kvinnor släpades av romarna till staden. Helt förvirrad, hade Sabines ha varit obeväpnad och förvånad, de kunde göra lite mot denna aggressiva angrepp. Romulus sabin försökte övertyga om fördelarna med denna operation, inga kvinnor Rom var dömd, men Sabines smög ut i ilska och zinnende hämnd.

Terpeia svek

Romarna var förberedda för hämnd och lyckades avvärja många attacker av rasande Sabines. Slutligen kände Sabine kungen Titus Tatius en riktig armé och för att uppnå en plan. Med hjälp av traitoren Tarpeia kunde komma in sabin Rom. Tarpeia skulle låta soldaterna in Rom i utbyte mot vad de hade på sin vänstra. Där hade de ringar och armband samt deras sköld, begravd under Sabine sköldar dog Tarpeia. Den Sabines var inne och striden började på allvar. Hämnd gör män stark men romarna kämpade för vad de var värda. Kämpade för sina fruar, som nu åtminstone fanns redan nio månader i Rom, också kämpar för sina barn som hade fötts. Striden matchades och kunde pågå i oändlighet.

Hersilia

Oväntat, kvinnorna komma fram och Hersilia Sabine hustru Romulus har en grund att sluta slåss. Det tog för lång tid, de stulna kvinnor försonas med sitt öde, har barn och bygga ett liv i Rom. Titus och Romulus är som stridstuppar mot varandra. Titus fast besluten att hämnas rånet, bestämd Romulus att försvara Rom. Den åkallan av Hersilia framgångsrik. I dagarna efter slaget, ett fördrag som ingåtts mellan romarna och Sabines. Romulus och Titus kontrollerar Rom tillsammans och göra samma sak för många år i stor harmoni tillsammans, de vet en blomstrande staden Rom. De modiga kvinnor i Rom hedrades med inrättandet av ett nytt parti, Matronalia.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha