Romerska religionen

Den romerska religionen var mycket viktigt också för resten av världen. Romarna kände många gudar som var och en hade sin egen funktion. De trodde att de var beroende av dessa gudar och därför tog det i sin vardag. De hade därför en hel del ritualer, böner och uppoffringar som behövdes för att lugna stämma sina gudar. De kallas ?? s tron ​​att du trodde på flera gudar hedniska trosuppfattningar.

Ritualerna

Ritual var en viktig del av den romerska religionen. De viktigaste ritualerna var de av bön, offret, parterna och Divinatio. Divinatio Tricket är att veta gudarnas vilja. Gudarna måste informeras om alla viktiga händelser. Gudarna på olika sätt vad de tänkte på alla typer av beslut. De gjorde det med gott exempel, åska och blixtar, missfall, eller beteendet hos djuren. De försökte ta reda på gudarnas vilja genom att undersöka inälvorna av offerdjur. Allt detta var en del av Divinatio. Den divinatoi övertog romarna från etruskerna.

Bönen

Bönen hölls i templet. En bön började med åberopande av gud eller gudinna. Bakom detta namn ringer folk alla de välkända namn som folk visste innan gud eller gudinna. Hon ringde till flera gudar att följa deras redan kallas gud. Detta kan sedan hjälpa en gud, så de var starkare tillsammans. Förutom namnen på gud eller gudinna också kallades favorit bostad och funktionen av guden. Hon hoppades gudarna de hade kallat sin hörsel. Sedan gav de skälen till varför Gud var tvungen att lyssna på dem och de började med sin begäran. Romarna trodde att endast en bön skulle besvaras om det var välformulerade och uppriktig bön annars inte hade någon effekt.

Offret

Tempel är inte kyrkor som vi känner dem nu där människor går för att lyssna på en präst, de offer till gudarna gjordes här. Förutom att erbjuda människor inte komma ut ser ut som de uppoffringar men gjordes på rätt sätt. Endast personer som hade en effekt av offer kunde göra det. Det var ofta präster. Innan ett offer gjordes, prästen var tvungen att ge tillstånd. Prästerna sedan tittade på huruvida det fanns goda förutsättningar för detta offer. Detta var nödvändigt att veta huruvida offret välkomnades.

Präster

Prästerskapet är en offentlig funktion som huvudsakligen genomfördes av en auktoritativ person som i det politiska livet. Priest var en helt normal yrke vid den tidpunkten. Till skillnad från en person i politiken hela sitt liv en präst skulle kunna behålla detta yrke. Präster i landet runt och gav råd om nya tempel uppgifter och ritualer som de inte känner väl. De framförde också ritualerna som medborgarna själva ville göra en uppoffring.

Personlig religion

Romarna hade i sitt hem några religiösa platser. Elden och huset altaret kallas lararium. Romarna älskade sina gudar härifrån igen informerade om sina beslut och därmed därför bad om tillåtelse till guden. Detta hörde också igen på Divinatio. Varje familj dyrkade romerska gudar inte bara staten utan även två separata gudar. Den Lres och Penates. Den Lares var under romarna sina förfäder dog. Varje familj hade sin egen lararium detta var ett litet bord med figurer. Varje dag hon älskat denna lilla altaret och gav små presenter såsom rökelse och vin.

De religiösa högtider

Romarna hade många fester i ära gudarna de dyrkade. På dessa helgdagar, hade romarna inte och lagen var också sätta tyst. För romarna var de enda lediga dagar, en fri söndag som de inte visste i kristendomen. Slavarna var också välkomna på den populära romerska festivalen Saturnalia. Under denna festival gav de varandra presenter och de tog skämt med varandra. Vid detta parti, var rollerna omvända och drev Herrens tjänare.

Den romerska Pantheon

Från romarna kunde vem som helst välja sin egen tro och tro vad alla ville så länge den allmänna ordningen, men inte störd. Som ett resultat av det fanns många olika gudar dyrkades i det romerska riket. Varför måste alla människor är villiga att offra på altaret av statliga gudar och avlidna kejsare.
Romarna först inte trodde på gudar, de hade inget intresse här. Detta de också gjorde egentligen ingen roll hur gudarna skulle se ut. Men när romarna tog över gudar grekerna i den 5: e talet fKr, började de gudar, som grekerna, även när människor skildra, med fasta attribut som en blixt, en påfågel och Cupids.

Venus

Venus var kärlekens gudinna och fertilitet och visades med en duva. Cupid är son till Venus och kan skjuta med sin pil och båge i ett hjärta, där människor blev kär. Amor blev därför kärleksguden. I en berättelse som Cupid tillstånd även en gång i centrum för hans mor skott, när Venus var förälskad i den vackra unga jägare Adonis.

Neptune

Neptune var guden av havet och var alltid avbildad med en treudd; när han var arg uppstod under höga vågor. Neptunus är en bror till Jupiter och Pluto. Deras far var Saturnus.

Minerva

En annan stat gudinna Minerva, är hon gudinna visdom, kunskap och teknik. Minerva visades med rustning och en uggla.

Diana

Diana var gudinnan av jakten och brukar avbildas med en båge och pil och en hjort. Även du kan känna igen Diana till månskäran i håret. Som en jungfru gudinnan Diana var gudinna kyskhet. Diana är dotter till Jupiter och Latona. Jupiter hade förälskat sig i den vackra Latona och såg till att Latona var gravid. Men ville inget land Lotana som kom i deras land på grund Juno var arg. Latona var mycket ledsen och bara vandrade runt. Så småningom ön var delos medlidande och om de kommer att föda där. På denna ö tvillingarna föddes Apollo och Diana.

Apollo

Så Apollo var son till Jupiter och tvillingbror av Diana. Han var guden av ljus, spelet konst, medicin och musik. Apollo blir ofta samma som föreställt sin syster med en båge och pil, men ofta med en vinsch och offer skala. Apollo bär ofta en lagerkrans på huvudet. Hans huvuduppgift var att skärpa sina fyra hästar för vagnen.

Pluto

Pluto var guden av död och alltid avbildad med sina två tänder. Pluto är också en annan bror till Jupiter och därför Neptunus. Deras far Saturn. Plutos fru var Proserpina. Pluto Proserpina hade dock tvingats på honom eftersom Proserpina inte riktigt skulle vara hustru till Pluto. Egentligen var det hela fel Cupid, därför att han hade en gång spelat med sina pilar och sköt i hjärtat av Pluto. Således Pluto förälskade sig i den vackra Proserpina. Han tog henne till underjorden, där ingen skulle hitta henne.
Det finns många fler gudar, men dessa är de viktigaste av det romerska riket.
Gudarna var mycket nära folket, de hjälpte människor när de var i trubbel, men om det var nödvändigt, straffade de människorna också. När Aeneas är sambandet med den verkliga världen och framåt; Aeneas var son till en gudinna och hade en vanlig människa som far.

Myter

En myt är en berättelse om gudar, halvgudar och hjältar. Grekerna kände många myter. När romarna tog över gudar grekerna, tog de också sina myter. Myter hjälpt människor att förstå hur speciella saker som blixtar, åska och regn uppstod. Således, åska och blixtar förklarade en myt att guden Jupiter var arg. Inte heller kunde de förstå en myt om hur en jordbävning inträffade; som hände när guden av havet Neptunus var arg.
(0)
(0)

Kommentarer - 1

Bilden av Diana står bredvid texten Apollons ?? Detta kan vara förvirrande.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha