Robotar äventyra hantverk

I en tid när robotar en hel del arbete för människor kommer att ta över båten tycks ha avtagit. Ett hantverk är ett yrke där något görs för hand eller skapas och att sedan den industriella revolutionen i det nittonde århundradet har blivit mindre och mindre. Ändå är det otänkbart att farkosten försvinner helt, även om den tanken kan vara en önskan än en fällande dom. Hur som helst nu också i allt högre grad hantverket i kombination med mekanisering och automatisering.

Gamla och nya hantverk

Ett hantverk enligt Dale: Hantverk som lärs ut för att utöva ett yrke av det. Hantverk kan delas in i två huvudgrupper: de traditionella hantverk och konsthantverk. Bland hantverk inkluderar kvast-maker, täppa maker, korg maker och roper och ny instans elektriker, IT ?? där, VVS och stål Bender. Gamla hantverk är ofta bara praktiseras som en demonstration under mässor eller speciella marknader. Dessutom kan de ändå ses till exempel i Dutch Open Air Museum i Arnhem eller i Zuiderzeemuseum i Enkhuizen.

Läder hantverk i medeltiden

Gamla hantverk praktiskt taget försvinna eftersom antingen produkterna inte längre behövs eller farkosten är helt tas över av maskinen. Under den tid som de gamla hantverk och hantverk ännu inte fullt blomstrade, som under medeltiden, som lärs ut i praktiken. Varje låda hade ett yrke, en så kallad guild, där en student fick i uppdrag av en specialist och efter att få grundläggande färdigheter var gesäll. När han hade avslutat sin avhandling, var han också behärskar. Senare, på artonhundratalet, var skolor grundades bara att lära sig ett hantverk.

Typer hantverk

Hantverk kan urskiljas i olika grenar av näringslivet. Ett format med några vanliga hantverk är:
  • Nutrition: bageri, slaktare
  • Produktion: skomakare, modedesigner, rock redaktör
  • Grooming: barberare, skönhet sjuksköterska, kosmetolog
  • Care byggnader: fönsterputs, sopa
  • Medicintekniska produkter teknik: tandläkare, ortoped
  • Reparation: cykelverkstad, guldsmed, kläder reparation, skomakare, textilrengöring
  • Tillverkare: murare, golvläggare, reparatör, thatcher, målare, snickare, rörmokare, murare

Ekonomi är stor hantverkssektorn

Någon som har bemästrat en farkost mycket chans att få en livstid jobb. En riktigt professionell kan oftast gå någonstans i världen. Det är inte tala väl om språket är mindre ett hinder än i många andra yrken. Ekonomiskt finns det en hantverkare ofta för gott. En bra murare tjänar ibland mer än en spirande akademiker. Båten ekonomin i Nederländerna har mer än 200.000 företag och sysselsätter väldigt många människor med en omsättning på över mer än 100 miljarder euro per år. Det största antalet hantverkare som arbetar inom bygg- och sedan kommer de kreativa branscherna och kommunikationsbranschen, följt av elektriska, mekaniska och elektriska reparationer och så småningom grooming.

Bild av manuellt arbete

Ändå bilden av hantverksyrken särskilt bland unga människor är inte så gynnsamma. Bara en relativt liten andel av ungdomarna välja en traditionell hantverk. De skulle föredra ett nytt yrke i den kreativa eller kommunikativ atmosfär. Traditionella hantverk som en snickare, murare, rörmokare, slaktare och bagare är mycket mindre populära. Chansen att man i framtiden kan leda till en brist på kvalificerad arbetskraft är mycket stor. En låg värdering kommer naturligtvis att leda till låg ränta inom yrkesutbildningen. I så fall kan fortfarande robotar tar över fler hantverk.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha