Ränte beräkning, ett mysterium för många

En korrekt beräkning av räntor på finansiella transaktioner är ett undantag. Många människor bara uppmärksamma den nominella räntan. Det räcker inte. Inte undra på att många sparare eller investerare pengar helt enkelt mata fönstret.

Lite kunskap om ränteberäkning

De som lånar ut pengar eller investera, titta ofta varje euro. Exakt förlita sig på finansiella transaktioner och en cool bedömning av möjligheter och risker, dock undantaget. Skälen varierar:
  • vissa investerare kanske inte vet att de räknar fel,
  • andra minns med bävan mattelektioner i skolan och vara nöjda med fyra räknesätten,
  • andra vill gräva i saken men har lite tid för sig själva att skaffa sig nödvändig kunskap.

Finansiellt aritmetik försummas

Och därmed individer väljer företaget, eftersom finansiella rådgivare hos banker, sparbanker och försäkringsbolag lösa själv varje dag eftersom de inte riktigt har lärt sig grunderna i finansiell matematik och riskbedömning. Det är därför inte förvånande att många människor i ekonomiska frågor mata ut pengar till fönstret eller på sina lån betalar överpriser.
Det är också beklagligt att den finansiella aritmetiska ofta betraktas som "högre matematik." De flesta läroböcker innehåller endast torr teori och författarna går alldeles för lite praktiska problem i vardagen.

Ränta som kompensation för finansiella transaktioner

Detta gäller i synnerhet hur belöningen för finansiella transaktioner, så kallade Räntan beräknas. Frågan är i grunden enkel, men under årens lopp har människor helt enkelt utmattad för att rymma enkla avtal i intrikata och komplexa finansiella produkter.
Det första exemplet är ett enkelt fall. En investerare har 100.000 euro och vill investera dessa pengar i fem år. Den enklaste lösningen är en annan person som pengar för exakt samma behov period:
  • finner man en annan;
  • ordna säkerheter eller garantier,
  • uttrycker ett intresse-off;
  • och går ut tillsammans i fullt förtroende för att allt kommer att bli okej.

Tyvärr, livet är inte så enkelt. Därför finns det banker. Och exakt vilket leder till ännu större problem. Problemen börjar till exempel i frågan om hur lång tid är ett år.

Hur många dagar gör ett år i ränteberäkningar?

För banker räknas av kalenderåren. I ögonen på vissa bankirer som 360 dagar på ett år, men i yttrandet exempel brittiska och franska banker 365 dagar. Det säger sig självt att en annan tidsperiod i kalender år i slutändan måste uttryckas i euro och cent.
Om räntan är, till exempel 3% resulterar i en del länder i 3000 € intäkt per år. Vid grannarna, men ger mer pengar, eftersom den nominella räntan för 360 dagar gäller under investeringsperioden i "riktiga" dagar mäts. Som ett resultat, ett belopp i vilka fall per år ?? 3041,67 betalats i ränta.

Tidpunkten för räntebetalningar

Lika viktigt som den nominella räntan är den dag då räntebetalningen. I vissa länder är det vanligt att räntan vid utgången av ett kalenderår betalas. I vårt exempel, en investerare de 3000 euroräntor i ett land per den 31 december, 2012 och fick pengar den 31 december 2011 uppgick till inläggningar.
I andra bitande klockorna igen något annat. Det är där det är vanligt för alla räntan betalas i slutet av en månad eller kvartal. Det är för den internationella investerare en väsentlig fördel eftersom räntan ofta betalas. Han kan njuta mer av sin inkomst om han satte pengarna tillbaka på samma grund, så att det finns ränta.
Om metoden för att beräkna ränta och tidpunkten för betalningen är valda med omsorg, kan det ?? nedersta raden ?? leda till betydande skillnader.

Tid är pengar, särskilt i lån

Effekterna av en lämplig beräkningsmodell intresse hoppa ännu mer slående när rollerna ombytta. Om en person lånar euro 100.000, kommer pengarna att betala tillbaka på fem år och årligen betalar 4% ränta, skulle du tror att de på grund av € 4000 som ett sparkonto löper varje år. Men det är en missuppfattning årligen förfallande räntebetalningar är oftast bara vanliga i miljoner kredit. I normala utlåningsbank priser betalas i månatliga avbetalningar.

Beräkningen av räntan på försäkringsområdet

Fur är helt gjord av försäkringar: försäkringsbolag kräver årlig ränta betalning i förväg, så att 4000 € i exemplet direkt betalas på en gång. Här är det återigen visat att en nominell ränta är bara en del av historien, eftersom mellan "omedelbart" och "över ett år" är 365 dagar och tider i detta sammanhang faktiskt tjäna pengar.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha