Rökavvänjning: viktökning är inte oundvikligt

Alef Gunnarsson December 27, 2015 Näring 10 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Rökavvänjning: viktökning är inte oundvikligt

Rädslan för att gå upp i vikt i rökavvänjning är ofta en broms. Lyckligtvis är inte oundvikligt att ta kilo. Enkelt att tillämpa dagliga principer kommer inte att kompensera för bristen på cigaretter med mat. Råd Barbara Lemaire, dietist-nutritionist.

Försök inte göra allt på samma gång. Bantning är hård; sluta röka är mycket svårt, men börja dessa två synsätt tillsammans, är detta det bästa sättet att ingen av dina projekt lyckas!

Sluta röka bör åtföljas av förändringar av vanor, däribland livsmedel. I väntan på att börja en riktig kaloriintag efter månader av rökavvänjning, om du behöver det, ingenting hindrar dig att balansera din kost lite bättre. Kom ihåg att 20% av rökarna som slutat sin rökning inte ta ett gram, och 30% även gå ner i vikt!

Ät dig mätt 3 måltider per dag. Suget efter känslan att absolut undvikas i dag, inte för att ersätta rökning med tilltugg. Vi behöver varje måltid ger dig tillräckligt med energi för att inte vara hungrig förrän nästa. Vid brist på energi, kommer hunger orsaka frustration, ångest, längtan efter sötsaker och komfort: risk för småätande eller återuppta en cigarett. Av samma skäl, se till att alla tre måltider inte är alltför fördelade över tid: högst sex timmar mellan varje måltid, annars kan sättas ett balanserat mellanmål på plats.

Ät långsamt. Satiety sätter in efter 20 minuter, kommer du att mindre frestad att fylla på det eller mellanmål efter måltid. Lösningen? Vänta 5 till 10 sekunder mellan varje tugga. Smärtsam men absolut effektivitet! Gör det till ditt mål med varje måltid att ha avslutat den sista, eller stannar din rytm på den långsammaste gäst. Tveka inte att be dina släktingar att sakta ner dig i händelse av en alltför snabb Skott i straffområdet.

Starta en fysisk aktivitet du njuta. Om detta inte är fallet, är risken för att upphöra denna aktivitet några veckor nästan oundvikligt.

Flera alternativ finns:

 • fysisk aktivitet hemma: ingen ursäkt att inte utöva sin cykel om det regnar! Vill du skapa en gynnsam miljö: vattenflaska i närheten, skickas maskin till TV: n eller datorn, program eller favorit tv-serie under sessionen, även gör det möjligt för oss att hålla ett öga på barnen eller matlagning måltider . Perfekt för vintern, hemkär eller mycket upptagna scheman.
 • Simning: för vatten älskare, tillräcklig aktivitet för alla muskler försiktigt och skyddar lederna. Kom också ihåg att all verksamhet som följd! Vatten aerobics, aquabiking ... Plus: anti-celluliter effekt garanteras. Läs också: Vilken typ av bad för vilka förmåner?
 • gym: mellan enskilda enheter och grupplektioner, många valmöjligheter för dig. Blandning av konditionsträning och styrketräning, perfekt om du har en nära dig. Plus: bussar tillgängliga för råd och motivation.
 • idrottsföreningar: Zumba, Svenska gym, volleyboll, fotboll ... många fysiska aktiviteter till ditt förfogande att tillbringa kvalitetstid med trevliga människor. Plus: närvaro infördes veckans program.

Vad en glädje att hämta andan, att skärpa sin abs, vara stolt över sig själv efter ett träningspass!

Hydrate: te, örtte, platt soda vatten vatten, så många drycker som kan förhindra småätande, dig eller hålla dig varm under en paus. Välj osötad drycker, inte att vänja sig vid ständigt konsumera kolhydrater och viktkontroll.

Men hänsyn till dietdrycker! Kompenserar inte din frustration genom att hämnas dig på denna typ av produkt, som i stora mängder kan skada din hälsa. Föredrar att göra ditt hus en platt vatten citronsaft, eller välj te eller örtte smaker redan hungrig.

Tar också hand till tuggummi, även utan socker, vilket kan fundera genom handlingen att tugga, deras sötma och syra.

Ta nya vanor: nya aktiviteter att göra för att hålla dig sysselsatt när den tid som du rökte din cigarett händer: efter måltiden, promenad, börja läsa en ny bok, teckna nya tidskrifter, gör Sudoku ... Till varje hans egen fritid. Speciellt inte börja hitta nya matvanor: förbereda en bra te med gourmet smaker snarare än spinning distributören tar en chokladkaka.

Undvik frustration mat: du kan inte leva utan choklad? Ge dig själv en torget varje dag! Detta kommer att hindra dig från att falla i tablett om allt går fel. Du får familjen söndag lunch? Unna dig en bit paj, och avlägsna stärkelse kväll. Kom ihåg att äta är ett stort behov, men det bör ge njutning varje måltid. En balanserad kost och njutning är långt ifrån oförenliga, är det dags att återupptäcka några recept.

Som en diet, bör rökstopp ses som en nystart, med en hel del förändringar, men också roligt att möta svårigheterna med dagliga frustrationer.

Att beväpna dig till fullo, tveka inte att omge dig med proffs: tobak specialist, dietist-nutritionist, idrottsledare, akupunktör ...

Stödet från dina nära och kära kommer äntligen att vara avgörande: att göra nya recept, nya menyer, kan minska lusten att mellanmål.

Ta ett steg tillbaka från denna potential viktökning: prioritera din hälsa genom att sluta röka, fördelarna kommer att bli enorm jämfört med för några kilo som tagits under denna period.

En balanserad kost under några veckor kommer att vara tillräckligt för att befria dig från de extra kilo.

Struktur av balanserade måltider som tillhandahålls mättnad:

Frukost

 • 1 cerealieprodukten + eller - smör, sylt, honung ...;
 • 1 mejeriprodukt;
 • 1 frukt.

Frukost

 • 1 starter sallad;
 • 1 servering av kött, fisk eller ägg;
 • 1 servering av stärkelserik mat
 • 1 portion grönsaker;
 • 1 mejeriprodukt;
 • 1 frukt eller en söt dessert ibland.

Möjlig mellanmål

 • 1 mejeriprodukt;
 • 1 frukt.

Middag

 • 1 en soppa eller soppa;
 • 1 del av kött, fisk eller ägg;
 • En del av stärkelse och / eller grönsaker;
 • 1 liten bit bröd;
 • En liten del av ost;
 • 1 kompott.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha