Ridning med din häst

Många hästägare rida sina hästar i tanken eller utanför och ibland lunging dem ett försök. Men visste du att cykla med en häst också roligt och hälsosamt för en förändring? Med några enkla utbildning en häst är snabb att klämma för en skön cykeltur.

Hur fungerar det?

Hästen går bredvid eller strax bakom cykeln på en grimma eller träns.
Hästen är i ett lugnt trav som kan hålla det för länge. Detta kan banade väg eller fast, att cykla sandiga stigar.

Nyttan av cykling med hästen

Cyklar med en häst är lämplig för:
 • Unga, onbeleerde hästar; när en ung häst lydigt händer, kan det finnas köra det gå. Detta är bra för din hälsa och muskeluppbyggnad. Dessutom är hästen fortfarande som följeslagare på vägen och kan se mer av området. Alla saker som snart som ridhäst till god användning!
 • Hästar är inte riden.
 • Hästar får inte köras på grund av en skada, men det kan röra sig. Dessa inkluderar en liten ryggskada eller knäskada.
 • Hästar med lite muskler. Hästar som har mycket lite muskler inte behövde arbeta direkt på många Voltes eller tung jord. Att bygga utbildningen är perfekt för cykling mycket att få lite fitness och muskler vänjer sig längre belastning.
 • Hästar med svaga knän har mycket rakt fram rörelse på fast mark. Cyklar med dessa djur är perfekt.
 • Växlingen. Mellan träningspassen från den för en häst mycket trevligt när skuldfria flytta en hel del utanför. Om de ser något annorlunda och det är fördelarna avkoppling.

Farligt?

Kanske du frågar dig själv om det inte är farligt att cykla med en häst som pågår. Slutligen, du är sårbar som en cyklist och en häst är ett stort djur som kan utföra plötsliga manövrar. Båda är naturligtvis är sant och det är därför viktigt att fortsätta med förnuft när du planerar att cykla med din häst.
Den andra sidan är att en häst i ett lugnt trav ofta mycket modigare än promenader eller galopp. I steg a häst mer tid att utforska miljön och kommer därför att vara snabbare än skrämmande skrämma eller trav. Galopperande häst kan ibland ha ett energi blast som kan vara farligt om du rida med hästen. Dessutom är det inte galoppera i cykling och korridor så inte för en cykeltur med hästen.
I ett lugnt trav hästen har tillräckligt att göra för att vara någon eller mindre skrämmande och medan han kunde sätta sin energi. En lugn trav är en lugn cykel takt. Detta ger dig som cyklist tillräckliga kontrollmöjligheter. När en häst travar tyst bredvid dig, det håller bra en lång väg full. Det skapar också lösa muskler i slutet av resan.

Utrustning

 • En stabil grimma rep grimma eller tygla bitar tupplur: I grund och botten möter en gemensam stabil grimma med en lugn häst. Observera dock hästens karaktär. I en hektisk häst, kan det vara trevligt att ha en bit in i munnen för att kunna utöva större inflytande. Men kom ihåg att hästen får ett ryck i munnen när det plötsligt stannar eller avböjer repet och inte av era handrörelser. Ett rep grimma arbetar skarpare än en vanlig grimma och är perfekt att ha mer inflytande än med en vanlig häst grimma och ändå inte vara i munnen.
 • Bly rep eller bly rep på ca 4 meter lång: En vanlig grimma repet är för kort om hästen var oväntat väja eller skrämma. Med ett långt rep, gör du hästen i sådana fall inte omedelbart gå, men du kan lätt lina något genom att glida din hand.
 • Handskar: I grund och botten hästen hör med en lätt rep hängande prydligt bredvid du bor trav. Har du en lite livligare häst som ändå vill prova något, är det klokt att göra en rijhandschoen så att du får inga obehagliga fläckar på repet i din hand.

Grundutbildning

Av stor betydelse är att den grundläggande utbildningen av hästen har gjort det innan du cyklar.
Hästen skall:
 • Prydligt sida eller diagonalt bakom dig kan gå. Hästen ska aldrig, aldrig ignorera cykeln. Detta kan leda till farliga situationer. Det ska inte heller gå bakom cykeln eftersom du kommer upp med din leda rep i en knut. Att lära hästen, därför, i syfte att stanna på en plats med avseende på cykeln. Hästen måste alltid vara ungefär en meter snett bakom eller bredvid dig och får inte köra nära eller längre bort.
 • Snyggt kan stoppa och bromsa på ditt kommando. Det är vettigt att lära hästen att den måste sakta ner när du viftar ledningen rep eller med röststyrning. Så du har en enkel broms.
 • Trafik Smak är på väg och helst redan vet att många olika fordon. När en häst har fortfarande en svår chock reaktion i trafiken måste bli vana vid här i syfte att undvika farliga situationer på cykeln.

 • Försiktighetsåtgärder

 • Byggcykelträning tyst. Hästen ska vänja sig vid sin konstitution och hans behov av att gå på hårda ytor. Så inte gå ut ur ingenstans plötsligt cykla långt.
 • Cykel inte alltför ofta: cykelturer måste alltid följas genom att flytta på mjukt underlag. Frekventa förflyttningar på asfalt och hård yta är inte bra för lederna i hästen.
 • Gör din första cykeltur i välkända miljöer. Det är en ny verksamhet för hästen och djuret måste först vänja sig och få säker. Ytterligare spänning leder djuret medan off i onödan. Är hästen uppträtt i en bekant miljö än resorna kan utökas till mindre bekanta omgivningar.
 • Håll hästens hovar i hålen. Av en hästs hovar utan skor kommer att slitas ut snabbt när det regelbundet travar på vägen. Obs! Alltid på eller inte vara för kort om du ofta rida din häst. Häst stövlar är en bra lösning när man har för mycket slitage på vägen. Dessa ger också dämpning från den hårda ytan. En häst med strykjärn glider bort på asfalt och kommer att få hårdare träffar i hans leder. Av denna anledning cyklar med en häst med strykjärn rekommenderas inte. Även här kan det vara lämpligt att bedriva hovboots. Dessa bör då vara lämplig för användning på tillbaka strykjärn.
 • Pris för en cykeltur hästens humör. Det är särskilt upptagen eller hoppiga än det skulle vara klokare att rida en annan dag om djuret är tystare.
 • Håll hästen under resan noga. Ofta kan du se tidigt på djuret när det gäller något spännande. Ibland är det klokt att oss att kliva av cykeln och hästen att leda hand längs skrämmande objektet.
 • Förutse bra trafik. Se till att du har tillräckligt med utrymme för att väja om det är nödvändigt eller vänta på en plats där tillräckligt utrymme för att tillåta trafik genom.
 • (0)
  (0)

  Kommentarer - 0

  Inga kommentarer

  Lägg till en kommentar

  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile
  Tecken kvar: 3000
  captcha