Rôggefeest - gatufestival i Nes på Ameland

?? Underhållning för unga och gamla, ?? säger arrangörerna av Rôggefeest. Och det var det. Sedan 1987 spricka på en sommardag i augusti gatan lös i Nes, blares musiken över torg och fält och driver alla stora handlingar, komiska konfrontationer och stämningsfull musik innebär Ameland Rôggefeest byn.

Scenen of't Rôggefeest

Tillsammans

Frank Hulsebos och Joop grundades 1987 Edes Foundation ?? t Rôggefeest på. Tillsammans med många frivilliga de ville särskilt att organisera en dag av underhållning för turister. Några framträdanden på eftermiddagen växte festivalen i en stor festival av en dag och en natt av teater och musik. Den har fått sitt namn till Rôggefeest koppla av tillsammans medan du njuter av ett mellanmål och en drink efter omkörning rågskörden.

Öppning

Den Rôggefeest öppnar vid middagstid med en överraskning på fältet för Hubo. 13.00 koncentrerar partiet runt triangeln vid John James och Van der Stratenweg och sedan lufta teatern och publiken under mer än tjugo platser i byn.

Prelude mitten tuss

Under 2011 fjärde 't Rôggefeet sitt 25-årsjubileum. Öppnandet av festivalen var en speciell. Den officiella invigningen av Rôggefeest uppgick till 12.45 på programmet, men denna morgon vid halv elva passagerare på färjan fullt Oerd blev överraskade med en konsert av Ameland säckpipa band. Öborna radades upp på en sandbank mellan Holwerd och Ameland. För att hedra årsdagen av Ameland Rôggefeest de tillhandahöll en rungande och överraskande förspel till festivalen. Borgmästare Albert Hope var fanbärare. SBS 6 gjorde det bilder från att visas samma natt var i hjärtat av Nederländerna.

Sta-box

Partiet hälsade många föreställningar på olika platser och Foundation Rôggefeest ?? t tänker varje gång innovationer som festivalen
Fotopersbureau Amelandnog roligare och attraktiv. Festivalen presenterade stand-box, som sponsrades av Leeuwarder Courant. Festivalbesökare kan använda stand-box, en robust kartong där du kan stå upp för att jämna den bakre leden för att få allt i en show med. Lådorna finns på betalning av en insättning i informationskiosk mittemot tornet.

Program

Och vad finns det att se, för cirkeln eller på baksidan av stand-box? Akrobatshower, eldsprutande drakar, slagverk, cirkus, gatu cabaret, farsartade scener, flytta marionett, zottigheden en clown, levande statyer, och mycket, mycket mer. Den Rôggefeest Varje år ett program där allt klart kapabel till.
Prelude på lägenheter - Fotopersbureau Ameland
De sweeties - Fotopersbureau Ameland
Rapalje - Fotopersbureau Ameland

Uppmaning

En särskild plats har lagts till festivalen. I Mennonite kyrkan i akt Vermaningspad små ensembler, som mycket väl kan använda intimiteten i inomhus plats. Programmet regelbundet Amelander vokalensemblen Vocalis. Sången varvas med improvisation.

Top attraktion

Varje utgåva förvånad ?? t Rôggefeest sin publik på en topp attraktion. Vid den 23: e upplagan, denna Van Kampen, slag med knäppa, svängande och spektakulära arrangemang. Det var en överväldigande stängning handling. Den 25: e upplagan visade en tråd akrobater visar och i slutet en spektakulär fyrverkeri jubileet.
Rôggefeest Enligt traditionen fortsätter partiet efter stängnings handling genom olika pubar och restauranger. Ett brett utbud av musikgenrer och musiker befolka ställena på festivalen byn.

Amelander andel

Amelander dela denna Rôggefeest är som alltid bra. Dagtid och kväll ?? komma Ameland många musiker över. Drumband Total Loose, Cabaretteske kör Förtvivlan inte, trollkarl magi Wopke, Vocal Ensemble Vocalis, Brass Band Canite Tuba, Dweilorkest Hollumer Gromkes, Punk Group Pinheadz, Duo Van ger ?? M, skotska pipare The Islanders, The Four Amigos ?? s, Beachcombing Kvinnor, Shantychoir , High Voltage, Tegare och som grädde på moset för dragspel Parade. Även under den traditionella Rôggeparade, passerar genom byn mellan 19.30 och 21.30, den musikaliska talanger Ameland är väl representerade.

Åtkomst Kryphål


I mitten av byn Nes är denna dag från 10.00 är färdig med grindarna. Ameland flera föreningar som arbetar med stiftelsen Rôggefeest och bemanning posten grindar. Rôggefeestgangers kan för vissa euro ?? s köpa ett armband för ett hela dagen gata handlingar, musik och kul. Alla barn under 6 år är det även gratis.

Pris

Under 2010 Rôggefeest vann tredje pris för sötaste staden händelsen under året. Ur händerna på Evenemangs priser direktör Joost att få Waarbeek borgmästare Albert Hope en trofé. "För alla frivilliga", säger han på.

År 2013 organisationen gör det möjligt att skapa en ny logotyp: hålla axen.

Joop

Joop Edes dör i januari 2014. Han är i stor utsträckning hedras i programhäftet 2014 utgåva med en fin dödsruna. Joop var från början ordförande i Stiftelsen Rôggefeest och var en av de drivande krafterna. Joop var stor regulator, mannen som kände många som lyckats knyta frivilliga. Även under sin sjukdom förblev han engagerad i Rôggefeest. Under utgåva 2013 nya flaggan hissades med den nya logotypen. Det var både en symbolisk farväl till "sin" Rôggefeest.
År 2015 finner Rôggefeest den 7 augusti.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha