Retts syndrom: Behandling & Therapy

I en annan artikel står det skrivet att Rett syndrom är faktiskt bra, med de associerade symtom. I den här artikeln möjlig behandling och olika behandlingar diskuteras. Det är inte möjligt att bota Retts syndrom. Retts syndrom är en regressiv sjukdom. Utvecklingen kan gå bakåt, men ibland kan det finnas krav från små steg. De behandlingar och terapier är utformade för att göra livet så angenäm som möjligt. Här är några typer av terapier och behandlingar, tillsammans med en kort förklaring:

Bobath terapi

Denna behandling har fokuserat på muskler och motorn och av de mest använda behandlingar inom området rörelsestörningar som orsakas av en skada på hjärnan. I stort sett, denna terapi består av två delar. För det första, andra, är att främja goda reflektioner och rörelse / rörelsemönster och, minskning av muskelspänning för högt. Behandlingen kan omfatta sådana saker som massage, röstövningar, rörelseträning och andningsövningar.

Psykomotorisk terapi

I denna terapi stor del består av rörelse övningar och upplevelsen av egen kropp. Detta har en inverkan på hela beteende med hjälp av rörliga och kan uttrycka sig. Rörelserna främja relationen mellan barn, föräldrar och omgivning. Med barnet verksamhet bedrivs inom områdena motorik och sociala aspekter. På detta sätt kan barnet utvecklas mer och mer.

Hippoterapi och hydroterapi

Dessa är ridning och simning. Dessa behandlingar är inte bara avsedd för avkoppling och roligt, men också för kroppen och rörelsefrågor. Det främjat ridning hållning av kroppen, vilket är viktigt för barn med Rett syndrom. En egenskap är att de har skolios. Medelst kroppen kan förbättra ridning hållning, så att till exempel, har de också mindre smärta. I simning det handlar främst muskler och rörelser. Genom vattnet, ljusets barn och kroppen rör sig längs smidigt. Den motoriska utvecklingen främjas på detta sätt.

Osteopati

Osteopati är en terapi som fokuserar på att minska och avkoppling smärta. Hela kroppen är inblandade i behandlingen, eftersom olika symptom och kroppsdelar kan påverka varandra. Ryggraden är det viktigaste i behandlingen, eftersom härifrån alla nerverna är kontrollerade. Den osteopat undersöker hela kroppen och ser om det finns spänning. Genom korrigerande hanterar det löser dessa spänningar och fixar på detta sätt en hel del smärta.

Reflexzonetherapie

Denna behandling används i många olika sjukdomar. Under behandlingen, det finns tryck på fötter, öron och händer. Dessa är relaterade till alla möjliga andra delar av kroppen och därför hänvisas till som reflexzoner. Genom att sätta press på vissa punkter, kan terapeuten observera hur klienten reagerar på det och vilka kroppsdelar fungerar bra eller mindre bra. Terapeuten kan behandla symtom. Dessutom är denna terapi används för att bygga upp en god fysisk kondition.
Detta var men ett litet urval av de olika möjligheterna till behandling. En liten lista med ytterligare potentiella behandlingar: fysioterapi, Talpedagog, Musikterapi, Massageterapi and Play terapi.
(0)
(0)
Nästa artikel Tips för köket

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha