Retorik: former av övertalning

Anke Samuelsson December 26, 2015 Miscellanea 20 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
När andra vill att vi ska göra något eller vill påverka vår tro, t ex en debatt eller diskussion, kan de använda ett argument. Så de erbjuder en anledning till att vi borde göra något eller inte göra eller tro. Ändå gjorde mest använda övertygande makt ord; retorisk kraft eller känslomässiga betydelsen av ett ord. Följande situation kommer att uppstå eventuellt känt dig:
Du går med din fru i staden, på väg till restaurangen där du äta ikväll läcker. Plötsligt en man med en stor grupp av vackra doftande rosor framför näsan. "Titta Sir, en vacker ros för din vackra fru!". Vördad av komplimanger din kvinna ser på dig förväntansfullt. Det kommer att köpa som steg ...
I ovanstående situation spelar Rozenman både dina känslor och de av din fru. Din fru bara få en komplimang från en främling man som erbjuder henne en ros, vilket gör dem tilltalar dig rosen att köpa henne, att mannen var verkligen sååå gratis.
Detta är ett perfekt exempel på retorik: konsten att övertyga eller övertala. Man måste skilja mellan argumentation och retorik. Ett argument innehåller logisk effekt. Retoriken har psykologisk styrka.

Omskrivningar och dysfemismen

Språk ger oss ett val av ord när vi vill säga något. En omskrivning är en neutral eller positivt uttryck i stället för ett lager negativa associationer med dem. Eufemismer kan spela en viktig roll för att påverka våra attityder. En dysfemisme är motsatsen till en eufemism. De används för att skapa en negativ effekt på läsarna eller lyssnare inställning till något.

Olika typer av övertygelse

Det finns många metoder för att övertyga någon. Den vanligaste och mest farliga är de som beskrivs nedan i listan. Det är bra att ha någon kunskap om dessa metoder för att identifiera dem och hindra dig från att vara offer för fällande dom.
Stereotyper
En stereotyp är en idé eller bild av en grupp människor som grundar sig på lite eller inga bevis. Våra stereotyper kommer från olika källor, särskilt populärlitteratur och stöds ofta av en mängd fördomar och gruppintressen.
Insinuation
När vi kommunicerar med någon vi har automatiskt vissa förväntningar och antaganden. Dessa förväntningar och antaganden bidra till att fylla i luckorna i våra samtal, så att vi inte behöver förklara allt i detalj. Insinuation är en form av förslag. Låter dig insinuera något utan att säga det uttryckligen.
Loaded frågor
En laddad fråga lutar på en eller flera omotiverade antaganden. Detta är tekniskt en form av insinuation, eftersom det tillåter oss antagandet som ligger bakom insinuera en fråga utan att uttrycka detta antagande explicit.
Gluipers
Gluipers hans språkliga metoder för att täcka spel. De bidrar till att skydda en fordran mot kritik av vissa försvaga den där författaren har en väg ut när fordran har överklagats. Ord ibland lömsk som ?? kanske ??, ?? troligen ?? och möjligt ?? ?? kan användas för att producera en insinuation.
Low Spelare
Att spela skikt är ett försök någon eller något mindre viktigt eller betydande att det verkar. Stereotyper, retoriska jämförelser, retoriska uttalanden och insinuationer kan användas. Ner Spelarna är ord som kan användas som ?? han är bara en student ??.
Häst skratta / spot / sarkasm
Häst skratta är en form av retorik som använder alla typer av förlöjligande. Detta är ett kraftfullt verktyg eftersom ingen kommer att finna det roligt att vara skrattade åt eller förlöjligad.
Hyperbole
En överdrift är en extravagant överdrift. Dysfemismen och retoriska jämförelser ofta åtföljs av en överdrift. Ett påstående kan vara hyperbolisk utan överdrivna känslomässiga eller innehåller fraser. En hyperbolisk anspråk på att vara ren övertygelse. Att säga att Charlotte Church har en stor röst gör dig z ?? n stone tror att de kan sjunga, oavsett om det är bra eller inte.
Evidence Replacements
Ett uttryck som används för att antyda att det finns bevis eller myndighet för en fordran utan att citera detta är ett bevis ersättare. När det inte finns några bevis kan vi låtsas det finns bevis.
Övertygande retorik ?? ?? i fotografier och andra bilder ??
Bild ?? s och bilder finns inga krav och inga argument. De kan inte heller vara falsk eller sann. De kan dock framkalla olika reaktioner. Bild ?? s kan inte svara på frågor. De kan bara ligga till grund för skäl att göra påståenden om händelser.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha