Resa till Pippi Långstrump Astrid Lindgrens Värld

Vem känner inte henne! Pippi Långstrump, den stygga flickan från berättelserna om Astrid Lindgren. I staden Vimmersby i Sverige är den berömda parken ?? Astrid Lindgrens Värld ?? byggas. Pippi naturligtvis spelar en viktig roll i.

Pippi

Pippi Långstrump kommer stjärnan i den spännande nöjesparken "Astrid Lindgrens Värld" i Vimmersby i Sverige. Pippi är en flicka på 9 år med röda flätor, fräknar på näsan, långa randiga strumpor och alltid stora skor till fötterna. Hon bor i Villa Villekulla med sin apa Herr Nilsson och hennes häst Witje. Pippis mamma är död och hennes far är kapten. Men han spolas upp på Taka-Tuka land, där han fortfarande bor.
Pippi är en stygg flicka och erfarenhet alltid roligt och spännande äventyr med sina två vänner Tommy och Annika. Som Pippi har en stor påse med alla typer av guldmynt där två ligister från byn åska Kareltje och Blom "luta sig tillbaka. Det måste också tant Pastrellia att hålla sig borta från. Denna dam från byn vill att Pippi nämligen sätta i ett barnhem. Naturligtvis, Pippi, Tommy och Annika oense här.

Astrid Lindgrens

Lindgen Astrid föddes 1907 i Vimmersby. Hon var mor till två barn och godnattsagor uppfann dem själv alltid. Därmed är också hur historierna om Pippi Långstrump. När Astrid var sjuk ett tag, fick hon idén att sätta alla dessa berättelser om Pippi Långstrump papper. Flera år senare berättelserna faktiskt utfärdas. Samtidigt är de berättelser om Pippi Långstrump känd över hela världen.
Men Astrid Lindgren har skrivit mer. Således, till exempel, de också skrev om:
  • Madieke och Liesbet
  • Barnen i Bullerbyn
  • Rasmus
  • Ronja Rövardotter
  • Bröderna Lejonhjärta
  • Mio, min Mio
  • Emils hazel hemman

Astrid Lindgren avled den 20 januari 2002. I Vimmersby, den plats där hon föddes, är nu en nöjespark där alla hennes arbete kan hittas.

Nöjesparken

"Astrid Lindgrens Värld" är ett slags friluftsmuseum. Många siffror och hus som visas i böckerna av författaren kan hittas i miniatyr i parken tillbaka. Således kan till exempel, finns det hemma hos Pippi Villa Villekulla och Emil s Hassel Farm. Allt är byggd speciellt till barn nivå. Om du vill visa Villa Villekulla, du verkligen klättra in, precis som den riktiga Pippi. Vuxna kan även ha problem att få i stugorna.
I en av de mysiga gatorna är också hem för Nils. När han rör en rostig spik i källaren zjin hem, blir han så liten som en fingerändar. Allt i huset är inrättat mycket stora, så att alla i huset är lika känns Nils. Allt du stor. Även vuxna kan utan stora svårigheter som passerar under en matsal stol.
Stugan Kasja Kavat är definitivt värt det. Den här tjejen är övergivna och så småningom kommer att leva med sin mormor. Tillsammans kommer de att någon gång göra polkagrisar för att sedan sälja på marknaden. Denna berättelse Astrid Lindgren i Nederländerna är relativt okänd, men i Sverige, berättelsen om Kasja ofta läser för barnen där.
Dessutom, alla tecken från berättelser om Astrid Lindgren gå runt i parken. Vem skulle inte vilja träffa Pippi Långstrump och Ronja Rövardotter. Men se upp ... Även faster Pastrellia och åska Kareltje Blom och gå runt den. Det är också verkligen njuta visar ges flera gånger om dagen. Dessa är för alla åldrar definitivt värt det.
Barnen kan helt klättra. I mitten av parken är ett stort hus med alla typer av lekredskap. I detta hus bodde Conny Karlsson. Det är en lite fett man med en hopfällbar propeller på ryggen och en startknapp på magen. Men också för de vuxna finns det mycket att göra. I mitten av torget är ett bibliotek där du regelbundet besöker utställningar. Det är också tillräckligt för att hitta information om författaren och hennes böcker. Även barndomshem Astrid Lindgrens besök.
Kort sagt, bör ett besök i denna vackra, välskött park inte missas när du besöker Sverige.
(0)
(0)

Kommentarer - 1

Vi kommer i år till Sverige för första gången och därmed Pipi får inte missas, vi är i Hammarn, är det att åka dit med bil? MVG Ron Gelderman

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha