Resa till Düsseldorf

Düsseldorf är en idealisk destination för en stadssemester nära hemmet. I denna tyska staden finns massor att göra, specialiserat sig på traditionell Altbier i mycket livliga gamla stan, Altstadt, klättra mäktiga Rhen-tornet, ta en båttur på Rhen, besöka spektakulära julmarknaden under vintermånaderna eller fördjupa dig i det livliga nattlivet i staden. Düsseldorf är för alla att göra!

Läge och tillgänglighet

Cirka 50 kilometer över gränsen i Roermond är Düsseldorf. Staden ligger i västra Tyskland i den stat som bär namnet Nordrhein-Westfalen. Staden är belägen på både vänster och höger banker i Niederrhein. Däremot kan de flesta platser finns på högra stranden.
Från Nederländerna är Dusseldorf räckhåll. På grund av den korta avstånd och goda motorvägar är lätt att åka dit med bil. Också hitta en parkeringsplats kan i Düsseldorf för att vara ett problem och därmed också parkeringsavgiften är mycket rimligt. Men du föredrar att resa med tåg eller buss, även då det finns många billiga alternativ att gå till Düsseldorf snabbt och billigt. Till exempel, titta på Eurolines hemsida för billiga bussbiljetter till Düsseldorf internationella järnvägs Planner för att planera din tågresa och beställa direkt på nätet en biljett.

Sevärdheter i Düsseldorf

Det finns många monument och andra platser av intresse att besöka i Düsseldorf. Här är en sammanfattning av de mest intressanta sevärdheter:
Schloss Benrath
Denna imponerande jaktstuga är en av de största drar av Düsseldorf. Låset består av tre delar och innefattar två museer; Museum of europeiska Garden Historia och Naturhistoriska museet. Förutom att trädgårdarna är mer än värt att beundra.
Rhen Tower
Rhen-tornet står stolt över staden Düsseldorf. En snabb hissen tar dig på nolltid upp till 168 meter höga, på observation däck där du kan njuta av en underbar utsikt över staden. Det finns också en restaurang på toppen av tornet.
Burg
Denna livliga torget ligger i Gamla stan i Düsseldorf på Rhen. På torget står en slottets torn, som en gång var en del av slottet Dusseldorf som stod här. Tornet bevaras när efter en stor brand 1872 blev slottet förföll. I tornet ett sjöfartsmuseum. Dessutom är torget känt för sina mysiga restauranger.
Barbarossa Kaisers
Uppkallad Barbarossa Kaisers hänvisar till fästningen som byggdes här i den 10: e talet av kejsar Heinrich den tredje. Senare fortet togs över av den berömda kejsaren Barbarossa. Idag hittar du på denna plats de bevarade ruinerna.
Hofgarten
Dessa vackra trädgårdar inbjuder dig att promenera genom grönskan i centrum av staden. Parken är från 1769. Det var kurfursten Karl Theodor som gav opdacht för byggandet av dessa trädgårdar. Designen är ett verk av Nicolas Pigage. För detta exempel byggdes senare en engelsk trädgård i München.
I parken hittar du bland annat bassängen med statue'Jröne Jong "och rokokoslottet Jägerhof Goethe Museum i.

Museer

Det finns i Düsseldorf också många möjligheter att besöka ett museum. Düsseldorf är känt för sina stora samlingar av konst i museer i staden hallar.
Goethe-museet
I finalen Jägerhof i Hofgarten, är Goethe-museet ligger. Detta museum är ett starkt fokus på arbete och liv Johann Wolfgang von Goethe. Museet är inrett med objekt från tiden för Goethe, som gamla tider hela vägen tillbaka till livet.
Aquazoo- Löbbecke Museum
Vem ska med barn på semester till Düsseldorf, bör definitivt besöka museet. I detta museum, som i den 19: e talet av Theodor Löbbecke Museet grundades som en privat karaktär, hittar du en tropisk hall med fjäril trädgårdar, akvarier med otaliga arter av fisk, insekter och många ovanliga växter. Ett besök på museet är en verklig upplevelse.
Museum Kunst Palast
Museet inrymmer bland annat konst från 19-talet med verk av Düsseldorf School of målare. Museet har också samlingar av klassisk modernism och samtida konst.
Kunst Düsseldorf
Samtida konst kan hittas i Kunst Düsseldorf. Konsthallen har ingen egen samling, men har ändra utställningar, som huvudsakligen experimenterar med samtida konst är central.
Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen
Den Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen är indelad i museerna K20 och K21. K20 representerar konst från 20-talet, i synnerhet verk av Paul Klee är värt. K21 innehåller samtida konst från 1980 med verk av Marcel Broodthaers, Andreas Gursky och Paul McCarthy.

Nattliv Düsseldorf

Düsseldorf har ett fantastiskt nattliv. Det finns många pubar, klubbar och diskotek. Men vem den verkliga Düsseldorf nattliv bör smaka ger åtminstone ett besök på en av de traditionella bryggerier i Gamla Stan, där den verkliga Altbier bryggt och tjänstgjorde. Visste du att den gamla staden smeknamnet `Den längsta bar i världens björnar?

Shopping och jul

Düsseldorf är den sjunde himlen för shopaholics. Det är shopping favoritdestination. Den bultande kommersiella hjärtat av Düsseldorf är den legendariska Königsallee. I denna chic och exklusiv shopping finns designerbutiker och stora butiker lyx varuhus. På Königsallee gränsar andra roliga shopping med mer prisvärda butiker. Från mitten av november till slutet av december, Düsseldorf helt ägnas åt julen. Den fantastiska julmarknaden i Gamla stan i centrala Düsseldorf lockar många besökare varje år från hemlandet och utomlands. Den verkliga julstämning du kan uppleva i Düsseldorf!
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha