RESA alltid? 10 Idéer Spara tid för en hälsosam mat


Ibland äter ordentligt är bara en fråga om organisation: vi idag avslöjar 10 knep som kommer att spara tid i köket och gör att du kan laga mat i en hälsosammare sätt. Håll i skafferiet, kyl och frys en leverans av livsmedel lätt att förbereda och redo att äta, tidigare klippa och portioned, kommer du att märka att det är lätt att äta hälsosamt, även när du inte har tid. Det finns en massa tricks till hands - en del är bara väldigt lätt medan vissa kräver lite planering ansträngning från din sida, men om du tar dig tid att optimera dina köpvanor, äta gott också blivit lättare under den mest utmanande.

Här är 10 sätt att laga mat som gör livet lite "enklare.

1. Köp färdigskurna broccoli och kål. De är mångsidiga för att förbereda en rik sallad, men också snabb och fantastiska stekt. För en härlig soppa färdig på mindre än 25 minuter, koka dem i grönsaksbuljong tillsammans med ett snitt potatis, sedan, med hjälp av en mixer, förbereda en puré.

2. Välj väl fryst mat. Man tror att färskt är alltid bäst, och vi vet att efter ett tag "frukt och grönsaker börjar förlora näringsvärde. Det är inte helt sant: oftast dessa livsmedel fryses inom några minuter eller timmar efter skörd blockerar mycket av deras värdefulla vitaminer och mineraler. Tumregel: Om du kan köpa från en lokal producent, är färskt bättre ... men om du vill ha gröna bönor i december väljer frysta ettor.

3. Spela i förväg. Ofta finns det helt enkelt inte tillräckligt med tid att laga hälsosam mat, så att du gör misstaget att gå till snabbmat, där maten tillagas, enkel, men rik på förädlade livsmedel. Utarbeta en plan i förväg är nästan idiotsäker.

4. Håll dina risnudlar till hands. Öppna en låda med risnudlar, lägg i en skål eller i en behållare, täck med kallt vatten och förvara i kylskåp. I ett par timmar kommer att vara tillräckligt mjuk för att kokas med ett stek på några minuter. Den oanvända beloppet kan hållas i upp till en vecka.

5. Håll det kokta riset å. Det är mycket bra, men det tar tid att förbereda! Lyckligtvis, det håller också mycket väl. När du har lite tid, koka en stor kastrull med ris och lagra i portioner eller behållare. Lasciatene ett par i kylskåpet och lägga resten bort i frysen: du har kokt ris för en grönsaksrätt, en soppa, en risotto snabbt helt enkelt genom att värma den i mikrovågsugnen och servera honom med lite "fisk eller annat protein.

6. Koka följande veckan. Tillbringa eftermiddagen den vilodagen förbereda näringsrika grytor, soppor och rätter att äta under veckan. Du kan handla familjen eller bjuda in några vänner att gå med dig med en flaska vin. Välj en maträtt för kvällen och resten fryses. När du vet att du har något bra hälsosamt att förvänta hemma, kommer du stoppa i spett kvar arbete.

7. Förbered i förväg vitlök. Det är en underbar och frisk, men ibland för att rengöra och hacka är alltför komplicerat. Ta en påse med skalade vitlöksklyftor redan: du kan frysa vissa cuocerne andra bakade, gör en puré och ta lite "rå kyla. En rå kryddnejlika och en skiva rostat bröd väldigt krispigt, med lite olivolja är idealiska för att bryta hunger.

8. Tvätta, torka och skär kålen i förväg. Det är bra för hälsan, men vem vill ta itu med ett stort däck för att återvända från jobbet? Tvätta, torka och hacka kål på förhand är lösningen! Förvaras i en kastrull eller i en sallad, kan läggas till soppor, grytor, sallader, men tjänar också till att laga underbar marker kål: enkel och inte alltför svårt att smälta, bara rippa kålblad tvättas och torkas i storlek typ chips och lägg dem i en skål. Lägg till en liten duggregn av olivolja - inte mer än en tesked - och med rena händer, massera oljan på alla blad. Lägg allt på en plåt, strö över en liten mängd salt. Ja grädda vid 160 ° C under ca 10 minuter eller tills den är krispiga, men utan att den blir mörk eller brun, vilket gör det bittert. Ett av de bästa sätten att äta dessa grönsaker är också att förbereda dem i förväg till ugnen: du kan använda dem för att smaksätta pasta, tillsammans med getost. Och om du vill hålla sig borta från bröd, kan en hel blad kål vara omslaget för en läcker smörgås!

9. Ät skinn. Slösa inte tid skalar morötter, potatis eller äpplen. Det finns så mycket godhet och fiber, utöver den tid som sparas. Bara ge dem en bra tvätt och skär eventuella brister. Köpa ett par peeling handskar för att använda köket, de är bra att rengöra grönsaker.

10. Cook i överflöd och återvunna resterna. När det är dags att förbereda en hälsosam och rejäl middag för söndag, se till att göra det mer under hela veckan. Här är ett exempel: kyckling potten gryta med morötter, potatis, lök och vitlök. Vad som återstår blir buljong för soppor och kyckling resterna kommer att användas för smörgåsar, sallader och smakpastarätter. Hönan är mycket lämplig eftersom dess kött fortfarande fuktig. Du kommer att frestas att äta huden, men gör det inte: vi vet alla att det är fullt av mättade fetter. Buljong är utsökt nog redan.

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha