Reproduktiva systemet; översikt reproduktiva system

Vollmar Lundgren Februari 27, 2016 Vetenskap 66 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Det reproduktiva systemet av människan är inte nödvändigt för individens överlevnad. Krävs det reproduktiva systemet av människan för överlevnad av arten. Det reproduktiva systemet hos människor består av yttre och inre organ. Syftet med det kvinnliga reproduktiva systemet är produktion av ägg som kan befruktas av spermier som produceras av det manliga reproduktiva systemet.

Extern anatomi en kvinnas reproduktiva systemet

På utsidan av det kvinnliga reproduktionssystemet, finns det vulva. Vulva består av blygdläpparna och överdimensionerade blygdläppar minore. Den huvudsakliga funktionen för blygdläpparna är skyddet i vulva.
Den punkt där labia minore möts finns klitoris. Klitoris är en erektil kropp med väldigt många receptorer. När dessa receptorer stimuleras, kan resultera i upp till en orgasm. Precis nedanför klitoris är urinröret med strax under körtlar i Skene, även känd som den kvinnliga prostatan. Genom urinröret är urin från blåsan till utsidan. Körtlar i Skene bildar fukt i spänning vad penetration av penis under samlag lättare.
Bland de körtlar Skene ligger i vaginan på motsatta sidor vid botten av slidan, den Barth körtlar. Dessa körtlar liknar körtlar av mannen Cowper. De Barth körtlar producerar även fukt som penetrationen av penis under samlag lättare.

Intern anatomi en kvinnas reproduktiva systemet

Den inre anatomi av den kvinnliga reproduktiva systemet av den kvinnliga består av vagina, livmoderhalsen som ger tillträde till livmodern. Livmodern är ansluten till två livmodertuba på vänster och höger sida av livmodern. Ansluten med tuba är äggstockarna.
Slidan är ansluten till livmodern och bringar penis under samlag. Under förlossningen slidan fungerar som en förlossningskanalen. Livmoderhalsen ansluter slidan till livmodern och den huvudsakliga funktionen av livmoderhalsen är att producera slem som transporteras till slidan. Den huvudsakliga funktionen av livmodern är att tillåta implantation av det befruktade ägget. Efter implantation bildar embryot tillsammans med livmodern till moderkakan. Den huvudsakliga funktionen för äggledaren är transporten av ägget till livmodern. Äggstockarna producerar ungefär månads äggcellen. När ägget befruktas, äggstockarna producerar hormoner som stimulerar tillväxt och celldelning av det befruktade ägget.

Extern anatomi reproduktionssystemet av mannen

På den yttre sidan av det manliga fortplantningssystemet är beläget, penis och pung. Penisen består av tre svällkropparna. Urinröret går genom corpus spongiosum. På spetsen av penis är ollonet som är skyddad av förhuden. Ollonet innehåller många receptorer som kan utlösa en orgasm i stark irritation. När en orgasm utlösning av spermier sker. Viktiga funktioner i penis urinating och erigerad penis är viktigt när du sätter sperma i kvinnan.
Pungen är mellan penis, anus och ben hängande flik av hud som innehåller testiklarna. Eftersom testiklarna hänga utanför kroppen, är temperaturen något lägre i testiklarna som spermakvaliteten fördelar.

Intern anatomi reproduktionssystemet av mannen

Den interna anatomi manliga reproduktiva systemet består av testiklar, epidimys, sädesledaren, Cowpers körtlar, sädesblåsorna, prostata och urinrör. Funktionen av testiklarna är att producera spermier och testosteron. Spermierna lagras tillfälligt i epidimys. Den epidimys bort dåliga spermier och ger näring spermier.
Via ductus deferens är spermier med en utlösning leds in i urinröret. Före ympa cellerna når urinröret, Cowper körtlar första separerings fukt från vad neutraliserar den sura mileu av urinröret. Residualurin nämligen döda spermier. Sädesblåsorna lägga alkalisk vätska till spermierna att som neutraliserar den sura miljön, i slidan. Dessutom, tillägger prostatan då grundläggande vätska och tillsatser till spermier. Dessutom avslutas prostatan på höjden av blås utanför urinröret. Så att ingen urin kan komma in i urinröret och att det inte fanns några spermier i urinblåsan kan komma. Sperma är när den lämnar penis av, spermier, vätska från Cowper körtlar, sädesblåsor och prostata vätska.

Sjukdomar i det reproduktiva systemet

Som med alla organ och organsystem, finns det också urskiljbara specifika sjukdomar i reproduktionssystemet. Några välkända sjukdomar i överlevnadsplanen sting systemet:
 • Onormal vaginal blödning
 • Gonorré
 • Infertilitet
 • Framfall
 • Vaginala symptom
 • Polycystiskt ovariesyndrom
 • Primär amenorré
 • Sekundär amenorré
 • Prostatacancer
 • Testikelcancer
 • Godartad prostaathypertofie, BPH, förstorad prostata
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha