Regeringens åtgärder för att minska bostadspriserna

Fall i bostadspriserna kan motverkas genom åtgärder från regeringen. De har dock liten påverkan på segmentet. Så länge konsumenten inte har någon tillit, kommer det att finnas färre hus säljs, och bostadspriserna kommer att gå ner. Ändå har regeringen makt att påverka priserna. Under perioden 2008-2011 har de genomsnittliga bostadspriserna blir betydligt lägre. Regeringen försöker att bekämpa detta, men så länge det går med de fattiga konsumenternas förtroende, är det fortfarande fattiga klara bostadspriserna. När de potentiella köparna har återfått förtroendet, kommer fler hus att säljas igen. Regeringen försöker med åtgärder för att få bostadspriserna går upp igen, men utan framgång.

Regeringen bör inte ingripa för att falla i bostadspriserna att böja

Som den 15 juni, 2011 var överlåtelseskatt tillfälligt minskas 6-2 procent. Denna åtgärd som de har vidtagit för att hjälpa hemförsäljning flytta igen. Förrätter på bostadsmarknaden är nöjda med minskningen, men i sig en nedgång i huspriserna för dem någon skada. Husen till salu på den nedre änden är fortfarande ovärderliga för att börja. De vill betala en lägre överlåtelseskatt, men om de inte kan få finansiering, kan de inte dra nytta av minskningen av överlåtelseskatt.
Minskningen av de genomsnittliga bostadspriserna kan också ses som en naturlig korrigering. Under åren fram till 2008, huspriserna fortsatt att stiga. Det är logiskt att priserna går ner igen. Genom statliga åtgärder denna effekt kan motverkas.

Minskning av överlåtelseskatt under 2011

Strax efter minskningen av överlåtelseskatt, var resultatet fortfarande en besvikelse. Fler bostäder såldes, men det fanns också fler och fler hus som är till salu. Säljare som gick att vänta och se vad som skulle hända med bostadspriserna, minskningen av överlåtelseskatt såg som en möjlighet att sätta sitt hus fortfarande till salu. Förväntad minskning av överlåtelseskatten ger inte de förväntade effekt.

Mer hem försäljning under 2012

Rabobank ekonomer räknar med att det kommer att bli cirka 133.000 sålda bostäder under 2012. Detta är en ökning med 8.000 jämfört med antalet förväntade försäljningen under 2011. Men det är inte troligt att bostadspriserna också går igenom en tillväxt. Förhoppningen är att huspriserna under 2011 kommer att minska med 2 procent. För år 2012 är förväntningarna ännu värre. Rabobank förväntar sig en ytterligare minskning med 2,5 procent.

House säljer nu eller vänta och se?

Ovanstående siffror är endast förväntningar. Verkligheten kan se helt annorlunda ut. Framtiden kommer också att bero delvis på vad som händer med överlåtelseskatt. När belastningen sjunker med 6 procent, försäljningen sannolikt att falla tillbaka till nivån före 15 juni, 2011, eller ännu värre. I första hand, är reduktionen av lastöverföringen upprättas för en period av ett år. Det är inte otänkbart att regeringen kommer att förlänga denna period.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha