Reflux och matstrupen problem: behandling och dietsoptippar

Juline Gylling Februari 27, 2016 Hälsa 574 35
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Reflux är ett fenomen som orsakar en brännande känsla i matstrupen. Dessutom kommer du att plågas med sura uppstötningar från magen, en bitter eftersmak i halsen och eventuellt en halsont. Reflux kan orsaka långvariga problem i matstrupen och orsaka komplikationer som kan leda till matstrupscancer. När kommer du att titta på din diet och antacida, kan reflux sänkas kraftigt. Andra möjligheter finns inom området för kirurgiska förfaranden, såsom Nissen förfarandet och förfarandet med EsophyX TM. Vad man ska göra om en smärtsam reflux? En översikt av symptom, möjliga komplikationer, nutritionsoptippar och behandling av reflux.

Vad är reflux?

Reflux är den brännande känslan du har i matstrupen. Ofta åtföljs av en bitter eftersmak i halsen. Dessa sura smaken av den uppstötning härleds från den fukt som finns närvarande i magen. För att förstå fenomenet med återflöde bättre, är det tillräckligt att följa den väg som gör maten äts. Till att börja med maten att du tar först genom matstrupen för att gå till magen.

Övergång matstrupe och magsäck

Vid övergången mellan matstrupen och magsäcken, det finns en ringmuskel och en ventil, som tillsammans ger ett slags barriär mot uppstötningar. Mat kan på detta sätt till magen, men som normalt inte strömmar tillbaka in i matstrupen. Det hindret är aldrig helt stängd, så det är att alla har en mindre utsträckning reflux, till exempel efter en måltid med kryddiga såser. När reflux är verkligen irriterande och fortsätter att bestå på lång sikt kan detta kallas en riktig refluxsjukdom.

Reflux symptom

Halsbränna
De viktigaste symptomen på reflux är halsbränna och sur mage eller "halsbränna." Sura uppstötningar kan vara mycket irriterande och kan också minska aptiten.
Sväljproblem
Dessutom kan du ha svårt att svälja och har ont i halsen. Också kan förhindra blödning och viktminskning vid återflöde, tillsammans med andra symtom som hjärtklappning, en illaluktande andedräkt, hicka och nattlig hosta.

Komplikationer av Reflux

Matstrupen Inflammation
Matstrupen kan få inflammerad av den konstanta irritation från syran. En inflammation i matstrupen är en logisk följd av inverkan av syror. Detta kan vara allt från en enkel esofagit till svår inflammation eller ens sår.
Stenos av matstrupen
I detta fall finns det en förträngning av matstrupen. Anledningen till detta är att det är ärrbildning som ett resultat av sår. Spinal stenos få tydliga svårigheter att svälja fast föda. För att lösa problemet med stenos, säkerställer den via en endoskopi för en dilatation: detta är att vidga eller bredare fabrikat av matstrupen.
Barretts esofagus
Barrett esofagus förekommer hos cirka tio procent av de patienter som lider av kronisk reflux. Barrett esofagus av kardemumman är att slemhinnan i matstrupen påverkas av syran. Observera att detta villkor kan vara farligt på lång sikt och leda till följande komplikationer: matstrupscancer.
Esofaguscancer
Matstrupscancer är en mycket allvarlig komplikation, som är relativt sällsynt. När matstrupscancer är bara ett botemedel: en operation. Cancer i matstrupen är vanligare hos män än hos kvinnor.

Reflux behandling: nutritionsoptippar

Limit kaffe och vitt vin
Det finns ett antal livsmedel som påverkar sfinkter av matstrupen. Detta innebär bland annat kaffe, choklad, fet mat, och vitt vin. Poängen är att undvika dessa livsmedel eller ännu minskas drastiskt. Även i allmänhet, har fetma en negativ inverkan på reflux. En fet naveln efter alla maginnehållet in i matstrupen, vilket är dåligt för reflux.
Sluta röka
Tänk på att inte ha tajta kläder om du inte går för fort liggande efter att ha ätit reflux. Rekommenderas varmt är att sätta lite högre gaveln av din säng eller foten för att inte uppmuntra symtom på reflux. Vidare antas det att sluta röka kan minska symtomen på återflöde.

Reflux behandling: läkemedel

Syrahämmare
Om du lider av en mild reflux, kan du behandla symptomen med antacida. Dessa säkerställer att surhetsgraden i magen neutraliseras. Ett annat sätt för detta ändamål H2 receptorer: de se till att syrasekre är delvis blockerad.
PPI
Om det inte hjälper, då kan du välja en behandling med protonpumpshämmare eller PPI. Denna läkemedels blockerar den positiva vätejoner i magen, så att den inte längre är surt. Detta gör det möjligt för reflux försvinner inte riktigt själv, men åtminstone är han fri från syra. Denna behandling med protonpumpshämmare kan ta en period av flera veckor, eller stanna ännu en livstid.

Reflux behandling: kirurgi

Nissen förfarande
Samt läkemedel mot reflux du kan få någon lättnad, så finns det andra möjligheter. Den klassiska kirurgiska förfarandet är till återflöde det så kallade Nissen förfarande. I detta fall kirurgerna försöka rekonstruera en sfinkter och en ventil. Detta görs med hjälp av ett litet snitt, eller laparoskopi. Många patienter är nöjda med denna operation: upp till 90%. Nackdelen är att biverkningar kan redan uppkommit efter ingreppet, såsom svårigheter att svälja och lider av uppblåsthet.
EsophyX-TM.
Ett mycket aktuellt förfarande är det förfarande som görs med ett instrument som utvecklats i Amerika: den EsophyX TM. Denna operation kommer till läkaren avlägsnar esofagealvävnad för att göra en ventil. Denna teknik kräver ingen snitt, men är mindre effektivt än Nissen förfarandet, eftersom det inte rekonstruerar sphincter.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (35)
Lindve Hallnäs
  Like 2   Dislike 1

Jag är 66 år gammal, cirka 15 år lider av reflux, detta bara på natten när man ligger ner. Låt ta bort gallsten, inget resultat. Sedan gå igenom alla typer av medicinering, bedhead upp, ingen förbättring. Är vaken på natten, sedan äta en bit godis eller Rennie. Är något bättre, men känner bränna. Finns det någon lösning för det. Jag röker och dricker inte, så det är inte det. Jag tar nu två 40 mg två gånger dagligen Pantomed men niks.Weet hjälpa någon ta itu med det? Jag är inte överviktig, är 1,71 meter lång och väger 73 kg.

Janet Magnusson
  Like 0   Dislike 0

Jag är 44 år gammal och lite på den tunga sidan. Sedan två år har jag ofta på natten vaknar jag eftersom min magsyra flödar in i min strupe. Läkaren säger att min "backventil" av min mage inte längre tätar ordentligt och detta orsakar symptomen. Jag Omeprazol och det fungerar bra. Ibland glömmer jag att ta det i och då är det natt igen touch. Jag undrar vad det kommer att fungera snabbast vid en sådan akut attack? En söt, svartvitt, droppe eller en drink? Det tar lång tid eftersom innan du bränner och slem och smärtan minskar. Så frågan är: vad kan man samtidigt göra det bästa och / eller ta?

Larisa Lundell
  Like 2   Dislike 1

Hej. Jag lät en hjärta skannar eftersom jag hade kramp i mig bröstet. Kardiologen sa mitt hjärta var bra men att se ett hål i mig var matstrupen. Han hänvisade mig till min läkare. Husläkare sa att jag har en stor mage bråck. Nu vet jag att det är ett hål i mitten revet. Och måste opereras. Han gjorde ett möte med maagcirurgen. Men jag har en maagbandje.zou magen bandet kommer att behöva tas bort, men ett hål i matstrupen förefaller mig ganska allvarligt. Om nästa vecka för att passera där. är väldigt osäkra som säger det rätta? Hål i matstrupen eller hål i mitten revet? Gr. Jolanda

Abraham Lennartsson
  Like 2   Dislike 2

Jag har 20 års erfarenhet bröstsmärta, där på natten jag vaknar upp ur. Det är oftast utlöses när jag ligger på min sida. Enligt läkaren där jag gick för några år sedan var det hyperventilation. När jag har en attack jag gå så mitt i natten för att bysten genom huset med min hyperventilation gadget, jag sväljer en oxazepam, jag bekymrad av smärta i bröstet och jag sitter nästa dag utmattad på jobbet. Riktigt irriterande. För en månad sedan på min nya läkare långt borta, eftersom förvärra tillståndet. GP tänker på magen. Jag fann märkligt till en början, men nu har jag läst den här historien, jag tror att jag har reflux! Vad en uppenbarelse. Förhoppningsvis kan vi gå nu till problemorienterat synsätt. Vet du om det finns någonstans på Internet ett forum där du kan utbyta erfarenheter med reflux?

Adolfina Palmstruch
  Like 0   Dislike 0

Jag fick efter att ha svalt ett ben fruktansvärd bröstsmärtor. Har redan hade en mage undersökning, utan framgång. Kallade en diafragmabråck och en dålig mage lutande lock. Svälj hela 40 mg esomeprazol. Det är nu tre veckor sedan och på förhand hade jag aldrig lidit av bröstsmärtor. Någon har några råd? Jag äter bara bröd och varm mat och dricksvatten och kamomillte, redan förlorat 2 kg, medan jag var inte alltför tung.

Pekka Sandell
  Like 4   Dislike 1

Hej, Jag har i flera veckor som lider av mycket svår smärta i bröstet som strålar ut till min rygg, det är alltid på natten och kommer att innebära att jag flera timmar wkker med en hel del smärta. Jag har tidigare varit att två läkare som säger att detta beror på reflux. Jag mottog den här Sucralfate Sandoz, detta hjälper efter en par timmar, men detta betyder är att jag måste tillbringa halva natten med en hel del smärta, för svårt överväger jag behöver bara till jobbet varje dag och därför får vi också trött. Jag lider av övervikt och har alltid fått höra i någon form av smärta som jag måste gå ner i vikt, jag gör också snyggt, men det växer, trots allt, kan man inte i en natt all övervikt kasta lika. Vad jag vill veta är hur ett snabbare sätt att acuute smärta "stå upp och på natten. Tack.

Gerhardina Öberg
  Like 1   Dislike 2

Jag har opererats tre gånger reflux.ik svälja nu piper 3 gånger dagligen Nexium 40mg.maar hjälpa dem ingenting meer.ik've varit tillbaka till sjukhuset och gjorde en gastocopie, det finns en annan del av den nisch vänster förlorade för tredje gången. men nu vill jag chiurgen inte operenen.te gevaarlyk. Vem kan min helpen.zyn det finns människor som är mer än två gånger varit under kniven för reflux.ik fick mig överallt jag aangemeld.maar ingen kan hitta.

Morris Ostrom
  Like 1   Dislike 2

Jag har i flera år uppstötningar. Forskning inom University Medical Center Groningen har visat att jag har en Barrett och därför tidigare bedömt vart tredje år med hjälp av en gastroskopi. Om medicinering jag esomeprazol 40 mg två gånger om dagen och Sucralfate 4 gånger per dag efter måltid och innan sängen. Under de senaste veckorna har jag en svår smärta i övre delen av min matstrupen samband med upp till en halvtimme uppstötningar, det ont. Irriterande för mig, men för andra människor i mitt område. Jag försöker att begränsa den så mycket som möjligt, men jag har fortfarande mer smärta. Senaste gastroskopi var i april 2011. Det fanns ingen förändring i enlighet med invärtesmedicinare. När jag ber dem att titta i den övre delen av bröstet jag känner att de inte gör det. Touch är att jag drabbats av en vik-pass operation för tre år sedan och tre stentar införas. Bröstsmärta är mig så välkänt. Har någon en lösning för mig annat än läkemedel ordinerats?

Ingrun Lundell
  Like 2   Dislike 1

Hej, var jag alltid först som jag låg i sängen som halsbränna var i halsen. Vad ett drama. Nu har jag fått kapslar och inga fler problem. men eftersom jag har haft halsbränna flera gånger i halsen Jag har sedan smärta med att svälja och en konstant ont i halsen. Inte mycket smärtsamt men irriterande. vad kan jag göra?

Nikie Hellqvist
  Like 2   Dislike 0

Vår son Enzo sex redan svalde några år Losec. 10mg på morgonen och 10 mg på avonds.De två första åren av sitt liv för oss, men framför allt varit mycket intensiv för honom. Så småningom, barnläkare genomfört en mage kopia och konstaterade att matstrupen var ganska inflammerad. Förra veckan stannade vi drogerna för att se hur han skulle reagera och att bedöma om han kanske skulle ha vuxit över den. Förra veckan tyvärr återigen präglats av kräkningar, gasbildning och aptitlöshet. Samtidigt sväljer han sin medicin igen och jag hoppas att snabbt kontakta barnläkare. Jag oroar mig ...

Aston Edlund
  Like 3   Dislike 2

Som barn reflux. Tums som godis ätit alla typer av antacida nu Nexium hjälper väl. A vara skador på botten av matstrupen. Vart tredje år eller undersökningen fortsätter. Läkaren säger att ingen risk för cancer. På plats du läser jag att denna möjlighet finns. Cancer är vanligt i familjen. Varit med AMC för matstrupen mätning och mätning syra i magen. Ingen utslag. Mina frågor: Hur länge kan du sväljer antacida, vad är risken för vare skador på matstrupen?

Lisebett Lundberg
  Like 1   Dislike 0

Jag har sedan 1,5 år lider av några symtom som jag känner igen i den här historien. Jag vet redan att min mage dörren inte stängs helt och en spricka är speciellt membran. Jag har hjärtklappning, många bönder behöva stiga upp mitt halsont och en dålig mun andetag. Dessutom är mina tarmar ofta dolda och jag är mycket mer sjuka. Jag har perioder när jag måste ge en hel del av intensiv smärta. Jag sväljer närvarande domperidon och omeprazol och har tidigare även haft en hel del läkemedel, men hittills utan resultat. Den vänstra sidan av min hals gör också en hel del smärta. speciellt när jag är på "min andra de sover och om jag vänder min hals. Jag är väldigt trött och prata igenom denna smärta är ibland mer ansträngande. Kan göra detta med min mage klagomål?

Elis Granqvist
  Like 2   Dislike 0

Jag har sedan ett halvår lider av hjärtklappning. Både i vila och vid ansträngning. Hade Holter studie kom ut att jag inte hade några avvikelser i mitt hjärta. Blodtrycket var också bra. Min GP avser symptom på stress. Men agera hjärtklappning på grund av att betona inte bara vila? Har regelbundet idén att mat / dryck stör mig. Många bönder, ibland så finns det också en del uppåt. Min hjärtklappning inträffar ofta när jag har ätit något. Skulle hjärtklappning kan ha om min matstrupe?

Danni Moller
  Like 2   Dislike 2

Bästa Verdanov, klagomålen kommer till mig nyligen smärtsamt att känna igen. Även om jag har bönder lider mycket längre, fick idén att det var i samband med användning av Solo Keen ZOC.De smärta och förtryckande känsla i bröstet, strålar ut i ryggen / nacken nyligen. Yrsel, jag ännu inte kommit med posten. På natten ibland en krusning magsyra i halsen. Pantozol hjälper inte mot det, Rennie är effektivare i taget. Mat och dryck jag känner glida längs de irriterade områden i min strupe / bränning, i synnerhet någon form av alkohol, är öl ergst.Nou Jag har nyligen blivit tyngre, så jag känner mig verkligen uppblåst, men jag ser att vitt vin Cigaretter också främjar inte. Jag hade redan bestämmas experimentellt, men jag kommer att behöva gå mycket bättre lyda denna slutsats. Svälja problem jag lyckligtvis niet.Had gjorde ett möte med kardiologen, på grund av nacksmärta och tryckkänsla och yrsel, men jag tror att jag bättre gå till mag-entropion lut och kost till en mindre uppsvälld buk krijgen.Met Med vänliga hälsningar, Alex

Franco Sjöberg
  Like 4   Dislike 1

Hej, jag har 13 år av regelbunden bröstsmärtor som strålar på baksidan, jag borde verkligen kippar efter andan, jag känner smärtan minskade som jag tar stora klunkar vatten. Så länge jag har dessa klagomål, jag har också svårt att svälja med kött, bröd och ris. Reflux Kan detta vara?

Jord Friberg
  Like 2   Dislike 0

Jag har nästan ett år sedan problem med att svälja, och många opboeren.Ik är nu behandlas av en specialist. För närvarande tar jag 2 x dagligen 80 mg.Pantoprazol är 160 mg. sedan två månader nu och igen två månader upptar samma belopp. Det har också redan varit 2: a gastroskopi., Inspektion, men ingen förbättring. Fortfarande allvarlig inflammation! Vad kan jag göra? Är ibland allt du radeloos.Heeft råd till mig?

Algunda Nilsson
  Like 1   Dislike 1

Ibland har jag att plötslig smärta i min bröstbenet, det är inte aangenaa.Moet än gasp och ibland hosta, men det hade vid flera tillfällen att det finns en liten blod bijzat kan kwaad.Slijm som ibland kan vara envis, det finns Men ett problem fortfarande de flesta av de mediciner som anges worden.Ben jag tyvärr allergisk mot vissa konstgjorda sötningsmedel min kropp stöter bort det. Vad kan jag göra, kommer det att finnas en hel del frågor, men läkarna själva inte vet råd.

Murre Vikström
  Like 2   Dislike 2

God dag, är med mig upptäcks stenos i matstrupen, som jag redan många svårigheter, särskilt kött och ris att äta. Nu är jag så 30 gånger drivs och har diabetes, min fråga är kan det vara alla slangar som går genom min hals i mitt liv?

Kellvar Rehnquist
  Like 0   Dislike 2

Har gått några månader verkligen attacker av matstrupen smärta. Detta händer alltid på natten när du går till sängs. Öm i matstrupen. Jag anser att denna plats bör vara avstängd och jag se till att jag kan ge, men det hjälper inte. Platsen är fortfarande på plats. Nästa dag, för mycket besvär, mycket ventilering av luft. 2: a dagen går beter.Geprobeerd det igen, inte sent på natten för att äta men det hjälper inte alltid. För ett år sedan hade en gastroskopi, allt bra bara magslemhinnan sköts upp något. Ungefär två år tillbaka för att kontrollera. Men dessa smärtsamma attacker som revs dig för ett par dagar.

Anli Ericsson
  Like 2   Dislike 0

För närvarande har en hel del av bröstsmärta och lider av hjärtklappning behöver ganska gastroskopi Oder ser ondergaan.Had 10 år sedan samma symptom och det är med antacida overgegaan.Jaren mer hade inga problem och nu plötsligt sedan en månad.

Caspar Lindskog
  Like 4   Dislike 0

Mitt problem är att jag har upplevt en hel del hjälp galreflux.medicijnen niet.nachten jag ligger wakkker syra observerats i mond.ben 2,5 års studier, inga allvarliga fakta, gör symtomen förvärras och gå dit mentalt stuk.ook jag i ca.7 veckor gått ner i vikt 6 kg, vilket jag naturligtvis mycket oroliga.

Arild Odenberg
  Like 5   Dislike 0

Hej Diane, Tack för din kommentar. Det är svårt att säga just nu exakt var problemet ligger, och om hålet i matstrupen eller sitter i din membran. Det tycks mig att du kardiolog skickat dig tillbaka till din GP som dessa kan du skicka den vidare till en mage specialist, vad han har gjort det. Specialister som kirurger magen har naturligtvis mer kunskap, erfarenhet och särskild utrustning för att göra en korrekt diagnos än en läkare. Därför kommer du antagligen nästa vecka för att lära sig mer om hur allvarlig den är och om du ska ta bort gastric band eller inte. Det bästa du kan göra är att vänta på tillfället och göra med det preliminära diagnosen huisarts.Alvast lycka nästa vecka och får väl hälsning gewenst.Vriendelijke, Verdanov

Reiner Ekholm
  Like 5   Dislike 0

Marije Hej, Tack för din kommentar. Jag märker i din berättelse som samlas många symptom och att det inte är så självklart att göra en korrekt diagnos. Kanske är det därför som två olika läkare presenterar två olika diagnoser. Därför kan du inte vara en dålig idé att försöka gå till en intern specialist. Det kommer dock vara mer kvalificerad att avgöra om det verkligen var återflöde gaat.Het problem med internet reaktioner i samband med sjukdomar är som matchar symptom på många sjukdomar. Det är därför, att uppmärksamma självdiagnos uppsättning reflux på grundval av svaren på forum. Men det kan faktiskt vara så att det verkligen med dig till återflöde gaat.Behalve hitta detta forum för att min artikel om reflux, det finns inte många andra forum om detta problem. Men kanske kan du ändå titta på: framgång och ett snabbt tillfrisknande Med vänliga hälsningar, Verdanov

Vicktoria Linden
  Like 0   Dislike 0

Bert Hej, Tack för att svara på artikeln och kommunicera dina erfarenheter med återflöde. En speciell egenskap hos din situation är sammansmältningen av uppstötningar och bypass-kirurgi. Eller en annan lösning är möjlig utanför ta mediciner måste bedömas från fall till fall. Om du känner att de invärtesmedicinare behandlar dig inte riktigt undersöka ditt problem så du frågar, kan det vara intressant att ta en "second opinion" kan begäras från en annan arts.Alvast mycket beterschap.Vriendelijke hälsningar, Verdanov

Caria Engberg
  Like 4   Dislike 1

Hej Eric, Tack för din kommentar om artikeln om reflux.Pijn att svälja och halsont kan vara mycket irriterande med halsbränna. I vilken utsträckning halsbränna påverkar svälj och halsont kan du utforska det bästa av en läkare. Han eller hon kan göra en korrekt diagnos av din keelprobleem.Veel beterschap.Vriendelijke hälsning, Verdanov

Oddvar Johannesson
  Like 2   Dislike 0

Annemieke Hej, Tack för ditt svar i samband med reflux och för ditt tips Nexium. Det är redan positivt för din läkare säger att du inte är i riskzonen för cancer. Cancer är en av de komplikationer som "kunde" uppstå med reflux och matstrupen störningar, men detta bör övervägas för varje patient. Artikeln är avsedd att ge allmän information. Diagnoser, behandlingar och eventuella komplikationer bör utredas alltid patienten genom patienten. Regelbunden forskning går för en kontroll bör också bij.Hoe länge du kan svälja antacida utan att skada matstrupen jag vet inte. Bästa du be din läkare om det är farligt eller kan medföra risker i din specifika geval.Alvast ett snabbt tillfrisknande gewenst.Vriendelijke hälsning, Verdanov

Inglise Friberg
  Like 2   Dislike 1

Renate Hej, Tack för ditt kommenterar artikeln om reflux.Keelpijn, dålig andedräkt och matsmältningsbesvär är symptom som ofta förekommer med återflöde. Smärtan i nacken kan också behöva ta itu med, men det kan också vara så att det är en del av en större syndrom, eftersom du har problem med magen och tarmarna. Det rekommenderas att be råd från en gastrointestinal specialist eller ens för att be om ett andra utlåtande eller en andra opinion.Alvast ett snabbt tillfrisknande gewenst.Met Med vänliga hälsningar, Verdanov

Annalis Ljungberg
  Like 3   Dislike 2

Zoje Hej, Först av allt tack för din kommentar angående artikeln om reflux och matstrupen problem. Hjärtklappning kan vara förknippade med känslor av stress och reagerar på stressande situationer. Eller hjärtklappning i samband med att äta och dricka och de problem som kan uppstå, bör du be en läkare. En läkare kommer alltid att vara din specifika personliga situation och kan ställa specifika frågor innan han fortsätter till en diagnos. För att veta om reflux, orolig mage eller matstrupe problem har att göra med något, du bättre även gå till den lokala specialist inom området, såsom en mag-enteroloog.Alvast mycket förbättring gewenst.Met Med vänliga hälsningar, Verdanov

Denis Ohly
  Like 5   Dislike 2

Kära Alex, Reflux kan rapningar och en bitter eftersmak innebära. En brännande känsla och halsbränna kan följa den. Ett problem med magen, såsom exempelvis magsyra dessutom har åtmin heelwat människor illamående och yrsel som följd. Det är verkligen inte en dålig idé att försöka gå och se en gastroenterolog för konsulttjänster i samband med uppsvälld känsla i din buik.Alvast många succes.Met Med vänliga hälsningar, Verdanov

Erlend Bergman
  Like 3   Dislike 1

Hej Hans, särskilt Reflux ger symtom på sura uppstötningar, halsont, och sur mage med det. Bröstsmärtor som då också strålar på baksidan, kanske i samband med ett annat problem, även om det bör kippar efter andan, försöker göra kan ha reflux. Bäst är att be din läkare om råd; kanske det finns någon annan orsak bakom än återflöde. Reflux ger svälja problem, särskilt i livsmedel som vitt vin, choklad och fett voedsel.Alvast mycket beterschap.Met Med vänliga hälsningar, Verdanov

Hennig Augustsson
  Like 3   Dislike 0

Kära Babs, har problem med att svälja och rapningar behöver mycket, skulle en person vara mindre upprörd, särskilt eftersom det redan finns ett års erfarenhet hebt.Het är bra att ha överinseende av en specialist som gör de nödvändiga undersökningar som gastroskopi. Tyvärr, reflux och sväljproblem sjukdomar där vissa människor kan fortsätta under en lång tid lidit av hebben.Maar kanske kan du prova med en annan läkare eller specialist, kanske ser saker annorlunda än din behandlande specialist. Det kan vara så att han eller hon föreslår andra mediciner som du kan helpen.Alvast förbättring gewenst.Met Med vänliga hälsningar, Verdanov

Sven Quist
  Like 4   Dislike 2

Kära Melina, GERD och matstrupen problem kan innebära flera symptom med det, såsom halsont, sura uppstötningar och hoestbuien.De symptom som du beskriver som smärta i bröstbenet och måste kippa verkar ganska allvarliga och kan ha inte bara att göra med återflöde. Speciellt eftersom du säger att du måste hosta upp lite blod och slem ganska svår is.Dit kan möjligen ha att göra med ett problem med longen.Het är upp till din läkare att avgöra om så är fallet. Be att vara säker på att inrådan av en annan än din behandlande läkare läkare. Kanske han ser saker annorlunda om han sätter en annan länk än återflöde. En "second opinion" från en annan läkare kan aldrig kwaad.Veel förbättring, hälsningar, Verdanov

Nicklas Quist
  Like 3   Dislike 0

Bästa Sw Klaassen, Orsaken till stenos i matstrupen har främst att göra med ärr från sår. Detta orsakar en förträngning som ger dig svårigheter mat till slikken.Bij verksamheten rören som går desinficera halsen och tillämpas så försiktigt som möjligt. Men det är verkligen en bra fråga kan uppstå om det kan vara ett problem på grund av de många operationer till matstrupen. Kanske är det intressant att ställa denna fråga en gång till din läkare eller mag- och tarmspecialist. Han eller hon kommer att ge dig mer information om konsekvenserna av alla dessa operationer för matstrupen och eventuella komplikationer långa termijn.Met Med vänliga hälsningar, Verdanov

Geira Magnusson
  Like 2   Dislike 1

Kära Bea Symptomen på reflux kan bekämpas effektivt med antacida. Den magsyra neutraliseras på detta sätt. Om antacida befrielse från symptomen kan få, det finns andra lösningar, såsom PPI drogen. I sällsynta fall, är en kirurgisk lösning återflöde utsetts genom Nissen förfarandet eller EsophyX-TM.Je läkare kommer att avgöra på hur lång tid som du kommer att behöva ta läkemedel mot återflöde. Möjligen kan han besluta att välja en längre tids behandling med ett visst läkemedel, att ha ett eventuellt återfall av reflux till voorkomen.Het faktum dig hjärtklappning och bröstsmärtor kan stimulera symtom på reflux möjligt. Läkaren kommer att undersöka orsakerna till detta kan vara till exempel ett nyskapat stress. Ofta är stress en utlösande faktor av symptom. När spänningen försvinner, minskar i många fall, symptomen av en sjukdom eller aandoening.Alvast förbättring gewenst.Met vänliga hälsningar, Verdanov

Ludde Heidenstam
  Like 5   Dislike 2

Bästa Lclodder-Kasteleijn, viktminskning som du citerar verkar ganska allvarligt, eftersom du säger att du förvärra symtomen. Möjligen dina symptom har en bakomliggande orsak, såsom kanske en galprobleem, eller en sjukdom i buken. Kanske är det inte en dålig idé att få en "second opinion" frågar en annan än den du brukar önskat raadpleegt.In minst mod och återhämtning, Verdanov läkare

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha