Recension: De 100 bästa holländska cyklister - J. Nelissen

Ide Uggla Februari 27, 2016 Miscellanea 72 3
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Bästa holländska cykelexpert, har Jean Nelissen den "svåra" uppgift åtagit sig att sammanställa en lista över "De 100 bästa holländska cyklister genom tiderna." Så då även kallad den bok han skrev år 1999. Även om det är en subjektiv val kvar är Jean Nelissen min åsikt, fortfarande lyckats göra en ärlig lista tillsammans. Självklart är de stora namnen saknas inte, såsom Joop Zoetemelk, Hennie Kuiper, Gerrie Knetemann, Jan Raas, Jan Jansen, Eric Breukink.

Data

 • Titel: De 100 bästa holländska cyklister genom tiderna
 • Författare: Jean Nelissen
 • år: 1999
 • Utgivare: LJ Torv
 • ISBN: 90-204-5877-9

Volym bok "De 100 bästa holländska cyklister genom tiderna"

Jean Nelissen erkänner att det inte var en lätt uppgift att göra Top 100 bästa holländska cyklister genom tiderna tillsammans. Så det är svårt att döma någon som cyklade runt 1900 och har länge varit avliden. Nelissen därför skulle kunna vara en domare. Han tillåter därför sig vara av många människor. Nelissen kunde ju inte tala med varje cyklist. Vad han märkte var att de flesta förare är fortfarande relativt friska och ganska visat sig framgångsrika efter deras tävlingskarriär. Å andra sidan finns det ett antal ryttare för tidigt avlidna: Bert Oosterbosch, Hans Dekkers, Daan de Groot, Eef Dolman, Piet van Es, Wout Wagtmans, Gerrie Knetemann. Det har aldrig varit vetenskapligt fastställts om dessa ryttare är för tidigt avlidit på grund av deras ihärdiga ansträngningar under sin idrottskarriär.
Top-100 erbjuder en rad personligheter med olika yrken: akademiker, skulptör, antikvariskt, affärsmän, pensionärer, konsthandlare, direktör golfbanor, etc. I det förflutna var det annorlunda då de flesta cyklister var efter sina idrottskarriärer barägare eller ägare av en tobaks. Men vilken typ av jobb de utför, de flesta är efter deras karriär eller för nöjes skull fortsätter cykla igenom.
För att inte förstöra hela översta 100 Jean Nelissen, här följer bara hans topp 10:
 • Joop Zoetemelk
 • Jan Jansen
 • Hennie Kuiper
 • Jan Raas
 • Theo Middelkamp
 • Gerrie Knetemann
 • Erik Breukink
 • Steven Rooks
 • Wout Wagtmans
 • Jo de Roo

 • Etsel åsikt om boken "De 100 bästa holländska cyklister genom tiderna"

  Som Jean Nelissen föreslår också själv är att göra en lista mycket subjektiv. Bortsett från problemet med tiden också spelar en roll som varje förare rider andra tävlingar igen och konkurrensen är inte alltid lika. Det är svårt att bedöma om Erik Breukink hade starkare motståndare än Joop Zoetemelk. Och turnén var vid den tidpunkt då John Doe kanske inte köra uppväger Hennie Kuiper kör? Dessa är alla faktorer som spelar en roll för att bestämma den bästa ryttaren. De speglar också skillnader mellan ryttare själva en roll; Jan Raas främst en klassisk ryttare, medan Joop Zoetemelk mer var någon stora rundor. Ändå kan jag finna mig i topp 100 som Jean Nelissen har monterat till honom. I slutändan gjorde han den bästa cykel expert som vi har i Nederländerna. Dessutom boken är viktigt eftersom det ger en bra översikt över karriärer flera ryttare. I den meningen tillhör boken i bokhyllan av varje racing entusiasten.
  Mer information i vår special: Tour de France - Tour de France. Mer information om Tour i Italien i vår special: Tour i Italien - Giro.
    Like 0   Dislike 0
  Kommentarer (3)
  Lisegärd Sandin
    Like 0   Dislike 0

  Vi uppenbarligen fortfarande har haft Robert Gesink som blev 6: ai rundtur i 2010. Det var inte heller en turné där hälften övergavs. Förhoppningsvis kan han upprepa detta igen, det tyvärr verkar att allt måste vara rätt hela vägen med honom.

  Vive Kroon
    Like 0   Dislike 2

  Ja i femtiotalet hade cyklisterna Wim van Est, Wout Wagtmans och Gerrit Voorting dessa ryttare gjort sedan tjänsten ut. Och senare i zestige år när Jan Jansen, Peter Post som när Jan Jansen vann Tour de France 1968. Efter den tiden kom Joop Zoetemelk, Jan Raas och Johan van de Velden. Joop Zoetemelk vann Tour de France 1980 och var senare fortfarande världsmästare 1986. Senare har Stefan Rooks Peter Winnen, och några andra hade cyklister, men inte nivån på Jan Jansen och Joop Zoetemelk som kunde vinna Tour de France . Sedan i nittiotalet ja-ren Eric Breuking eller tredje i Tour. Och senare Machel Boogers någonsin femte och det var det. Vi måste fortfarande vänta och se vad 2000 innebär för cyklister.

  Berdina Schauman
    Like 5   Dislike 1

  Hej, The Book of Nelissen skrevs 1999. Då var det Gesink inte prof. Möjligen Robert Gesink vara i topp 100 kommer att ske om det nu skulle göras, men absolut inte i topp 10.Groet, Etsel

  Lägg till en kommentar

  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile
  Tecken kvar: 3000
  captcha