Realty & köpa ett slott i Belgien

Att köpa ett hus i Belgien eller kanske ett slott? En andra huset verkar många människor lite. Ofta ett hus långt bort, men det kan också vara mycket nära den. Vad tror du att köpa ett hus eller slott i Belgien. Ett hus i Belgien har många fördelar, det är nära, vacker och attraktiv. Men det behöver inte vara ett slott. Många nederländska folket har redan: 2009 bosatte mer än 10.000 holländska i Belgien. En litet slott för 10 personer i Ardennerna kanske.

En andra hus

Ett andra hem är en fantasi som verkar vara inom räckhåll för fler människor. Det är ofta lika förbryllande:
  • Eller köpa ett andra hus?
  • Var då, köpa en andra bostad i Tyskland?
  • Och i så fall var. Ett andra hem ger utomlands också skatteproblem. Ändå är det bara i Turkiet eller kanske ännu längre bort?

Att köpa ett hem i Belgien

Och sedan Belgien. För många ett transitland i söder. För andra ett land för att njuta av, där åtminstone kan du också äta mycket smakrik. Men Belgien är också känd för sina många slott. Och de slott är fortfarande tillgängliga för försäljning, underhåll är för dyrt, eller slottet för stor. Detta innebär också att inte bara slotten erbjuds regelbundet, men ofta för en jämförelse med priserna i Nederländerna, rimligt pris. Och en holländare, det finns inget hinder i princip att köpa fastigheter i Belgien. Vallonien har också många renoveringsbidrag som erbjuds. Även upp till 80 eller 90% av mängden renovering.

Slott i Belgien till salu

Belgien har tre tusen slott. Belgien har således största slottet tätheten i världen. Per år, därav tio till 15% av marknaden. En riktig slott, som jag senast såg, med vingårdar, sex sovrum, torn, bilaga, ladugård och 1,6 hektar mark kostnad över 500.000 euro. Inte ingenting naturligtvis, men liknar ett radhus i Nederländerna. Mycket dyrare är också möjligt. I prisintervallet mellan två och fyra miljoner, är valet enorm. Om du letar efter ett slott, kan du hitta de bästa kontakt med en mäklare som specialiserat sig på slott. Många är verkligen diskret lägga till försäljning utan tecken i trädgården eller foton av interiören på Internet. Som kan då också ofta svårt att hitta. Förresten, det antal slott som är till salu i Nederländerna, att helt räkna på en hand, och fortfarande ofta mycket dyr.

Fördelar med ett hus i Belgien

Mer än 10.000 holländska lösa varje år i Belgien. Och det finns härmed att tillhandahålla ett antal fördelar:
  • Naturligtvis är vår granne ett trevligt land att leva i.
  • Husen är i Belgien en mycket billigare än i vårt land. Detta kommer också att locka en hel del förrätter i söder.
  • Rörelse i huset är mycket bättre.
  • Det finns ingen bostadsbrist.
  • Det finns inga skyhöga priser för mark i Nederländerna, vilket ofta är fallet.
  • Som arbetar i Nederländerna och i Belgien är husägare kan dra räntekostnader i Nederländerna från hans inkomster.

Att köpa fastighet i Belgien och notarie

Förvärv och överlåtelse av fastigheter är via en notarie. Dessa avgifter en fast avgift på 1-4% av köpeskillingen som provision. Registreringen av fastigheten tar 12,5% av den totala köpeskillingen. Om du köper via en auktion, kostnaden för notarie ännu högre. Som i Nederländerna, en handpenning på 10% vid undertecknandet av kontraktet.

Lock

Kanske jag har fört dig en idé. Och nu ge lite drömmande är kul ändå. Kreditåtstramningen har allt lite bättre gjort prisvärd. Priserna är lägre i Belgien än i Nederländerna, men de extra kostnaderna är relativt höga.
(0)
(0)

Kommentarer - 2

BesteWat om jag har ett slott i Belgien som är tom för 5 år, som jag sedan det skatte vakans att betala? Jag betalar ingen kommunalskatt och bostäder i Rotterdam.Vg, Tania

Kära Tania Rens, även i Vallonien betala för en beboelig byggnad minst ett år tom leegstandtaksMet Med vänliga hälsningar, Seagull

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha