Rädsla för tandläkare

Rädsla för tandläkaren är vanligare som du tror. Nästan hälften av den holländska befolkningen tyder på att de är rädda för tandläkaren. En liten del av dessa hittar tandläkaren så snävt att de i åratal skjuta upp ett besök till tandläkaren.

Rädsla för tandläkare: hur fungerar det?

Alltmer, föräldrar väntar för länge med att ta itu med sina små barn till tandläkaren. Barn som inte undervisas från tidig ålder för att gå på besök till tandläkaren, vet inte vad som väntar. Detta skapar en initial rädsla för det okända.
I genomsnitt hälften av alla fem-åringar åtta hål: det är chockerande hög. Återigen, här är det ansvar gentemot föräldrar: dåliga tänder i kombination med alltför många godis eller fel mat ger en snabbare tillväxt av plack. Eftersom barn för lite eller för sent att gå till tandläkaren, är plack inte märkt. Barn som mål för första gången sluta med tandläkaren måste vara redan behandlats lika noggrant. Inte en bra introduktion. Redan nu kommer det att uppstå igen en stor rädsla för tandläkaren. Denna rädsla uppstår för övrigt oftast senare i livet, om känslan av rädsla kommer upp.
Såsom kan ses, uppstår rädsla för tandläkaren ofta redan i den tidiga barndomen. Även i ålderdomen kan orsaka rädsla för tandläkare. Detta är ofta fallet när plötsligt en smärtsam behandling bör vara, eller när varje besök slutar i en smärtsam eller obehaglig behandling. Att gå till tandläkaren betraktas som negativt.

Är med rätta rädd för tandläkaren?

I genomsnitt, 80.000 nederländska människor som är så långt rädda för tandläkaren att de inte deltar. Mild ångest förekommer i cirka 40 procent av befolkningen. Denna grupp, men går bra med knäna till tandläkaren eftersom de lyckats placera tandhälsa över rädslan. När rädslan tar överhanden som den första gruppen av människor än andra argument från bordet omedelbart. rädslan är större än oavsett ändamål.
Att vara rädd för tandläkaren kan väl förklaras. I munnen finns en hel del nerver som är extremt känslig. Dentin är också känsliga. När det ska borras, sedan den känsliga dentin kommer också att borras ut. Dental Halsar kan också känsliga för kyla, något vanligare i tandläkaren vid spolning med vatten eller luft pressas ut. Dessutom är tandköttet ibland känsliga och måste hanteras. Alla dessa operationer kan ibland uppfattas som smärtsam, trots de bedövningsmedel som ställs.
I vissa fall är det till och med inte möjligt att söva som i fallet av en akut inflammation i vilken en rotbehandling är nödvändigt. Även om det är mindre vanligt, är vissa fall kommer smärtan vara outhärdlig. Något som ingen vill uppleva.
I andra fall är ångest övertas av föräldrarna. När föräldrar lämnar, erkänner att de är rädda för tandläkaren, barnen ta detta beteende utan att egentligen veta om denna rädsla är välgrundad. Beteende kopieras lätt av barn. Dessutom föräldrar rädsla är en signal om att något är fel. Barn är känsliga och plocka upp dessa signaler snabbt.
I de flesta fall finns det emellertid ingen anledning att frukta tandläkaren. Även om vissa behandlingar är obehagliga, kan bedövas väl i de flesta fall. Tekniken står inte stilla och kan göras mer och mer smärtfritt. De skräckhistorier från det förflutna är långt ut ur världen.

Varför gå till tandläkaren med rädsla?

Som inte går till tandläkaren, kommer att få en dålig bite. Under de första åren detta verkar vara så illa, men det kan finnas inflammation som inte syns. Detta kommer endast komma ut vid ett senare skede. Smärtan som kommer med det, gör att vissa människor krypa hos tandläkaren i ett sådant ögonblick är det ofta en lättnad att få hjälp av tandläkaren. Ibland tanden kunde räddas, men det är ofta för sent och allt detta måste dras. Som verkligen inte planerar att gå till tandläkaren, även riskerar att förlora flera tänder.

Skäl att frukta tandläkaren

Följande symptom kan vara en bra anledning att gå till tandläkaren, även när det finns rädsla:
  • En obehaglig lukt från munnen som inte komma undan
  • Lösa tänder eller tandkött som inte kan övervinnas
  • Extremt känslig för kyla och värme, sötma och syrlighet
  • Smärta i en tand eller tand, ratten är ibland lätt att identifiera, men ibland smärtan verkar vara överallt
Den som håller sig till ovanstående symtom gå utan ett besök till tandläkaren, så småningom kommer att få mer smärta eller tänder förlust.

Tips för att besöka tandläkaren

Ge alltid att du är extremt rädd för innan: de flesta tandläkare tar väl hänsyn. Be om en förklaring av tandläkaren Håller med om att ett första besök består av bara titta på och en liten plackborttagning. Således, ett första besök definitivt inte skrämmande.
Ta någon med dig på din nästa besök. Låt denna person sitta säkert i en stad nära dig: de flesta tandläkare har inga problem med detta. Fråga alltid efter ett bedövningsmedel i stor rädsla. En anestesi känns som en liten prick i munnen, ibland med en dålig smak i munnen. Sedan finns det en domningar. Behandlingen ska ske, kommer att vara smärtfri. Det kan dock vara känt att det är vad som görs genom att trycka den på tandköttet eller tand. Hörlurar med musik ger lugn och avkoppling. Eller försöka tänka på något trevligt. Låt person som har kommit längs alltför fri att berätta något roligt. tänka i förväg vad du hittar rådjur föredrar.
Håller med tandläkaren att du har din hand upp om du vill ha en kort paus. Då kan du få ett djupt andetag och ge tandläkaren tillstånd att fortsätta. Ibland hjälper det att tro att en behandling är bara femton minuter till en timme genom att bita, och att det är över. Det har varit mycket värre stunder i ditt liv eller kanske ännu inte kommit. Det kan alla bidra till att göra besöket mindre skrämmande.
Det är möjligt att ta ett lugnande medel först. Diskutera med tandläkaren i förväg. Detta kan tyda på vilken produkt som är rätt för dig.

Rädslan för tandläkare

I Nederländerna finns det över 50 tandläkare som är specialiserade på behandling av patienter med extrem ångest. Dessa tandläkare tar tid för sina patienter och diskutera allt steg för steg. De ser inte som patient gråter eller skriker. De försöker att lugna patienten och behandling är mycket lugn och klar för patienten. Det är även möjligt för att genomgå en behandling under narkos.
Rädslan för tandläkare finns på flera ställen i landet. ofta inte ersätts hela sjukförsäkringen. Diskutera detta i god tid. Ett inledande samråd kostar vane omkring 130 euro, varav 75% kommer att återbetalas. En narkos kommer att kosta cirka 320 euro. Detta är inte alltid ersättas. För många människor, dessa pengar är värt: inom en till två timmar, tänderna helt reparerade eller utbytta utan att själv ha märkt något.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha