Rädsla för engagemang påverkar män och kvinnor

Gusti Jönsson Februari 29, 2016 Hälsa 10 2
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Även om det ofta anklagas män, kvinnor upplevt samma rädsla för engagemang. Rädsla för engagemang är en intensiv rädsla för vänskap. Skälen till denna fruktan är olika men ofta förlusten av friheten kallas först. Ändå finns det ofta en djup bakomliggande problem hos både män och kvinnor: rädslan för att bli övergiven.

Innehåll

 • Jag verkligen vill göra, men jag faller alltid för fel
 • Varifrån kommer rädslan engagemang ifrån?
 • Kvinnor vs Män
 • Amerikanerna kallar det en verklig fobi, en ?? ?? commitmentphobia.
 • En partner med åtagande frågor?

Jag verkligen vill göra, men jag faller alltid för fel

När en vän berättade suck att hon alltid faller för fel kille? Att alla trevliga män är upptagna? Att män hon bara känner från sin a ?? one night stand ?? och den trevliga killen har bara flytta till andra sidan av landet? Kanske de lider av rädsla för engagemang
Symptomen på rädsla för engagemang:
 • så länge bara korta relationer eller relationer ?? blinkande "när det blir allvarliga de är borta
 • problem med intimitet
 • relationer med män eller kvinnor som inte är tillgängliga
 • kräver perfektion från en partner
 • kommer medvetet försöka skada den andra personen att bryta en relation

Symptomen är både män och kvinnor. Denna rädsla för ett särskilt känslomässigt band kan vara så allvarlig att man kan kalla det en fobi. Satsa på de män och kvinnor som är ouppnåeligt, omöjliga krav och föreslår att du bo ensam. Men varför välja någon för den vägen? När kom du in i en relation med någon du sårbar, tänka mig överges eller lurad, tänk dig att jag ska göra något annat än sorg. Det är bättre än att inleda relationer med partners som föredrar att inte bindande som de omöjliga kraven på en partner eller gör honom eller henne sorg, du ser, är en relation inte för mig! Vad du egentligen säger? Var snäll och gör mig ingen sorg!

Varifrån kommer rädslan engagemang ifrån?

Bakgrunden av rädsla engagemang kan variera individuellt, det finns också en skillnad mellan män och kvinnor. Det finns några gemensamma drag:
 • Personlighet Medan ett omedelbart och förbehållslöst i ett förhållande "kastar" vidare föredrar att titta på hur vinden blåser. Inleda en relation är ibland en risk, du binder någon kunde också leda till en liten personlig tragedi. Blyga människor har svårare att bilda relationer än självsäkra personligheter. Hur högt är dina förväntningar? Högt i dessa tidiga dagar. För mer tillbakadragen och blyga personer kan utgöra ett enormt hinder. Ingen är perfekt, verkar bara ibland som om det i den första "rosa moln" veckor. Här särskilt ett mindervärdeskomplex spelar en roll. Om du är orolig att du upptäckte också en annan tillkortakommanden "du inte vill gå för en långsiktig relation.
 • Erfarenhet Människor som har vuxit upp i en stabil familjemiljö med en nära grupp människor omkring honom kommer att vara mer benägna att ingå en långsiktig relation än de som inte har haft detta. Som barn, vi bygga upp förtroendet i relationer och när i denna avgörande tid är generad är en relation som vuxen ofta svårt. Men också upplevelser som en vuxen kan ge en stark rädsla för engagemang. Om du någonsin har hällt hjärta och själ i en relation och du har blivit lurad eller överges sedan in i en annan relation ibland ett stort steg.
 •  Jag vill vara fri, men det är män anklagas för att ge fler och fler kvinnor samt en god anledning att inleda en långsiktig relation. Vissa män kan inte tänka mig att de kan vara lycklig hela sitt liv med en kvinna. Dessutom anser de att en nära relation är förödande för deras personliga frihet. Inga fler utekvällar med vänner, inte fotboll kanal och framför allt alltid ta hänsyn till ett ander.Vrouwen kommer främst att fokusera först på utbildning och karriär. Se först till ekonomiskt oberoende och sedan för en relation.

I-Love-You
I-Love-You

Kvinnor vs Män

Åtta av tio män lider av det, även för kvinnor var andelen stiger men ändå inte så hög. Män tydde förlusten av frihet som den ultimata argumentet bara att vänta. Kvinnor kastar en karriär utan också haft dåliga erfarenheter med män i det förflutna. Kvinnor anklagar ofta män av rädsla för engagemang än vice versa. Inte alltid motiverad eftersom det inte alltid obligationen där män har svårt med det men samtal om det. "Jag älskar dig, men jag måste ha talat om det?" Kvinnor verkar mer än någonsin att kräva perfekt, som en bra utseende, ekonomisk trygghet och ett jobb med ett framtidsperspektiv. Oh yeah, glöm inte: en god far och älskare och han måste veta hur vakuumet fungerar.

Amerikanerna kallar det en verklig fobi, en ?? ?? commitmentphobia.

Commitmentphobia ?? en ?? kan uppstå som en rädsla för engagemang. Egentligen är det främst rädslan för ett felaktigt beslut. Vanligtvis yttrar sig i andra aspekter, till exempel ständigt byta jobb och kan inte bestämma var semestern går. Som om ett felaktigt beslut en permanent kan imponera på ditt liv. Som om du väljer en permanent relation är en fälla där kan du inte längre komma undan. Tänk dig nu att du väljer fel? Då du avslutar relationen kommer att säga hälften av alla vuxna, ser den andra hälften det som en personlig foul. Hade jag hade bättre tänkt på det, men jag var i m ?? s krav kvar och nästa gång jag ser definitivt bättre. Efterfrågan perfektion och du hamnar ensam, säker, men ensam.

En partner med åtagande frågor?

En partner i rädsla för att du behöver lite tålamod. Någon sätta press kommer inte att hjälpa i det här fallet, men i nästan alla relationer så. Försök att undersöka var rädsla verkligen kommer ifrån. Man kastar sig helt i en relation medan andra föredrar en lite långsammare att göra. Man tar upp de största riskerna, medan andra föredrar att göra ännu långsammare. Du binder någon är för vissa en stor risk och ibland livs har visat dem rätt. När du är övergivna, är det svårt att tro på en ny relation. Där kan du precis kommit tillbaka till det genom att ställa och prata om det.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (2)
Benno Linderoth
  Like 3   Dislike 1

Jag är en man 52 år gammal och har en flickvän av 49 år, och vi vet att våra tre år. Under dessa tre år har hon gått ifrån mig sex gånger och sju gånger har återvänt. Hon håller kommer tillbaka eftersom det tyder på att de älskar mig och kan inte leva utan mig. Om det går bra mellan oss då går hon iväg igen och de skadar mig igen. de säger att de kan drabbas av rädsla för engagemang. Jag åker dit själv komma under och ta mig att erkänna henne längre, men gång på gång lät jag henne tillbaka in i mitt liv trots att hon upprepade gånger skada mig. Har någon före mig goda råd vad man ska göra med det eftersom jag älskar en hel del av kvinnan, men hon håller igång igen.

Värna Brodd
  Like 3   Dislike 0

Huruvida denna rädsla för engagemang är så jag kan inte bedöma. Men du verkar snurra runt i en cirkel och det gör dig inte lycklig. Du måste skapa en relation att förbättra ditt liv, eftersom det är bättre tillsammans än bara för att det gör dig glad och du inte vill leva utan varandra. Det är en avvägning som du kan göra ensam. Om du vill fortsätta, jag förstår lite från din fråga, prata med varandra. Vad kan du göra tillsammans för att komma hit och vilken typ av hjälp behöver du detta. När denna rädsla för engagemang skulle vara så är det ganska extrema och behöver hjälp. Viktigast är att du bör göra en relation glad, inte olycklig.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha