Rädsla för att tala i en grupp

Alvi Rosenquist Februari 29, 2016 Hälsa 19 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Vissa människor har mycket svårt: att prata i grupp. En till en, är det ofta bra, men när flera personer kommer de tystnar, vågar inte mer att säga och bli segregerad. De snabbt glöms bort av vila och känna sig obekväm. Helst skulle de vilja springa iväg, men finns det att göra något åt ​​det?

Svårigheter i grupper

Alla har varit i en situation där han / hon kände sig obekväm. Ofta är i sällskap med andra människor du inte känner väl eller om du inte har mycket gemensamt med. Extraverta har här ofta bara ens bry först, men de talar enklare och snabbare och på så sätt se till att de snabbt lära känna andra människor och förlora känslan av obehag. En blyg person har ofta svårare. Detta kan skapa en stressande situation där personen går att skilja från resten och inte känner sig bekväma. De har ofta svårt att tala i en grupp, både i arbetslivet och privatlivet.

Grupper på arbetsplatsen

Eftersom grundskolan, människor ska smälta in i grupper för att arbeta tillsammans. Som ett litet barn har mixtra med vänner ofta roligt, men vissa bara barn exempel uppvisar också redan mer oberoende beteende och gå och läsa en bok. De känner sig ofta än inte uteslutet, men väljer att vara ensam. I högstadiet, kan de mycket väl vara mycket medvetna om "gruppbeteende. De hittar ofta allt som de skulle helst inte ingår i stora grupper av vänner, men med en eller två vänner har kommit bra överens.
Blyga barn inte njuta av att vara i centrum för uppmärksamheten och är ensamma i sin bekant miljö själv. Att arbeta i grupper anses emellertid viktigt för samhället. I skolan kan lärarna stödja barn ofta genom att ge dem mer uppmärksamhet och ge dem möjlighet också att säga sin mening i gruppen. Ju mer tal före eller stimuleras i en grupp, desto större är sannolikheten att rädslan för att minska denna. Övning ger färdighet, är ordspråket och ofta gör blyga personer med positiva reaktioner som ökar deras förtroende och de vågar tala oftare.

Grupper i den privata sfären

Det är svårt när någon i den privata sektorn har svårt att tala i en grupp. Här finns det inga lärare eller kollegor som följer med eller stödja personen medan du arbetar i en grupp. Personen är ute på en lem och se till att han kan dra till sig uppmärksamhet. Vissa människor har inget emot att inte prata för mycket, men det är irriterande när någon känner sig obekväm hela tiden och ignoreras. Det är ofta inte så att människor ignorerar personen, men på grund av att personen är blyg och få vågar säga det glöms ofta bort. Personen är rädd för att säga något, eftersom han tänker på något annat folk struntar i vad han säger. En bra fråga att hjälpa dem kan vara, hittar du själv konstigt / dum / irriterande när folk frågar dig en fråga eller berätta en historia? Svaret är oftast nej.

Vad är lösningen?

Vad kan man göra för att få en lista oavgjort för sig själv förlorat rädslan för att tala i grupper med punkter varför han är rädd för sig själv och sedan försöker komma med svar. Ett exempel är: Jag vågar inte tala i en grupp, eftersom jag är rädd att min berättelse är inte intressant hittas. Han kan fråga, varför är det då att han finner det irriterande när folk berätta en historia. Svaret är oftast nej, och detta kan hjälpa personen med längre vågar tala i en grupp. Personen kan också göra en enkät, eller en lista med kommentarer han vill ta upp vid nästa konferenssamtal. Om du har ett mål i åtanke, är det ofta lättare att ta upp det.
Det kommer att bli en blyg person som aldrig vara helt avslappnad, att tala i en grupp, men det kan vara väl utbildade och med hjälp av enkäter fruktar vad som skulle kunna minskas.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha