Rädda dig själv från ett hotell brand

Föreställ. Du är i ditt rum och njuta av en drink från minibaren eller du sover redan. Men plötsligt låter ett högt larm. En röst kommer genom högtalarna och säger att hotellet måste evakueras. Gör nu? I den här artikeln undersöker vi alternativ och komma upp några praktiska tips som kan rädda liv i en nödsituation. Varje situation är annorlunda och du kan ta reda på här när du lämnar rummet har nu till och när de inte gör det.

Rädda dig själv

När du reser, vi är mycket ofta i en obekant miljö. Även gör de hotell och andra inrättningar fortfarande så hårt, om du inte förstår eller följer inte kommer att göra mycket för att ta ut instruktionerna. Lyckligtvis finns det fler och fler internationella avtal om eld, av vilka de mest framträdande är tecken på nödutgångar. Mer dolda är de tekniska åtgärder för att säkerställa att en katastrof inte expanderar snabbt. Tänk på sprinklersystem, branddörrar, ventilation och nödbelysning. Mer om detta i publikationer hotellförbunden, se nedan referenser. Men om något händer, kan du själv först göra en stor skillnad. Här är några råd för någon. Få hotell ta itu med det här, vilket naturligtvis hoppas att du koppla av i första hand.

Praktiska tips i förväg

Tro inte att du kommer automatiskt att göra allt rätt i en nödsituation. Du kan bäst göra vissa förberedelser. Börja med att kontrollera nödutgången. Se till att du vet att din rumsnummer och på vad ordet du är på. Detta kan vara avgörande om du vill upptäcka branden. Vanligtvis finns hänger en utrymningsplan på dörren rum. Räkna antalet dörrar du når larm trappor, eftersom risken är stor att du måste göra det i mörker, eller ens på alla fyra.
I ett främmande land, du är ingenting utan ett pass och pengar. Du kan bäst se till att din mobiltelefon och plånbok direkt kan bära i en nödsituation. Det är en god vana när du reser, men också hemma, alltid sätter dig på samma plats bredvid sängen så att du kan hitta dem omedelbart. Vad som också är användbar är en ficklampa i din mobiltelefon. På de flesta smartphones, kan du installera det här programmet. Kom ihåg att telefonen alltid ladda.
Du kommer förmodligen köra iväg så fort som möjligt, men om du får chansen, fortfarande snabbt sätta vissa kläder på. Om så är nödvändigt, endast en jacka. Detta kommer att ge dig extra skydd från värmen, och det är då också mycket mer bekväm när du får utanför i kylan. Men att inga resväskor, bärbara datorer eller andra tunga affärer med. Ditt eget liv är det viktigaste som måste sparas.

Vad du ska göra i händelse av brand

Du kan göra detta först och främst lyssna noga och försöka ta reda på exakt vad som händer. Hör du ett larm? Har du en brand i rummet? Eller något annat?

Om du har startat en liten eld? Hur att släcka?

Vi är inte alltid försiktig. En olycka har hänt. Det sägs att släcka en brand med ett glas vatten. Så, om du kan, ge dig själv tid att släcka branden. Det är ingen mening att låta eld komma till ett ljus som har störtats. Med en våt handduk kan du omedelbart minska en hel del pyrande bränder. Men tänk noga, gör en liten eld inte behöver mycket tid. Under rätt förutsättningar kan en liten brand inom några minuter en meter hög fackla och du bara slåss med rätt brandsläckare och efter yrkesutbildning. Så om du ser att du inte kan hantera detta, så ska du larma så fort som möjligt, varje sekund som är viktigt. Meddela omedelbart receptionen så, nödnumret för räddningstjänsten. Nummer 112 håller på att bli internationell standard, men titta på det ändå ompröva. Nedanför texten är en hänvisning till de nödnummer som finns på Wikipedia.

Branden är någon annanstans

Branden är inte i ditt eget rum men lågorna kan vara i korridoren strax utanför din dörr. Försök först att noga kontrollera att det är säkert. Lyssna på ljudet utanför dörren, titta under dörren eller genom titthålet, och om du kan upptäcka det luktar bränt, så se upp. Känn dörren eller är ovanligt varm. Om du öppnar dörren på glänt, se till att du sitter låg på marken, kvävning rök eller några flammor kommer in i toppen. Om din lag du kommer att få rätt i ansiktet. Förutom det luktar bränt du måste ta itu därför vanligtvis med giftiga gaser, som kan se till att ditt bästa på alla fyra flyr. Nere i rummet eller hallen är mest syre och stickande röken stiger vanligtvis till toppen. En våt trasa som primitiv rök mask är alltid till hands. FYI: Soldater i första världskriget används med urin-dränkts näsdukar som primitiva gasmasker och ändå sparat några liv. Men bara gå igenom röken eftersom det inte kan vara något annat.

Räddningstjänsten trappor


När räddningstrappan måste du göra ett klokt val. Du går upp eller ner? Om du hittar uppenbart att komma underifrån lågorna har inget annat val. Om du måste fly uppåt, kan de spara förhoppningsvis genom en stege lastbil eller helikopter. Mindre spektakulära, men säkerligen effektiv, är bara en annan ta ner en annan säker brandstegen på andra sidan av byggnaden. Tips: se där röken går och försök i motsatt riktning genom taket på rökning sidan för att komma ner. När du är nere, försöker du ansluta till enheten, eller i varje fall att göra det känt att du gjort det. Det är oerhört viktigt att ledningen och räddningstjänsten som räddade en rätt idé och som eventuellt fortfarande inne. Det är en skam att sätta liv brandmän på spel för någon som dricker några kvarter längre en öl, i stället för att rapportera om äpplet.

Vad händer om du inte kan lämna rummet

Antag att branden är bara på tröskeln. Sätt en våt handduk på crack under dörren. För att kunna lugna en del, är detta normalt en branddörr, så att du kommer att vara väl skyddade på ett tag. Låt badkaret fyller upp så att du har vattendimma, och i värsta fall, spelar du det så länge som möjligt för att hålla sig sval. Precis ovanför vattnet, har du större chans att relativt ren luft. Gå, om det är säkert, till fönstret och ge räddningsmanskapet till var du befinner dig. Förhoppningsvis kan befria dig med en stege lastbil. Spring endast om det inte finns något alternativ.

Slutligen

Håll dig lugn, tänka noga, men agerar mycket snabbt. Rädda dig själv precis som du kan göra det på ett säkert sätt, även försöker rädda andra. Det verkliga hårda arbete du måste lämna den till proffs. Slutligen, en brandman av en anledning, särskilda kläder, hjälm, helmask med syre, och framför allt, en bra utbildning erfarenhet med hopp.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha