Ras: Blonde d'Aquitaine

Blonde d Aquitaine ?? är en vacker boskapsras och är ursprungligen från Aquitaine, en fransk region. The Blonde d'Aquitaine är en typisk köttras nötkreatur, och i första hand föds upp för kött. Den här artikeln berättar allt om Blonde d'Aquitaine: från historia till utseende och karaktär till möjligheter.

Historia

Blonde d Aquitaine ?? är en typisk avel av kött nötkreatur som har fötts upp i början av 60 ?? av det tjugonde århundradet i den franska regionen Aquitaine. Blonde är en korsning mellan olika raser, nämligen Garonne, Quercy och Blond av Pyrenéerna. Dessutom har Blond d Aquitaine ?? också blod i Limousin och Charolais flyter genom ådrorna. 1963 i Frankrike öppnade den första rasen och några år senare, var detta särskilt rasen typiska kött också i Nederländerna. Ändå är det viktigt att veta att Blonde d Aquitaine ?? ursprungligen uppvuxna att fungera som dragdjur / djur arbete. Först efter några år började de att uppskatta kött av denna underbara ras av nötkreatur. Trots att Blonde d Aquitaine ?? är inte särskilt populär i Nederländerna, är denna ras börjar få mer ryktbarhet och det finns fler och fler entusiaster att hitta denna underbara djur, både affärs- och hobby.

Utseende

Blonde d Aquitaine ?? är en vacker, stor och elegant utseende djur. Huden är bra och hornen är mycket utmärkande för rasen. De har en hög tillväxttakt och höga slutliga vikterna. Detta i kombination med den enkla kalvningen orsakar Blonde är en av de mest lönsamma köttraser i Nederländerna. I genomsnitt, kor och tjurar av denna ras 12 till 15 år gamla.
Pälsen färg är alltid wheaten, från ljust till mörkt. Ofta pälsen är quiltat. Enligt rasstandarden, måste djuren ha en ljusare färg runt ögonen och munnen, magen och insidan av låren. Slemhinnorna ska vara rosa, inte brun krans. Hornen är ljusa och fina, och skall inte ha svarta tips.
Blonde d Aquitaine boskap ?? har en enorm skelett utveckling, som åtföljs av en bra muskulatur över hela kroppen. Kroppen av Blonde d Aquitaine ?? är lång och balanserad, elegant med en fin hud. Huvudet är mycket uttrycksfull och munnen sträckte bred. Benen är bra med rätt ben och ett bra resultat. Ryggen ska vara bred och rak och i jämnhöjd med axel och ländryggen. Ryggen är också tjock muskulös. Bakdelen är breda och långa, och mycket muskulös. Bäcken är något sluttande utan tak-formad tvär, och det finns en sjunken svansansättningen närvarande. Byxorna är runda och långa, med tjocka lår. Förskottet var bred med en muskulös axlar, bröst djup och välvda. Axlarna är väl anslutna både på bröstet och på ryggen. Ko Längd: 150 cm, vissnar tjur: 1,60 meter.
Eftersom kalvar, jämfört med andra typiska köttraser av nötkreatur är ganska små och avlånga vid födseln, kalvnings kor bort lätt. Det är sällan ingripande från veterinär behövs. Först när kalven är några veckor gamla, börjar muskeln att utvecklas. Blonde d Aquitaine ?? har en bra slutlig vikt och kan leva på en mager ranson. De växer med upp till en ålder av 5 eller 6 år, där tjurar kan nå en vikt på 1500 kg. Kor är lättare och väga upp till 1100 gram.
Rasen börjar också locka mer uppmärksamhet, eftersom de är mycket mottagliga för sjukdomar och har en hög fruktsamhet. Dessutom är de kända för sin höga tillväxttakt, vilket resulterar i proportionellt mindre mat och behövde utrymme för att möta efterfrågan på nötkött.

Karaktär

Blond d Aquitaine ?? kor är kända för sin goda fostra förmåga. Kalvarna nästan aldrig avvisas och deras mödrar kommer alltid skydda sin kalv. Endast personer som vet att de kommer att tas upp till kalven.
Blonde d Aquitaine ?? är en ras av nötkreatur är mycket lättsam och har en lugn, mjuk disposition. Särskilt om du behandlar djuren med respekt och du närmar dig dem på ett fredligt sätt, är fördelarna med denna ras upp. Eftersom tecknet är så trevlig, är Blonde en nöt ko är mycket populärt det är allt beröm för hans karaktär.

Användningar

Blonde d Aquitaine ?? används främst för avel för köttindustrin. Denna typiska köttras nötkreatur är känd för sin saftigt och mört kött, ofta på slaktare är till salu och serveras på fina restauranger. The Blonde d Aquitaine ?? används ofta som natuurbegrazer i naturen, eftersom detta nötkött kan leva ett klent ranson.

Kött

Köttet av Blonde d Aquitaine ?? Känd som särskilt anbud och saftigt. Köttet är bra struktur och är älskad av varje människa som älskar en bra bit nötkött. Dessutom godkände endast kött av högsta kvalitet till salu, eftersom det ingår en studie av ömhet och saftighet, kött eller strandsatta och är smakfullt.
The Blonde d ?? Aquitaine har en genomsnittlig slakt avkastning, 63-72%. Typiskt för denna ras är den bästa andelen dyrbara stycken vid skärning av köttet. Köttet av denna ras anses magert. Men gör köttet innehåller intermusculair fett, som är ömhet av köttet är fördelaktigt. Dessutom är kött lågt i kolesterol.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha