Rankning vinner maraton skridskoåkning

I slutet av skridskosäsongen är det dags att ta lager. Vem säsongen varit framgångsrik och som inte är? Detta händer inte bara i långa banan skridsko, där män som Sven Kramer, Håvard Bøkko och Chad Hedrick vara standard, men också i maraton skridskoåkning, ett område med Jan Maarten Heideman, Henk Angenent och medarbetare. Här är en lista där alla segrar registreras hittills.

Marathon Skridsko

Marathon Skating är en mycket gammal sport i Nederländerna. Men under denna rubrik, sporten bara praktiserats sedan 70-talet av förra seklet. Fram till 1 maj, 2009, totalt 911 lopp ridit på konstgjord is med totalt endast 116 olika vinnare. Jan Maarten Heideman är absolut nummer ett i rankingen med 74 segrar, är Elfstedentocht vinnare Henk Angenent något lägre i rankingen och anmärkningsvärt är den snabba ökningen av nya killar som Arjan Stroetinga, Bob de Vries och Sjoerd Huisman.

Historia

I Nederländerna på 17-talet har långa skridskoturer ridit, så långfärdsskridsko har en lång historia. Men det fanns inga spel organiseras ännu, men har gjort flera resor på fasta rutter, såsom Elfstedentocht. Från slutet av 19-talet, var resor bättre organiserade, eftersom det finns flera is och skridskoåkning förbunden etablerades.
I 20-talet möjligheten att åka långfärdsskridskor på konstgjord is, men långfärdsskridsko förblev beroende på naturis. Tills för några människor i 70 att vänta för evenemang och turer var trött och gick för att leta efter alternativ. Därför började Royal Dutch Skridskoförbundet 1973 en kommitté som maraton skridskoåkning var tvungen att ge mer linje. Resultatet blev en nationell tävling, som har bevarats hittills. Fram till 1 Mars 2009 wereden totalt 911 lopp ridit med totalt endast 116 olika vinnare. Jan Maarten Heideman är absolut nummer ett på listan med 74 segrar.

Alla tiders Ranking 400m-skridskobana maraton segrar Män

 inkluderas i Totalt finns 911 matcher och det är listad senast den 1 maj 2009)

Uppgifter

Fet ryttare är noterbara namn:
  • Jan Maarten Heideman, Richard van Kempen och Dries van Wijhe är de tre åkare från listan.
  • Henk Angenent är den sista Elfstedentocht Winner
  • Yuri Lissenberg är den nuvarande holländska mästare maraton skridskor på konstgjord is
  • Sjoerd Huisman är den nuvarande holländska mästare maraton skridskoåkning på naturis

Kursiv förare är närvarande fortfarande aktiv och kan därför få ännu fler segrar så att de får högre i rankingen
Även maraton skridskoåkning som en typisk holländsk sport är känt, det finns några reflekterade utländska åkare i rankingen. Bästa utlänningar fransmannen Cedric Michaud i 4: e plats och den amerikanska KC Bouttiete på 12: e plats.
Vänligen notera!
Denna rangordning är inte längre aktuell i slutet av innevarande säsong kommer att publiceras en ny ranking. Så Yuri Lissenberg från 17 Januari 2010 är inte längre nationella mästare på konstgjord is, var han tvungen att ge upp sin titel söndag kl Arjan Stroetinga.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha