Ramadan faste månad

Annalil Wahlström December 26, 2015 Miscellanea 21 5
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Ramadan är fastemånaden för muslimer, 29 eller 30 dagar, från det ögonblick då ljuset är i det ögonblick då solen inte ätit, druckit, rökt och sov. En månad av eftertanke, men också från ytterligare fina middagar vid tillfällen då det kan vara. I nästan alla religioner är en plats reserverad för fasta, på alla möjliga sätt. I Koranen kallas även i andra Sura, vers 183: "Oh troende, fasta förskrivs för dig som det ordinerats dem innan du ...." Fastan är en form av hängivenhet och självdisciplin en naturlig attraktion folkets övningar. Islam har förändrats, men i form av fastan med hänsyn till det sätt på vilket det begicks i andra kulturer och religioner.

Skäl varför ett företag

Fastan, som bön och allmosor, en form av dyrkan och den har samma funktioner för muslimer som någon annan form av bön. Dessa funktioner är den moraliska upplyft och andliga utveckling av människan. Det är ett sätt att öva självkontroll. Avsikten är att den fasta närmare Gud / Allah kommer att bli.

Tiden för att snabbt

Islam använder månkalendern, så Ramadan infaller varje gång i en annan tid på året. Detta innebär att månaden, ibland på sommaren, men också ibland faller på vintern. På sommaren är dagarna långa och varma, med en hel del fasta begärs i vintern är det mycket enklare. Månaden Ramadan börjar när nymånen visas, vilket ska synas i princip med blotta ögat. I vissa länder, månen utse en dag senare än andra och de flesta kommentatorer att månen i sitt eget område eller land bör ses börja fasta. I Nederländerna, är situationen ofta komplicerad eftersom himlen är ofta grumligt, många muslimer i Nederländerna börjar därför fasta när ursprungslandet börjar.
Inom islam finns det fler dagar när fasta, förutom månaden Ramadan. Emellertid fastan körs alltid samma mönster. De äter som möjligt till ljuset och du bryta fastan så snart som möjligt efter solnedgången. Ofta är snabbt brutit med datum och vatten, som profeten Muhammed gjorde så. Många människor ber då och endast då äta en mer genomarbetade måltid, men andra äta en stor måltid omedelbart.

Böner

Under månaden Ramadan genomförs varje dag en speciell bön, "Tarawih bön.

Saker som man måste se under fastan av

För det första finns det välbekanta verksamheten, mat, dryck och sex. Dock är betoningen även placeras på andra saker, saker som normalt inte är tillrådligt, men där varje människa gör sig ibland skyldiga. Människor bör försöka att avstå från lögner och skvaller och obscent språk. Forskare oense om huruvida dessa saker verkligen bryta fastan. Ofta citerade en hadith där profeten Muhammed sade: ". Det finns ett stort antal permanenta efterträdare som hungrar och törstar är det enda resultatet av deras snabba"
Fastan är verkligen bryts när du medvetet äta eller dricka eller ha sex. När man avsiktligt äter eller dricker måste hinna upp nästa dag. När sex är ett måste fånga dagen och även frigöra en slav eller två månader för att mata ytterligare fasta eller 60 armar. Också medvetet kräkningar är ett sätt på vilket snabbt bryts, kan det omkörd av fasta en ny dag.
Men när någon råkar äta eller dricka något, det är inte att bryta fastan. Muslimer säger ofta att Gud har denna person gevoedt. Någon som gör ett misstag vid den tiden och därför äta eller dricka något inte bryter mot reglerna.

Människor som inte behöver fasta

Vissa grupper behöver inte fasta. I grund och botten varje vuxen måste mentalt frisk person snabbt. Men vissa kategorier utesluts. Kvinnor som mens bör inte vara fasta, och även kvinnor som blöder efter förlossningen. Kvinnor måste dock att kompensera för förlorade dagar. Även de sjuka och resenärer inte behöver snabbt, men här är densamma, dagarna skall göras upp. Kvinnor som är gravida eller ammar måste också inte fasta utan måste göra upp de dagar som följde. Av denna anledning, de flesta kvinnor fortfarande fasta, eftersom fasta är lättare när alla gör, än att ta bara dagar. Detta är också anledningen till att resenärer ofta fortfarande försöka snabbt.

Natten till beslutet

Profeten Muhammed i natten av beslutet fick den första versen i Koranen. Denna natt är mycket välsignade, sägs även i Koranen att denna natt är bättre än tusen månader. Det är en av de sista nätterna av Ramadan, många muslimer tillbringar natten att titta på och be igenom. Moskéer sitta under dessa nätter fulla av troende och människor äter den natten ofta i moskén. Det är dock inte exakt klart vad det kommer natten. Muslimer tror att på denna natt, porten till himlen på en spricka och att Gud / Allah hör böner av folket under natten med särskild uppmärksamhet.

Dagliga livet under Ramadan

I muslimska länder är rytmen i det dagliga livet anpassas till fastemånaden. I Saoudi Arabien stänga skolorna, kommer schemat justeras i andra länder. Det finns också ett stort intresse för extra mat. På tv-sändning särskilda program för tro utan även program bara om matlagning. På gatan, speciella saker köpte, har varje land sin egen speciella Ramadan rätter. Och även om avsikten är att det inte är förbannade och skymfas, gå mot slutet av fastan sinnen hungriga och törstiga människor ofta höga. Det är en del av Ramadan. På kvällarna är det ofta ökat tryck på gatorna. Butiker håller öppet längre och i slutet av månaden, de ofta kvar även öppet hela natten, eftersom de flesta människor i väntan på de nya Eid kläder, köpa bakverk och godis.

Eid al-Fitr eller Eid

Efter Ramadan är det dags för fest, Eid eller Eid al-Fitr. Det finns en särskild bön i moskén och det finns ofta översvallande frukost. Besök även många muslimer denna dag gravar släktingar. Då är det dags att gå besöka släkt och vänner, med besöket överallt kakor och godis kommer att erbjudas. Alla förtröstar sig i hans / hennes bästa kläder och gatorna är trånga geflaneerd där de vänner, familj och bekanta och hälsade som en trevlig fest. Tnx, hade jag en hel del på gång!
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (5)
Vennie Bergqvist
  Like 3   Dislike 1

Citat från din artikel: "Kvinnor som är gravida eller ammar behöver också att inte fasta, men måste göra upp de dagar som följde Av denna anledning, de flesta kvinnor fortfarande så snabbt, eftersom det är lättare att snabbt när alla andra gör, än ensam. dagar att komma ikapp. "Detta är enligt min uppfattning ett bra exempel på ett medvetet beslut, dömde till förmån för modern på bekostnad av barnet. Detta är ett bra exempel oavsett ramadan, religion, kultur eller bakgrund. Varje dag många mödrar av olika nationaliteter och religiösa övertygelser ett medvetet val, vilket visar att påståendet "Jag gör allt för särskilda barn" är egentligen bara en lögn. * Om ett val måste göras mellan en tredje person eller barnets egen vilja erhålla barnets prioritet. * Om ett val måste göras mellan sig själva eller sina egna barn, kommer mamman få prioritet på bekostnad av kind.Daarom kör kväll så mycket störd och aggressiva barn på gatan. Om barnet är en prioritet och prioriteras hälsa, kommer att väljas medvetet för sina egna barn, på egen bekostnad och på bekostnad av andras verplichtingen'.In denna artikel ger ett exempel där hälsa ett ofött barn äventyras eftersom det är "lättare" är samtidigt med fasta andra snarare inte är gravid och bara vasten.Zo, de flesta barn nu utbildade och ohanterliga: det är "lättare" att inte utbilda och barn uppmärksamma kostnad, till hallen för att gå, sedan med engagemang, uppmärksamhet och älskar att vara konsekvent och utbildning genom att ge en framtid med avseende på dess egen kind.In Västra Amsterdam och grunt ser att Ramadan är underbar upplevelse, men prioriteringarna är inte korrekta frågade. Barnen är här i första hand den värsta stöten av det, men i slutändan samhället är den allvarligaste verstoord.Met Med vänliga hälsningar, Alex

Roderic Lundquist
  Like 0   Dislike 0

Bara för att komplettera natten, som enligt er var inte riktigt klart vad natten gaat.De heligaste natten i Islam "Lailat-ul-Qadr" är speciell eftersom på denna natt, den första uppenbarelsen av Koranen till profeten Muhammad ägde rum. Det är den 27: e natten i den muslimska fastemånaden. Det är alltid ihågkommen i fastemånaden och alltid sker den 27 nacht.De bokstavliga betydelsen av Lailat-ul-Qadr är "Night of Power" .Den "Lailat-ul-Qadr" kallas även "Night of the Divine beslut "eller" beslut av the Night ".

Einert Naslund
  Like 0   Dislike 0

Alex, det finns faktiskt många kvinnor som väljer att fasta under graviditeten, men det är definitivt inte för alla. Det är också en viktig skillnad om Ramadan under sommaren eller vinter fallen. Jag själv har fastat under mina graviditeter, men de båda föll på vintern och då är det egentligen inget problem, korta dagar och inte heta. Men nu är jag gravid igen och jag har valt att inte fasta, eftersom jag tycker det är oansvarigt. Många kvinnor gör det valet. Jag har själv inte helt känner att jag för fort genom mina barn har äventyrats under tidigare graviditeter. Det är där jag tror att en stor skillnad mellan fasta i ett muslimskt land och fasta i ett västland, här allt är inställd på Ramadan och det gör det mycket makkelijker.Voor som för resten av ditt resonemang om barns utbildning eller brist därtill, prioriteringar, vilket är något som varje förälder bör bestämma själv. Personligen, jag tror att de flesta föräldrar bara göra sitt bästa, men ibland och sy droppe. Föräldrarna är bara människa trots allt.

Marquardt Hedman
  Like 5   Dislike 2

Marieke Hej, trevligt att läsa. Det kommer att bli mer islam relaterade artiklar, så förhoppningsvis du också där som aan.Groetjes, Sasati

Vilde Egnell
  Like 2   Dislike 0

Elmas, såvitt jag vet, är man inte säker på om det verkligen går till den 27: e eller någon annan av de sista nätterna av Ramadan. Det är därför jag har sagt det som i min artikel.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha