Är du spel om?

Du har förmodligen också känner folk som dag efter dag ut till spel. De är besatta av att en bra spel och kan inte vänta tills de slutligen kan spela spel. Du ser det mer och mer, människor spelberoende. Det börjar också tidigare och tidigare hos barn, de är nu inte längre leka utomhus men sitta framför TV: n för att spela sina favoritspel. Ändå människor ofta förnekar att spelberoende kan vara, men ändå ger samma abstinensbesvär om de plötsligt inte längre spela. Det visar också att folk inte vet när det nu har blivit ett beroende, därför här lite mer information om denna nya missbruk.

Vad är det?

Spelberoende är en form av psykiskt beroende manifesteras genom tvångsmässig användning av datorn eller spelkonsoler. Du kontinuerligt spel och verklig social interaktion är mer och mer att stå i bakgrunden och så småningom kan bli helt isolerade. Till exempel, detta också tala om en "gamer änka" om partnern inte får mer uppmärksamhet.

Orsaker

Det börjar som något harmlöst. Spel tillhör numera till liv. De flesta människor kan utan problem ger en dator spel, men 20% av dessa människor får i trubbel, och kan utveckla ett spelberoende. Det faktum att människor ibland spela ett spel som det är att förstå, gör de det ofta så de realiteter och aktuella problem kan glömma ett ögonblick.
Vad som också kan vara en anledning, online-spel. Här kommer alla spelare runt om i världen för att spela spel med varandra. Man kan kanske jämföra det med en kamp för vem som får högst poäng. Ju högre poäng intjänade, desto mer respekt får du.
Människor kan naturligtvis också börja spela eftersom de är uttråkad, med onlinespel till exempel, kan de kontakta andra spelare och har super till belåtenhet. Detta ger dem kontakt med omvärlden behöver inte, eftersom de fortfarande har kontakt med andra spelare.

Funktion

Spel missbrukare uppvisar ofta alla kännetecken på en klassisk beroende. När de slutar spel, är mest konfronteras med obehagliga abstinensbesvär. Därför skulle du också säga att detta är en verklig sjukdom visar stora likheter med missbruk av droger eller alkohol. Du ser detta missbruk allt.

Effekter

Uppenbarligen detta missbruk får konsekvenser. Det hela börjar med försummelse av kontakterna med familj och vänner, skolan eller arbetet. Det händer ibland att de grundläggande behoven som mat och hygien försummas, måste de spela!
När de har förlorat kontakten, kommer folk att undra med omvärlden om det inte ur hand promenader. Spel missbrukare kommer ofta förneka att de är beroende av vad som kan vara mycket farligt och vilseledande.
Vad som också ofta är besatt / tvångsmässigt beteende och användningen av narkotika. Eftersom de ofta spela spel i timmar i sträck de ofta använder droger för att hålla upp detta. De har också ofta använder stimulantia, till exempel tänka på energidrycker, kaffe, cigaretter, lätta droger, hastighet och kanske så småningom kokain. Detta gör det möjligt för dem att även återfå hälsan.

Hur får man bli av med det?

Numera finns också kliniker för spelmissbrukare. Detta är också det bästa du kan göra, bara rehab. Du själv kommer förmodligen inte kommer ifrån. Detta beror delvis på att de har absolut ingen kontakt längre, så att de vet att göra något utanför spel. Om så skulle de avvänja sig i sitt eget hem, är frestelsen för stor för spel och så att de faller tillbaka i samma mönster.
(0)
(0)

Kommentarer - 7

Min bror är mycket Thijs spel förslavar och vill inte att sluta. han slår personer är spel alltför länge, är aggressiv och har lite kontakt med omvärlden. Jag är trött på det. vad kan jag göra? Jag hoppas tillbaka gärna ett mail.

Jag var beroende spel, men jag håller en deprimerad känsla. Jag vill ha min gamla gå tillbaka igen. Efter åtta år av spelande. Kan någon hjälpa mig?

Jag är nu 24 och en student, fyra år sedan var jag allvarligt spel beroende av World of Warcraft det var att få värre och jag förnekade mig bara att jag inte var spelet beroende ... Efter fyra år du lära känna människor och om jag inte med vilken människor talade var det som om jag dagen var inte normalt och jag glömde alltid saker. Min lösning var alla skivorna WoW klippa och kasta ut genom fönstret i början var det svårt när jag hade meevullen den tiden, men det kommer du bara göra mer med vänner. Jag är mycket glad att jag stannade och skulle hellre hade jag aldrig upptäckt WoW!

När mat och gå på toaletten mindre viktig än spel, till exempel, deras kvällsmåltid i 10 minuter engorges snabbt spel, toalettbesök ytterligare försök att så snart som möjligt, kan man nog tala om en spelberoende.

Är det ett beroende? Det är inte en utveckling som sker, vi blir allt kunna möta våra behov genom ett enkelt tryck på strömbrytaren och datorn? Ett beroende brukar kallas så eftersom det är en vana som avviker från det normala. Men som bestämde vad som är normalt, och att spel är inte där för att höra? Borde vi inte överens bara är öppna för vad som utvecklas, och accepterar att det finns människor som gillar att tillbringa sin tid under spelet? Å andra sidan är det också spelare som bör kommer att vara öppet att det finns människor som inte gör det älskar spel och som också vill ha uppmärksamhet. Borde vi inte bara vända inleda en dialog med varandra och visar ett intresse för varandras verksamhet, i stället för att attackera varandra, beroende namn och gamers porträttera som ovan med ofta dåliga vanor, ofta arv av grundläggande behov och ofta även mycket kaffe droger och rökning? Borde vi inte bara överge den svartvita tänkande och hokjesstopperij?

Min vän är 33 år och ibland mer än 15 timmar att spela World of Warcraft. Han tar en dusch längre, inte raka och dricker mycket kaffe och röker en massa cigaretter, äter bara kex och välj allt som händer runt omkring honom är inte längre viktigt. Jag m oftare uppmärksammas på det faktum att han spelar så mycket och föreslog honom förra veckan för att överens om att inte spela en vecka. Detta är inte, han måste spela zoiezo. Han berättar själv att inte vara beroende, men allt tyder på det. Mycket knepigt!

Min son har också påverkat, jag vill veta vad det finns att göra is.Hij 20 år.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha

Se Också