Pyramiderna av Guimar

Vem tänker på Teneriffa, gör det i allmänhet en funktion av en potentiell semestermål. Denna ö är perfekt där. Med ett behagligt klimat, vackra stränder och vacker växtlighet erbjuder turister redan tillräckligt med variation. Mindre känt, men inte mindre intressant är de sex pyramiderna i Guimar.

Guanches och spanjorer

Historien är skriven av segraren. Detta gäller även Kanarieöarna. När spanjorerna i 1402 började koloniseringen av öarna som de stötte på Lanzarote och Fuerteventura på en primitiv kultur av jordbrukare och inom ett år de två öarna var helt i sin ägo. Snart spred nyheten om upptäckten och erövringen inom den spansktalande världen. Att öarna är ingen fastställd befolknings styrka visste spanjorerna i sin motivering av ockupationen av dessa. Det anseende som guancherna, så namnges av spanjorerna, var ett primitivt folk är ändå vad världen skickades in. Omedelbara förberedelser gjordes för att erövra de andra öarna. Erövringen av de andra Kanarieöarna var något spanjorerna gav mycket mindre publicitet. I motsats till de ovannämnda öar de snubblat på en högt utvecklad och motståndskraftig kultur. Det kostade dem också en hel del mer arbete och liv, särskilt i Teneriffa. I det första slaget i Acentejo 1494 var de massakrerades. Det tog fyra år innan de trupper och resurser tillsammans skulle gå tillbaka på expedition. Det var endast med hjälp av rivaliserande "hövdingar" som de är ständigt föremål 1496 lyckades guancherna.

Samförståndet: Cairns

Pyramiderna i Guimar är först rapporterades under 1881. De är rösen som sedan 1850 har tagits upp av jordbrukarna plöjer sina områden. Eftersom det inte fanns ursprungligen nio Guimar, lokalbefolkningen säger att liknande kullar tidigare om försäljningsställen över hela ön återigen revs för att fungera som byggnadsmaterial. Hittills den officiella förklaringen. Platsen för Guimar, var 65 000 m² öppnade 1988 som en etnologisk park.

Kritiskt tänkande

De som noga läsa föregående stycke, får se alla omedelbart hur mycket motsägelse bär förklaringen i sig. Dessutom är en titt på någon fotografi av webbplatsen nog att fråga alla frågor till användning av beteckningen "höjning" av "rösen". Utan att gå in på det i detalj anger olika element i en planerade bygget av denna förmodade "högar". Den totala ytan av själva webbplatsen och den enorma mängden sten som ingår i det, vederlägga visionen att stenarna på bara de omgivande fälten ursprung.
Några av de andra elementen, inte begränsat till:
 • Botten av strukturerna utjämnas.
 • Den geometriska strukturen och konstruktionen av terrasser.
 • Hörnstenarna redigeras.

 • Romans, berber och araber

  Spanjorerna förtjänar erkännande för deras omfattande täckning av allt hon företog sig. Det är inte att säga att deras vision är alltid den rätta. Och andra äldre källor talar om den allmänna konsensusen ett fördömande dom. Plinius den äldre, romersk officer och historiker, som nämns av kung Juba II av Mauretania i 50 BC. en mauretansk expedition genomfördes till Kanarieöarna där "ruinerna av stora byggnader konstaterades men inte längre nämner värdiga människor." Strabo nämner också "Fortunate öarna", men nämner inte en population.
  Den arabiska geografen Muhammad Al-Idrissi beskriver runt 1150 Kr. i boken Roger II av Sicilien, den Nuzhatul Mushtaq en rundtur i Mugarrarin. Denna familj av "äventyrare" från Lissabon, nås efter en lång sjöresa genom inkluderar Madeira, Kanarieöarna. Där mottogs av lokalbefolkningen, varav vissa "hade långt flaxen hår ..." och "en av dem talade arabiska."
  Dessa källor i kombination med den spanska ger oss en tydlig kronologi. Runt början av vår tideräkning, fanns det ingen signifikant befolkningen, men ruinerna av stora byggnader. Mellan den första och det elfte århundradet, en kolonisering skedde genom berber, som fortsatte att hålla åtminstone sporadisk kontakt med kontinenten. Och slutligen bekräftar konsensus själv, såsom de uttrycks av lokalbefolkningen, som det brukade vara många fler av dessa var "högar". Allt detta står i strid med den officiella versionen, som berättar att de stackarna i artonhundratalet byggdes.
  Pyramiderna i Guimar "cairns" omnämnande ges materialet de består motiveras på något sätt. Keopspyramiden är trots allt en "heap". Men precis som pyramiden av Cheops, som förtjänar Teneriffa kanske mer än så predikat. Lyckligtvis finns det möjlighet fortfarande att svara för mer forskning. Det är en hoppfull att de inte längre kan avbrytas.
  (0)
  (0)

  Kommentarer - 0

  Inga kommentarer

  Lägg till en kommentar

  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile
  Tecken kvar: 3000
  captcha