Pumpa, slim välgörare

Halsten Lundberg Februari 28, 2016 Näring 4 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Vi måste äta många frukter och grönsaker som vi alla vet, dess genomförande, dock inte alltid smidigt. Detta är ibland på grund av bristande kunskaper om de olika grönsaker, bearbetning och hälsoeffekterna av frukten. I den här artikeln kan du läsa mer om hälsoeffekterna av pumpan.

Kost pumpa per 100 gram

Tabellen nedan baseras på en genomsnittlig ?? ?? pumpa. Uppenbarligen är detta inte finns, kan värdena skilja sig för varje annan typ av pumpa.
Dessutom, pumpor rika på vitamin C och E och mineraler som zink och magnesium

Pumpa och hälsa

Näringsämnena i pumpa ger många hälsofördelar. Förr upptäcktes flera medicinska egenskaper hos pumpa, till exempel, var det används för att behandla ormbett. Nedan hittar du några av dessa förmåner som de nu kända:
  • Pumpor är rik på järn och vitamin B2, vilket ger för transport av syre genom blodet. Syret som krävs för förbränning och nedbrytning av näringsämnen i cellerna. Denna förbränning är inte bra då du kommer att känna sig trött. Normalt hittar du absorber järn främst i animaliska produkter, och mindre frukt men pumpa är ett undantag. Pumpa är därför synnerligen lämplig för vegetarianer och veganer
  • Pumpa innehåller mycket vitamin B9 eller folsyra, ett vitamin som är särskilt viktigt för gravida kvinnor.
  • Pumpa främst i råformat ett diuretikum
  • Pumpor är höga i provitamin A eller betakaroten. Många studier har visat att dessa ämnen se till att du löper mindre risk för vissa cancerformer (lunga, matstrupe och tarmar.
  • Betakaroten och E-vitamin i pumpan kan också orsaka skador på huden reduceras av solen och pumpa kommer att försena den åldrande effekt. Inte för inte är inbäddad i vissa ansiktskrämer pumpa.
  • Det ämne som ger pumpa är färg tillhandahåller en förbättring av immunsystemet och minskar risken för hjärtsjukdomar
  • Fibrerna i pumpa säkerställa korrekt tarmfunktionen. Den stimulerande effekten hos fibrerna beror delvis på mannitol en milt laxerande ämne. Pumpa är också ett bra hem botemedel för att minska trängseln.
  • Den höga halten av fibrer i pumpan möjliggör en minskning av kolesterolnivåer, skydd mot hjärtsjukdomar och spelar en roll i viktminskning.
  • C-vitamin ger en förbättring av immunsystemet och minskar risken för högt blodtryck.
  • Men särskilt pumpafrön är ett effektivt hem botemedel mot maskar och andra tarmparasiter.

Var kreativ

Allt som allt, det finns så många hälsofördelar att det är bättre denna grönsak en prova. Det är en härlig grönsak, men tyvärr i den holländska köket ganska okänd. Smaken är ganska neutral och den vegetabiliska kan användas på många sätt. En soppa, en gryta, söta och salta pajer, bröd eller ens i sallad, allt hör till möjligheterna. På internet kan du hitta många intressanta rätter med pumpa. Prova en annan ut!
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha