Puckel bakom örat, nacken eller klump i halsen, armhålan eller ljumsken

Inka Söderberg Februari 28, 2016 Hälsa 560 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Jag har en klump bakom mitt öra, min hals om jag har en klump i halsen, ljumsken eller armhålan. Vad kan det vara? Chansen är stor att du lider av en talgkörtelaktiviteten cysta eller Aterom. Detta är en ofarlig tillstånd. Detta innebär en subkutan knöl. Detta inträffar när en hårsäck täpps. Egentligen är det en hålighet, i vilken ansamling av döda hudceller, talg och svett. Lämpliga platser är huvud, hals, armhålor eller på rygg och axlar. Men du kan också få det bakom örat. Du kan inte pressa den bästa talgkörtlar cysta. Detta för att förhindra att det fortfarande finns ett ärr, eller att det uppstår komplikationer. En Aterom körtel kan opereras bort, om så önskas. Detta kan ofta göras genom en allmänläkare.

Aterom

  • Vad är en talgkörtel cysta?
  • Skapa en talgkörteln cysta?
  • Vad gör en Aterom vilja?
  • Kan det finnas komplikationer?
  • Hur kan du göra en offer vinsch cysta bort?

Vad är en talgkörtel cysta?

En Aterom är en liten klump under huden som yttrar sig i huvudet, i ansiktet, halsen, bålen och ibland i ditt underliv. Men de kan även förekomma på andra ställen, som bakom örat eller i närheten av det nedre ögonlocket. Det är en långsamt växande och ofta smärtfri klump. En Aterom är en godartad svullnad av ett igensatt talgkörtel, vilket kan vara mer ihållande talgproduktionen.

Skapa en talgkörteln cysta?

I talrika hud körtlar är närvarande, vilka producerar talg. Ibland kan en talgkörtel blir blockerad, svullnad den till en boll full av talg. Detta ofarligt fenomen kallas en "Aterom" eller "Aterom".

Vad gör en Aterom vilja?

En Aterom är en hudfärgade, slät, mobil, fast elastisk knöl; det känns som en injektion knikkertje eller ärter. Storleken varierar vanligtvis från 0,5 till två cm. Ibland finns det en central öppning synlig. Talk vinsch cysta innehåller witgelige, fet ämne som luktar illa. Klump är mobil med avseende på det undre skiktet. Det normalt inte gör ont.

Kan det finnas komplikationer?

En Aterom orsakar sällan problem eller komplikationer. Ibland infektion inträffar, varbildning och massiva genombrott för på utsidan. När en talgkörteln cysta på huvudet kan hända att platsen inget hår växer. Detta beror på förstöring av hårsäckarna från kronisk tryck. När en blockerad talgkörtel blir inflammerad, kan du känna igen det eftersom svullnaden blir större och rött. Svullnaden är varmt och det gör ont. Cysta kan spricka själv. Om så inte är fallet, bör du boka tid med deras GP. Detta kommer sedan att göra ett snitt i det. För närvarande tändningen läkt kan cysta avlägsnas av läkaren.

Hur kan du göra en offer vinsch cysta bort?

En Aterom är ofarlig och kommer inte att skada. Om du fortfarande stör du, i mekaniska och / eller kosmetiska ändamål, kan du få dem bort cystan av din läkare. Läkaren kommer först att ge en injektion för att bedöva huden runt cysta. Därefter cysta noggrant ta med dem cysta väggen bortskuren. Såret är sedan sys och stygnen måste förbli 5 till 12 dagar, beroende på den plats på din kropp. Om du sedan lider av smärta, kan du välja att svälja en eller två tabletter av paracetamol. Med GP att boka tid när du måste komma tillbaka till har stygnen borttagna.
Din egen erfarenhet / åsikt? Lämna din kommentar nedan!
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha