Public service-företagen, som sänder allt från A till Ö

Aste Stenbeck Mars 9, 2016 Underhållning 5 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
I den här artikeln, är de mest berömda och viktiga offentliga programföretag diskuteras i den holländska medielandskapet. Den konfessionella sändningar som KRO, VARA, NCRV AVRO och genom senare utveckling som TROS och EO, för helt nyligen etablerade programföretag som BNN, MAX och LLink: allt om dessa och andra offentliga programföretag läst här - i alfabetisk ordning!

AVRO

AVRO, eller General Association Radio Broadcasting bildades 1927 och snart har präglats av en nonpartisan, offentlig-liberal ljud. AVRO utmärkte sig således i en splittrad medielandskap, långt religiöst och politiskt motiverade programföretag som KRO, NCRV och VARA. Kända AVRO program var och är mer "En av de åtta", "TopPop", "Bet ..?" "Fingret på pulsen," "Spårning Begärd", "Titta på vägen", "Vem är mullvaden ...?", "The Glass House" och "Koefnoen".

BNN

BNN, ursprungligen "News Network", är sedan 2002 en förkortning för "Barts Neverending Network". Ympas på arvet i 2002 avlidne Bart de Graaff, fokuserar målet om ungdomar, med välbekanta program som "Vad kan jag göra på natten för att vakna upp?", "Costa!", "Llamas", "Försök innan du dör "," Cum & Swallow "," Ranking the Stars "och" The Big Donor Show ".

EO

EO existerar som evangelisk Broadcasting sedan 1967 och sedan 1970 har även tillgång till etermedierna. Om ortodox protestant, skiljer evangeliska program EO sig från mindre konservativa och mer moderata NCRV. Några av EO nutidshistoria visar bland annat kända titlar som "The Eleventh Hour", "Det är frågan", "Blue Bloods" och "40 dagar utan sex."

KRO

KRO, den katolska Radio, grundades 1925 och hette ursprungligen kort Association of katolska radioföreningar. Som ett programföretag KRO var känd för en stark katolsk röst, som gradvis det tjugonde århundradet var också plats för nyheter, underhållning och andliga program. Framgångsrika exempel är "Oebele", "Nio Heit klockan", "Flash Point", "Det still!", "Tio för språk", "försvunna personer" och "När var tur helt enkelt" a "Bonde vill ha en fru" . KRO hanterar även sändningarna av romersk-katolska kyrkan, den romersk-katolska valör i Nederländerna och är också känt för sändning av flera brittiska detektiver.

LLink

Public service för sociala teman dök upp i 2005 genom en sammanslagning mellan de unga "New Broadcasting" och NUtopia. LLink erbjudanden inkluderar program inom områdena mänskliga, miljö, natur, fattigdom, mat och resor. Känd presentatör av LLink bland annat Floortje Dessing, inför "tre på en resa." LLink frågade i början av 2009 att skjuta upp betalningen på grund av ekonomiska problem.

MAX

Omroep MAX, som grundades 2002, erbjuder sedan 2005 program i radio och TV för äldre. Målgruppen är därför tittare i 50+ kategorin, inklusive program som "MAX Memory Trainer", "Nederländerna på väg!" och "Tid för MAX."

NCRV

NCRV eller holländska kristna Radio Association, har funnits sedan 1924. skäl initialt ortodoxa protestantismen och den Heliga Skrift som den primära grunden för sändningar var NCRV har nu en mer differentierad ljud, med socialt engagerade och / eller underhållande program som "Man biter hund", "den motoriserade domare" och "Praatjesmakers".

NOS

NOS, eller holländska Broadcasting Foundation, som grundades 1995 som ett samarbetsorgan och är en fortsättning på den holländska Broadcasting Foundations program. NIS fokuserar på nyheter, sport och aktualiteter.

TROS

TROS, eller televisions- och radioverksamhet Foundation, fanns redan sedan 1964 som en stiftelse, och fick två år senare, 1966, sändningstillstånd. Programföretaget kännetecknas av en relativt ohämmad ljud och en stark betoning på som underhållning, musik och humor offentliga populära, lättsamma ämnen. Om sändningar utan konfessionella rötter, TROS utvecklats till "Den största familjen i Nederländerna", med program, inklusive "På land, till sjöss och i luften", "Tros Radar" och "Banana Split".

VARA

Founded in 1925, presenterade VARA - "Association of Arbetstagare Radioamatörer" - till en början som en förespråkare för demokratisk socialism och utveckling och frigörelse av arbetstagare. VARA i det tjugonde århundradet präglades av starka band med SDAP senare Arbeiderpartiet, liksom representanter för fackföreningsrörelsen. Numera formella politiska band inte längre, trots att programföretaget fortfarande präglas av en progressiv ljud. Kända program från VARA historia inkluderar "In The Red Rooster", "Per-second hand", "Cash", "Världen håller roterande" och "Beautiful! Weer de Leeuw."

VPRO

VPRO var först, fram till 1968, då "VPRO" dvs liberala protestantiska Radio Broadcaster att boka. Den liberala protestantiska Broadcasting Association, länge fokuserat på religiösa och kulturella sändningar, visste på sextiotalet en "palatsrevolution" till förmån för de unga vänster intelligentian. Tabun som konstnärlig frihet och mänsklig naken var hädanefter inte längre skydde, som också kallas som en process av "radikalisering" tolkades av konservativa tittare. Kända program i historien om den "nya" knäppa VPRO inkludera "Fred Haché Show", "Van Kooten och De Bie", "Bakgrundsbelysning" och "Jiskefet".

... PowNed?

År 2009, skaparna av den populära, hänsynslös blogg GeenStijl ett offentligt sändnings förening som skall inrättas under namnet "PowNed".
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha