Psykologin bakom rökning

Rökning har blivit en vana för många av oss. Vi är glada att stickande efter de ansträngande arbetsdag den underbara cigarett. Men vi vet alla vad de skadliga effekterna av rökning för vår hälsa och kanske även för våra kunder. Vissa val om hur du ska sluta röka, men görs mycket snabbt, därför du inte har en stark grund att stanna sluta. Det kräver insikt, denna insikt kan vinnas genom att lära psykologin bakom röken.

Rökning är en vana

Rökning är en vana som tillför något mervärde till våra liv. Varför är det så svårt att sluta? Nikotinet som finns i en cigarett, som vi vet, beroendeframkallande. Nikotinet säkerställer att hjärnan belönas. I stället för att du kommer att belönas i form av kontanter eller uppskattning få din hjärna en belöning i form av tyget nikotin. Belöningen är falskt, älskar dig om det din hjärna lurad. Du har inte gjort någonting av stort värde. Du har inte skrivit en uppsats där du kan vara stolt över, behöver du inte din kvinna överraskade med en bukett blommor. Du ger dig själv en belöning utan att du visar några åtaganden. Under ovanstående exempel, du redan belönas med ett stort antal din lärare eller en glad kvinna.
Vi vet detta alltför väl. Vi vet hur det känns som ger en cigarett, en nöjd, lugn och glad känsla. Detta är också den främsta anledningen till varför det är svårt att sluta röka. Varför skulle du sluta om du mår bra? Detta kan förklaras med hjälp av långsiktiga och kortsiktiga effekter.

Kort - och långsiktiga effekter

Människan är benägna att ägna mer uppmärksamhet åt kortsiktiga effekter. Till exempel, att köpa en smörgås på köpcentret äta som mellanmål långt uppväger de besparingar för TV du vill så illa. I det här exemplet, vi klargöra att kortsiktiga effekter är mycket mer attraktiva än långsiktiga effekter. Detta är exakt samma för rökning. Såsom angivits ovan punkt ger oss en rökning nöjd och må bra samtidigt som vi stickande på cigaretten. Så här långt uppväger hälsorisker som rökning i sig tar. Detta beror på att när vi sluta röka vi inte längre belönas dagligen som vi var på grund av denna enda cigarett. Hur stoppar vi det?
Att sluta ett beroende är inte lätt. Det kräver disciplin och tålamod. Inte heller kommer du att hitta något annat som motiverar dig att stanna sluta. Till exempel sport, frisk andedräkt som du skulle vilja ha, eller kanske till och med de pengar du sparar på att köpa cigaretter.
Nedan följer några viktiga tips som hjälper dig att sluta:
1. Hitta en hobby som kan hålla dig sysselsatt med rökning har en negativ effekt.
2. Säg till dig själv varje dag, hur väl det själv är att du har slutat och hur lycklig du är med dig själv.
3. Berätta för så många människor som du har slutat, vilket socialt tryck starkare.
4. Det första steget i stopp inte längre köp.
5. Stopp i steg, skulle ett bra första steg vara till exempel att röka bara på helgerna.
6. Prata om hur stora svårigheter du har med dem och även be sina erfarenheter till andra människor.
7. Inte bara sluta nu och tänker på de många fördelar det är tillämpliga.
Förhoppningsvis kan dessa åtgärder kommer att ge dig ett liv utan tobak, ändå är det aldrig fel att prova det.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha