Psycho varför vinna ett spel som gör oss så glada?

Evalotti Lundell Februari 27, 2016 Hälsa 4 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Psycho varför vinna ett spel som gör oss så glada?

När de fyller en nivå vinns eller en del av ett videospel, släpper vår hjärna dopamin, molekylen roligt. En process som utvecklare bekanta ...

Oavsett om man är en pro spel sedan sin barndom, eller bara beroende av godis krossa för en vecka, en seger för skärmen ger oss en känsla av eufori. I tunnelbanan, behåller vi ett rop av glädje. Hemma, vi dansar som en galning. Men varför vinna ett spel som gör oss så glada? Detta är frågan Jamin Warren, författare av webseries PBS spel / show frågade Vetenskapliga Joe Hanson.

Tillsammans förklarar de i en video som dessa spel har utformats för vår hjärna släpper dopamin, en signalsubstans kopplat till njutning och belöning. Hon är chef för "thrill" som går genom vår tillbaka om de vinner. Vår kropp reagerar på dopamin precis som med en drog: det tenderar att alltid be om mer, och blir beroende.

Vädja till känslan av etiska utvecklare

Dessutom, spelutvecklare vet mycket väl hur det fungerar och att ta hänsyn till i sitt arbete. Medan vissa spel omväxlande falls och dopamin hissar, andra hölls vid konstanta nivåer. Är det farligt? Jamin Warren påminner om att denna molekyl frisätts vid ett flertal tillfällen, till exempel när vi äter choklad. Så vår kropp är van att hantera en viss mängd.

Men bloggare applikationsutvecklare och framtida utvecklare att inte missbruka sin makt och bevara våra hjärnor för ett beroende till dopamin och vädja till deras känsla för etik. Samtidigt som många försöker begränsa vår tid framför skärmar, som hindrar oss från att sova ordentligt förrän 01:30 släcka innan du går till sängs ...

  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha