Påsklammet, visar påskalamm Guds frälsning genom Jesus Kristus

Påskalammet påsk visar Guds frälsning genom Jesus Kristus. Påsken är en hyllning till Herren och visar vår räddning genom nåd genom tro på Jesu Kristi blod, Guds lamm. Historien om Israels befrielse från slaveriet i Egypten och senare friheten att ta emot Guds lag på berget Sinai, är en underbar illustration av inlösen av människan från syndens herravälde och leva ett liv i frihet under Guds styre.

Pasch visar Guds frälsning genom Jesus Kristus

 • Vad är historien bakom påsken?
 • Historien om påsken i Egypten är kopplat till vår frälsning genom Jesus Kristus

Vad är historien bakom påsken?

Syftet med påsken, den första festivalen i våras, är dubbelt. För det första är det en påminnelse om att Gud befriade israeliterna från slaveriet i Egypten. För det andra, är det tänkt att denna berättelse om stordåd Guds i befrielsen av sitt folk från Egypten, genom att berätta till nästa generation. Påsken är en hyllning till Herren och visar vår räddning genom nåd genom tro på Jesu Kristi blod, Guds lamm. Historien om Israels befrielse från slaveriet i Egypten och i förlängningen friheten att ta emot Guds lag på berget Sinai, är en underbar illustration av inlösen och frigörelse av människan från herravälde och slaveri synd och förmågan att leva som Kristus, ett liv i frihet under Guds styre. Vi är frälsta av dyrbara Kristi blod, lamm utan fläck eller defekt. Den troende är inte längre en slav under synden. Den som lyssna röst Guds Son, frigörs av honom från band av synd, det andliga mörker och död och görs levande av honom, så att han kan verkligen leva som Gud avsett.

Historien om påsken i Egypten är kopplat till vår frälsning genom Jesus Kristus

Historien om påsken i Egypten är ett förebud om offerdöd Jesus. Påsken talar typological känsla av Kristi offer. Uttåget rapport första påsken uppvisar fantastiska paralleller till vår frälsning genom Jesus Kristus. Nedan en schematisk representation.
Några fler funktioner i högtiden förstlingen som hänvisar till Jesus Kristus
"Det finns några andra egenskaper hos denna festival som refererar till Kristi eerstelingsgarf var dagen efter sabbaten trädde fram inför Herren från Matteus 28: ... En och framåt att Herren Jesus uppstod på den första dagen av Veckan, som är dagen efter sabbaten.
Den första och bästa av skörden erbjöds till Gud i första hand, efter att det hade skett var israeliterna äter resten av de första frukterna av landet. . Kristi offer fördes främst att förhärliga Gud och ära för alla skam och vanära som gjordes till honom av vår olydnad. Hans offer är gjord för att försona oss med Gud. Vi finner detta oftare i Guds ord, brännoffret i Tredje Moseboken beskriver den första erbjudande och är helt tillägnad Gud, följt av andra offer som var avsedda för israeliterna. På Försoningsdagen var den första bocken för Herren, den andra för att bära bort synderna av folket. Först ?? Ära vare Gud i höjden ??, då fred på jorden för dem som kommer. "
Nötter:
 • Dr William J. Ouweneel: Den försoningsoffer Gud - Projektering av en doktrin av försoning; Medema, Vaassen 2009, s.118.
 • Kristus förstlingen: http://www.dereddingsarkmedia.nl/contactblad/studies/Pasen_2005__De_Eersteling.pdf
 • (0)
  (0)

  Kommentarer - 0

  Inga kommentarer

  Lägg till en kommentar

  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile
  Tecken kvar: 3000
  captcha