Protein diet uttrycka hur fungerar det?

Protein diet uttrycka hur fungerar det?

Banta snabbt utan hunger, följ snabbproteindieten Dr. Reginald Allouche, nutritionist. Börja med att beräkna andelen protein du behöver, följ sedan de fem huvudprinciper.

 Innehållet i den här artikeln
 •  Vi äter inte 100% protein!
 •  Proteiner, real bantning Allied
 •  Protein diet: fem regler att följa

Du tänker på den siffra som du vill åka på semester. Med protein vid varje måltid, kommer ansträngningarna att vara minimal att göra för att bli av kilo superfus.

Vi äter inte 100% protein!

Normalt proteiner är av 10 till 15% av den totala energiintaget av dagen, kolhydratet mellan 50 och 55%, och fett 35 till 40%. Som en del av ett protein diet, öka sin andel, men ingen fråga, men att äta "100% protein."

"Proteinerna utgör sedan 20-30% av den totala energiintaget, säger Dr Reginald Allouche. Andelen av lipider är oförändrad, och kolhydratet reduceras till mellan 35 och 40%. Den första veckan av diet, är det lämpligt att inte konsumera kolhydrater för att initiera en förlust av vikt snabbare. "

Gå ner i vikt, minska mängden kalorier som förbrukas. "I attack fasen, måste kaloriintaget motsvara 80% av basal metabolism", säger Dr Allouche.

Beräkna BMR

För att beräkna din BMR, behöver du en balansimpedansen:

 • notera indikeras av muskelmassa balans,
 • multiplicera det med 30 (i kcal;
 • du får som ett resultat av mängden av dagliga kalorier som behövs för din ämnesomsättning.

Exempel: Om din kroppsmassa är 45 kg, är din BMR 45 x 30 = 1350 kcal / dag. Om du inte har en balans som anger muskelmassa, vet att gå ner i vikt, du behöver en kaloriintag på mellan 1200 och 1600 kcal / dag.

Innan du börjar dieten, ta försiktigt, läkare vid kända kardiovaskulära riskerna.

Proteiner, real bantning Allied

Kött, ägg, fisk, soja, linser, bönor ... Huruvida animaliska eller vegetabiliska proteiner har stora kvaliteter, att avnjutas att hitta linjen utan att vara hungrig.

"De svarar på regeln om tre" S ", som är mättnad, mättnad och tillfredsställelse. Någon diet som inte försöker att besvara dessa tre punkter inte fungerar ", säger Dr Allouche.

En mättande effekt

Proteiner mätta: det tar flera timmar att smälta. Den mättnads ​​effekten varar längre än när man äter frukt och grönsaker.

Deras glykemiskt index är också låg: det är 0 för kött, fisk, ägg, till exempel, och 35 för yoghurt, quinoa ...

Protein konsumtion stiger endast mycket lite blodsocker efter en måltid, och längre förlänger känslan av att vara mätta. Dessutom var deras effekt "aptitnedsättande" visas och förklaras av ett team med Gilles Mithieux, chef för Inserm Unit 855 i Lyon. Satiety kände flera timmar efter en måltid kan förklaras av utbyte, som initierats av proteiner, mellan matsmältningssystemet och hjärnan.

"De proteiner som absorberas passerar in i magen där de skärs, säger Dr Allouche. Därefter går de till den första delen av tarmen och orsaka socker utsöndring genom tarmcellerna. Detta socker går sedan in i portalen ven, levern placerad vid ingången. Den mättar specifka receptorer som skickar ett meddelande "aptitnedsättande" till hjärnan. Denna signal kan inte vara hungrig mellan två på varandra följande måltider: den mättnadssignalen. "

Proteiner lagras inte

De gynnar energiåtgång: proteiner kräver så mycket energi för att brytas ned, till skillnad från kolhydrater och fett, är de inte lagras.

De hävdar muskelmassa: "Under bantning, proteingräns muskelförtvining, tillägger nutritionist. Detta är viktigt eftersom ett kilo muskler, även vid vila, förbrukar 30 kcal per dag. "

Animaliskt eller vegetabiliskt protein?

Alla proteiner inte är likvärdiga. Näringsvärde beror på sammansättningen av essentiella aminosyror och deras biotillgänglighet.

"Den äggvita är referensproteinet, säger nutritionist. Hans "kemiskt index", beräknas utifrån kvaliteten på essentiella aminosyror, är 100. Allt animaliskt protein har dessutom ett index runt 100. "

Vad vegetabiliska proteiner som finns i korn som quinoa, korn, vete, ris, havre ... men också i baljväxter som bönor, ärtor, bönor, sojabönor ...?

"Deras kemiska index är cirka 80, säger Dr. Allouche, eftersom de inte innehåller alla de essentiella aminosyror. Vi måste korsa varandra för att öka indexet. Dessutom, de tar stärkelse, en komplex kolhydrat som ger därför socker, även om deras GI är genomsnittliga. "

Hur när du inte vill äta för mycket kött, särskilt rött? "Helst bör du vända dig till rena vegetabiliska proteiner såsom soja som finns i form av tofu, tempeh, miso ... erbjuder nutritionist. Kan associeras med fisk eller fågel. När en använder bara vegetabiliska proteiner, är det absolut nödvändigt att utöva daglig fysisk aktivitet för att bränna mer energi. "

Läs också: Vad vet du om protein?

Protein diet: fem regler att följa

För den perfekta proteindieten och vistelse i form, här är några riktlinjer att följa.

1. Jag väljer magert protein

Till exempel:

 • nötkött: gumpen, flanken biff, rostbiff, ytterfilé, snodden, hackad biff till 5%;
 • i vaden: nästan, filén, valnöt, knoge, hasen;
 • lamm- lammstek fett;
 • hos fjäderfä: kyckling, kalkon skinn.
 • Bland fisken: sjötunga, bergtunga, rödspätta, skridsko, vitling, torsk, kummel ...

Styrelsen för Dr. Allouche "Magert kött är alltid att föredra framför fett kött, eftersom den innehåller mindre mättat fett som, om absorberad i stora mängder, är skadligt för hälsan. "

2. Jag är regelbundet hydrat

Styrelsen för Dr. Allouche: "Det är viktigt att dricka ca 1,5 liter vatten per dag, företrädesvis låg mineralhalt för att inte anstränga njurarna."

Tänk också vätskedrivande teer gjorda av maskros, björk, ask, drottning älgört, nässlor, hästsvans, kardborre, gurkört eller fläder som främjar eliminering av urinsyra.

3. Jag äter citron

Styrelsen för Dr. Allouche: "Det är hög i citrat som hjälper alkalize kroppen, en syrad protein diet. "

4. Jag tar en vitamin komplex

Styrelsen för Dr. Allouche: "Välj en med vitamin B, C och D, kan det främja viktminskning. "

5. Jag inte missbrukar frukt

En dag är tillräckligt, eftersom frukterna är rika på socker.

Läs också: Protein Diet: en vecka av särskild menyer kvinna

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha