Propolis, historia användningen

Öjer Sandin Februari 28, 2016 Natur 16 2
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Pro-politik betyder bokstavligen staden ?? ??. Propolis är vakterna som skyddar staden från att attackera bin. Propolis är en hartsartad, starkt doftande ämne som bina samlar på knoppar av träd, främst popplar.

Prop för bina

Propolis samlas under tävlingssäsongen. Samlingen tar lång tid och ibland mellan bin återvända till sina hem till foder. För leverans av en last ibland måste vänta bin två dagar. Efter propolis av benen har tagits bort, det användas omedelbart. Bina samlar vanligen propolis, bearbeta detta material även i garderoben. I kupan med propolis kattunge hon sprickor och hål effektivt och minska ingångshålet med detta ämne. Propolis används också för förstärkning av honung. Smådjur, t ex möss, och slagg, som penetrerar höljet och dräpas av bina, att mumifierade med hjälp av propolis. Propolis används för mumifiering, eftersom propolis konserverande egenskaper. Så det finns ingen förnekande av det döda djuret, och det kommer att bli mindre föroreningar.

Propolis, harts från växten

Eftersom växter gör vissa specifika ämnen, så kallade sekundära metaboliter, som till exempel som ett harts kan utsöndras, växter också skyddas mot sjukdomsalstrande virus, bakterier och svampar. Bin har om det fick lära sig att använda harts för sin egen hälsa. Forskning har visat att bin skadliga mikroorganismer är mycket känsliga för propolis och dräpas lätt. Eftersom bin i rutan eller korg kommer ofta i kontakt med propolis således kraftigt minskade antalet patogener i bipopulationen.

Propolis för folket.

Också av människa propolis redan tillämpats under en lång tid för sina antiseptiska, mjukgörande, anti-inflammatoriska och sårläkande egenskaper. Propolis har använts av perserna, grekerna och romarna och Inkas visste det. Plinius nämner att propolis används ofta som ett substitut för galban. De gamla egyptierna använde förmodligen Propolis för balsamering sina mumier.
Celsus i 1: a århundradet fann att ?? det bästa sättet att driva ut är det som grekerna ?? rhypodes ?? nämns. Det innehåller myrra, krokus, iris, propolis, bedelium, granatäpple, alun, mistel och terpentin eller getter ??
Dioskorides skrev ?? gul bee lim har en läcker lukt ..... Han hjälper gamla fastnat förkylningar och utslag ... ??
I vår region var på stenåldern näver ett harts beredd, som troligen användes som en sorts tuggummi för rengöring av tänder. König och Dustmann föreslår att propolis kanske kan ses som efterträdare till den här produkten. Genom tandvård och munhygien propolis äntligen hittat sin plats i folkmedicinen för sin anti-inflammatoriska egenskaper. Senare, är propolis används främst i Tyskland och Östeuropa. Eftersom behandling av sår med propolisextract främjar förnyelse av vävnad och påskynda läkning ett resultat, användes under andra världskriget i ryska sjukhus stora mängder propolis.

Propolis violiner?

Propolis var också en helt annan ansökan har känt: Möjligen degoede ljudet av fioler som byggdes på 18th century av fiolbyggare i Cremona, såsom Stradivarius, beror på det faktum att en lack använts baserat på propolis. I en publikation från 1986, beskriver hur några forskare försöker att replikera oberoende av varandra, sammansättningen av detta lack. De kommer till olika slutsatser. En av komponenterna kan vara propolis, men fortfarande inte är allmänt accepterat.

Medicinsk användning sammanfattas.

  • För luftvägarna i bakterie- och virusinfektioner: en vanlig förkylning, bronkit, influensa.
  • För huden: antiseptisk och sårläkning, eksem, men också till läpp sår.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (2)
Stoffer Hansdotter
  Like 4   Dislike 2

Kära läsare, jag använder också propolis, och undrar om det kan användas för tennisarmbåge? Nu tar jag det i med influensa och förkylningar. Och det är också lämplig för wrattenop hand? Vänligen skicka ditt svar vr gr Mieneke Claridge

Bonita Lund
  Like 3   Dislike 0

Efter tre bedrövliga år med Crohns mn, 9 fistel operationer hästskoform, och många studier och bergs medicin, jag använder nu Propolis. 2 månader sedan bort jag all aspartam, och detta är fas 2. Propolistinctuur jag ta alla en vecka; 5 x dagligen 20 droppar ... efter 2/3 dagar minskade inflammation smärtor. Mirakulösa. I eftermiddag har jag en bit att rida! Efter fem veckors ledighet helt ha legat i sängen mn, gastroenterit är djävulskt, vet du att varje Crohns / kolit / IBD patienten. Smärtan du har ingen energi. n Nature läkare rådde mig att detta universalmedel, kan det hjälpa många patienter med Crohns sjukdom. På Internet finns också många människor som använder mer Remicade bijv.geen men Propolis. Helt naturligt, tillverkad av bin, mycket starkare än effekten av honung, och inga biverkningar. Detta kanske inte matchar salofalc, prednison, etc. Jag fick puke sjuka av att truppen. MDL läkare t AZM hade aldrig hört talas ... nej, naturligtvis inte, t tillhör inte de vanliga läkemedel. Framgång för vilka det börjar! Och t arbetar. Krya IBD människor, Kimberley.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha