Promenad från Leuven till Maastricht

Under påskhelgen i 2012 gick vi längs de stora vägar på 5. Vår väg börjar i Wilsele via GR 128 och GR Hageland. Det slutliga målet är den livliga Maastricht.

Dag 1: Wilsele att Gelrode


Rutten GR Hageland är vår första promenader inte lika väl märkta. Detta gör oss flera gånger zigzagging genom Holsbeek måste gå. Lyckligtvis vet vi väl regionen som vi fortfarande kunde orientera ännu. Den middag som vi har haft på en bänk nära Horst slott med fantastisk utsikt över de gröna fälten.
Sleeping: Couchsurfing Alain Wauthier
Den första natten var en omedelbar hit. Alain är mycket vänliga och välkomnande! Han bor nära till Moder Meule. Det är där en kvarn intill en härlig krog byggs. Det är också praktiskt att tavernan är på väg så att du kan vila och kan smaka olika Hagen Fuego specialiteter.


Dag 2 av Gelrode att Zichem och sedan med tåg och buss för att främja Schaffen nära Diest

Vi är förvånad över så mycket naturlig skönhet så nära hemmet. Längs vägen vi stött på människor som kodar för ommålning. På så sätt vet de att deras hårda arbete är inte förgäves. Eftersom det är omöjligt att gå på en dag för att Diest vi har ett val: antingen stanna i Zichem och ta tåget till Diest eller steg upp i Scherpenheuvel och ta bussen till Diest.
Sleeping: B & B Bed & Bokes
Kriekelswarande 1, 3290 Schaffen-Diest
Info 32477910913
Detta är en idealisk mellanlandning i en renoverad bondgård i den lugna Schaffen. Inom gångavstånd finns en trevlig restaurang. Om du har för mycket att dricka det, kommer värdinnan hämta dig med glädje.

Dag 3: Diest station till Lummen


Detta var en kortare vandring med lite mer asfalt. Anta att du Lummen inte vill se, du kan ha 4 till 5 km fortsätta gå så att nästa dag Hasselt station kan nås. En idealisk rastplats är tusen år gammal ek. Bara lite längre hittar du bar / restaurang Beukenhof där du kan njuta av lokala produkter. ?? På kvällen har vi gått här och vi har haft en läcker tre-rätters meny.
Sleeping: hotel ?? t Buskruid
Hotellet ?? t Buskruid är ganska funktionell. Det är olyckligt att det är så ?? s upptagen asfalterad väg så ni kan vila kan ibland störas. Om du inte vill att avvika alltför mycket från rutten vistelse i Parkhotel också ett alternativ.

Dag 4: Lummen till Kuringen

Vi börjar vår vandring med ett dopp när de börjar på industriområde Zolder / Lummen. Detta är nödvändigt eftersom vi måste korsa Albertkanalen. Detta är dock snabbt kompenseras av en första höjdpunkt: Bolderberg! Om Zolder gör inget ljud är att njuta av denna vackra natur: en blandning av tall, björk och vackra sjöar.
Abbey Herkenrode är ett imponerande domän. Majestät och lugnet i klostret gör ljudet av motorvägen glömma.
Eftersom vägmarkeringar är inte alltid klart GR-bok kan säkert vara till hjälp. Den nyare grön / blå kodning du också sätta i Kuringen.
Sleeping:
Vi har valt en övernattning med vänner. Men i en stad som Hasselt finns säkert att hitta ett alternativ.

Dag 5: bilresa från Hasselt till Genk

Vi börjar på stationen och sedan gå kors och tvärs genom Hasselt. Bokrijk är några öde. Naturreservat Mätare med sina olika vattenhål rekommenderas att njuta fullt ut!
Sleeping:
Vi hittade en plats att sova med bekanta i Water som gav oss en kort rundtur i Genk innan de minskade oss tillbaka i Genkerheide

Dag 6 av Genkerheide till Stalker Schans

För att undvika upptagen ringleden runt Genk vi har valt varianten enligt vilken Genk är en mycket trevlig bana. Vi går till Stalker Schans där vi har en drink i visweyer ?? ??. Via en liten väg vi vandrar tillbaka mot Zutendaal till den mysiga landets Vrekel.
Sova: Villa Vrekel
Vrekelerstraat 6 3690 Zutendaal
+32 089 61 43 53 +32 477 75 62 84 landhuis.devrekel vistelse i ett mycket trevligt rymliga rum med en vy där du inte kan få nog av. Det är en plats att stanna längre. ?? På morgonen kommer vi att njuta av en god frukost och det finns även en möjlighet att få en matsäck. Den vänliga hostess försett oss med bilen förs till utgångspunkten i Stalking.

Dag 7: Från Stalking till Saint Peter

Hela området kring Zutendaal är att smälta bort! Det är en mycket skogsområde Lanaken som bara kan vara en besvikelse. Kodningen för Lanaken är bara inte så bra men med hjälp av vår boka detta var i sin ordning! Den Bressemcafé, det första du möter på vägen i Lanaken är en riktig vinnare! Du kan äta lunch på Vrekel här med en god drink.
Genom att arbeta på vägen, var en del regn och även hagel, den första delen efter Lanaken inte trevlig. Närmare Albertkanalen, vädret trevlig promenad. Saint Peter innan vi invaderade Maastricht mot vår sovande Villa Loca.
För modiga vandrare kan gå igenom steg till Saint Peter och därifrån ta kollektivtrafiken till staden.
God mat finns i Nederländerna kan vara ett problem. Vi riskerade vår chans på Il Treno men det kommer inte längre att gå in för en pizza!
Sleeping: Villa Loca
Inge och Floris Brusselseweg 488 6219 NP Maastricht
Info Loca är en trevlig B & B! Det är ett hus från omkring 1900 som har renoverats till en mycket originell och vacker sätt. Det vackra badrummet är perfekt efter en lång promenad bara för att låta musklerna blöt i ett varmt bad. Och eftersom vi är i Nederländerna, är det ett bra pris! Villa Loca ligger strax utanför centrum av Maastricht, men du kan med en belgisk buss till centrum eller järnvägsstationen.

Dag 8: tåget hem!

Vi har för avsikt att komma tillbaka till denna mysiga stad. Maastricht är utgångspunkten för en annan hike!
Total budget: max 750 ?? för två personer
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha