Projekt: Allmänna villkor

Cyrillus Brodd Februari 29, 2016 Miscellanea 3 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Vem vill vara berättigad till ett projektbidrag för att se klart på de villkor som formulerats av bidragsgivare. Dessa förhållanden kan vara ganska svår, och gör det svårt att kvalificera sig för bidrag. Börja i tid med att förbereda ansökan, annars kommer du att få slut på tid. Varje bidragsgivare i kombination med andra villkor. Men i stort sett det oftast handlar om att detta:
  • den sökande är en juridisk person, förening eller ideell stiftelse,
  • endast projektet finansieras,
  • Projektet är något speciellt för den sökande, inte en regelbunden verksamhet.
  • Begäran kommer i tid, och
  • Projektet startar inte förrän bidraget beviljas.

 Vem är berättigad till projektbidrag?

Finansiärer ofta vill bara ge projektmedel om den sökande inte har någon kommersiellt syfte. Företagen är sällan berättigade till bidrag, och individer heller. Huvudregel: du måste organisera en förening eller stiftelse att vara berättigad till projektbidrag.
Kommunen Maasdonk uttrycker det så här:
Ett projekt kan begäras av någon organisation eller grupp av personer med ideella syftar till att bedriva verksamhet för välfärd för invånarna i kommunen Maasdonk.
En viktig bidragsgivare och Prins Bernhard kulturfonden ger ännu högre krav. Denna fond är främst inriktad på vinst juridiska personer. Men först vill de enheter veta om de får strukturella offentliga bidrag. Om så är fallet, är du bara berättigad till bidrag om projektet är exceptionell ?? och ?? stödet för det är inte bevisligen avsett eller otillräcklig ??. Kontrollera webbplatsen för PBC för ett test steg visar om du kan kvalificera sig för ett projekt.

Projektet ska vara speciell.

Prince Bernhard Kultur säger allt: Projektet måste vara något exceptionellt. Bidragsgivare inte vill finansiera ordinarie verksamhet, men en jubileumsföreställning, en utställning, en händelse eller ett samarbete som överskrider gränserna för sin egen organisation.

Projektet skall anmälas i god tid.

Observera att tidsfristen för att ansöka om ett projektbidrag. Som är olika för varje bidrag givaren. Vissa stora fonder har tre gånger per år, en tidsfrist som ansökningar förfaller. Räkna inte med att du kan fuska med denna tidsfrist, och ständigt alert för exakt formulering av det ögonblick då allt måste vara inne. En dag innebär sent att förslaget bör vänta tills nästa finansieringsrunda.
Det finns andra skäl är det lämpligt att börja tidigt med förberedelse av en ansökan. Sponsorn vägrar att vara ofta att betala för rättegångskostnaderna vid subventionen beviljades, och de finner ofta att projektet inte ska inledas innan bidraget beviljats. Dessa utmärkelser kan fördröjas tyst några månader. Så börja, om det alls är möjligt, i god tid före utarbetandet av planen. Med början sex månader innan projektet bör börja med förberedelserna.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha