Prognos bolåneräntor under 2010 och 2011: Ascent eller ner?

När du kommer till stängning av en inteckning, är det inte lätt att välja rätt form. Om du väljer en fast ränta inteckning eller kanske för ett hypotekslån med rörlig ränta? För hur många år du lägger ner räntan? Vill du betygsätta reflektion eller snarare inte? Vilket beslut är klokt, beror delvis på hur lånet kommer att utvecklas under de kommande åren. Vad är utsikterna för räntorna på bolån med korta och långa ränteperiod under 2011 och 2012?

Var är utvecklingen av bolåneräntor beror på?

Konsumenterna är naturligtvis ute efter de lägsta bolåneräntor. Men hur fungerar det väl egentligen om? På kapitalmarknaden, finansiella institutioner agerar i lån och krediter. Även banker och andra bolåneinstitut låna pengar eller sälja sig nämligen pengar att fullgöra sina uppgifter. Baserat på marknaden av detta utbyte, räntorna för sparkonton och lån. För bolån Detta liknar bara inteckning beror inte bara tillgång och efterfrågan, men också risken för slitage vissa inteckningar i sig.
Om banken erbjuder dig en fast inteckning för fem år, är du skyddad mot eventuella ökningar av bolåneräntorna i de 5 år. Men banken själv löper fortfarande risk för stigande bostadsräntor. Av denna anledning är denna risk ingår i inteckning. Det är anledningen till att bolåneräntan är högre för dig med ett hypotekslån med en räntebindningstid på fem år eller längre än en räntebindningstid på ett år.

Vad är utsikterna för 2011 för kortfristiga räntor för bolån?

När du väljer en inteckning med en kortsiktig inteckning innebär antingen en inteckning med en rörlig ränta eller en inteckning med en kort räntebindningstid. Bolån med en löptid på två år, det vill säga alla faller under kategorin av långa räntorna.
Förutse hur bolåneräntan kommer att utvecklas på lång sikt är inte lätt och är därför ett genomsnitt av de ledande ekonomerna tycker om detta på grundval av utvecklingen på de finansiella marknaderna. Förutsägelser är naturligtvis endast en indikation, eftersom ingen vet framtiden. Så tänk på att saker och ting kan gå annorlunda än ens förväntar de bästa experterna på bolånemarknaden.
Om man tittar på den övergripande situationen på marknaden se de ekonomiska experterna att den ekonomiska krisen är bitande rack. Det är försiktig återhämtning men som situationen i Grekland ger fortfarande anledning till osäkerhet i den ekonomiska återhämtningen i Europa. Vad är bolåneräntorna förväntas i ljuset av denna osäkerhet? Baserat på denna osäkerhet förväntas att de korta räntorna kommer att sjunka något eller förbli densamma. Utsikterna för bolåneräntor för kortfristiga lån har minskat något till konstant.

Vad var prognosen för 2011 om bolåneräntor i långfristiga hypotekslån?

När du väljer en inteckning med en förhållandevis lång ränteperiod, är detta ett lån med ett långsiktigt bolåneräntor.
Vad är utsikterna för långfristiga hypotekslån på kort och lång sikt? Återigen är det prognosen i linje med den nuvarande utvecklingen på kapitalmarknaden. För bolån med en förhållandevis lång ränteperiod förväntas att detta kommer att vara ganska volatil, vilket innebär att de växelvis kommer vissa att stiga och falla. De finansiella experter förväntar sig därför att de långsiktiga genomsnittliga bolåneräntor kommer att förbli densamma sett under 2010 och 2011. Den genomsnittliga bolåneräntor kommer att förbli densamma; Det förväntas att räntorna kommer att stiga eller falla lika.

Vad är ett bra val för mitt lån hänsyn till de aktuella prognoser för bolåneräntor?

Att välja en inteckning med en rörlig ränta för konsumenten är lite mer riskabelt, eftersom du måste se för att absorbera alla rörelser uppåt och nedåt själv. Vid en fast ränta vet du var du står, men naturligtvis du inte kan dra nytta av sjunkande bolåneräntor. Vid nuvarande förutsägelser kan vara lämpligt att välja för rörlig eller kort räntebindning, eftersom räntorna är låga och visar också en liten nedåtgående trend.
Den bank eller inteckning långivare vet att risken över tid är högre när de erbjuder dig en fast ränta och debiterar dig en högre ränta som ränteperioden är högre därför. Risken för en stigande eller fallande marknad är en period längre fast ränta så redan prisat in av banken men du också betala för det. Om du föredrar att välja säkerhet, kan du också välja en räntebindningstid på fem, tio eller 20 år. Vilken inteckning skulle om du tror förutsägelser, som borde vara och är en relativt säker val på lång sikt.

Bolåneräntor under 2012: Stigande eller fallande räntor på bolån just nu?

Vid denna tid minskar bolåneräntan på bolån med kortare löptider. Detta innebär att räntan på rörlig ränta inteckningar, eller en löptid på ett eller två år är relativt låg och fortsätter att falla. Förhoppningen är att denna trend fortsätter under 2012 och 2013 kommer också att vid någon tidpunkt räntorna på bolån med längre löptider kommer sannolikt att konkurrera dalar. För nu är det klokt att välja rörlig eller kort sikt, så att du när du köper ett hem och ta ut en ny inteckning drar full nytta av de låga räntorna på bolån.
(0)
(0)

Kommentarer - 2

Rörlig ränta är alltid billigare. Och att jag inte kommer att nämna spelande! Vilka har olika ekvationer alltid visas i det förflutna, och varför skulle det förändras i framtiden. Men en varning är lämpligt: ​​Om du inte kan ta en ekonomisk högrisk, starta ALDRIG en variabel inteckning. Eftersom en sådan period kan ge sömnlösa nätter. Och jag tycker att spel!

I själva verket har jag tillfälligt spelat på en rörlig ränta när tendensen är att de kommer att stiga är fortfarande möjligt att åtgärda det.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha