Profil val, hur gör man det?

I årskurs tre du måste göra kluster. Här har du ett val av fyra profiler. Nämligen, kultur och samhälle, ekonomi och samhälle, natur och hälsa och vetenskap och teknik. Hur man gör rätt val? Här kan du läsa den. I den 4: e, 5: e och 6: e har inte alla ämnen som du förväntar dig från den tredje. Därifrån kan du välja vilka kurser som du inte längre vill ha och vilka ämnen det gör. Läroplanen består av tre delar:
 • Den gemensamma komponenten, bör detta göra alla för sitt examensbevis. Detta inkluderar de allmänna ämnen och en modern eller klassisk språk.
 • Profil delen består detta av den profil som du har valt
 • Den fria delen, i de flesta skolor, är den skyldig att ta en extra kurs kvar.

Vilka kurser, de olika komponenterna?


Vilka ämnen är en profil?

I tabellen nedan kan du se vilka ämnen består Profil:

Flera Wiskundes

Som ni kan se i tabellen ovan har flera wiskundes. Enligt lag måste alla få matte. Du har fyra typer av matematik, nämligen:
 • Matematik, Ekonomisk matematik. I denna undervisning i matematik i synnerhet statistik och ekonomiska program.
 • Matematik, är det tekniska matematik. I denna matematik lär du dig speciellt lösa ekvationer. Denna matematik ångar redo för en teknisk utbildning.
 • Matematik C, är detta det enklaste matte. Denna matematik talar till personer med kultur och samhälle
 • Matematik D, är detta den svåraste matte och även detta inte ges i alla skolor. Detta är särskilt sannolikhet och statistik tillbaka.

Hjälp! Vilken profil ska jag välja?

Ditt val av din profil kan villkoras bäst av tre saker.
 • Vad tycker du om?
 • Vad är du bra på?
 • Vilken typ av vidareutbildning du vill göra?

 • 1. Vad tycker du om?
  En av de viktigaste faktorer som du bör basera ditt val vad du vill. 3 år i skolan med kurser som du inte gillar, är verkligen inte roligt, så jag rekommenderar det verkligen klar. Naturligtvis finns det kan mycket väl sitta mellan rutor som du inte gillar, men välj några ämnen som.
  2. Vad är du bra på?
  Också välja vilka ämnen du är bra på. Det är inte särskilt meningsfullt att välja ämnen där du har en hel del brister för möttes i källaren. Överbyggnaden är alla eftersom en mycket svårare och kan därmed ha valt bättre kurser du är bra på.
  3. Vilken typ av vidareutbildning du vill göra?
  • Vill du arbeta i vården, är läkemedel som kommer att göra eller ta hand om djur? Sedan kan du börja tänka på att välja vetenskap och hälsa.
  • Vill du göra något med utformning av byggnader och / eller vägar. Utformningen av elektronik. Du deltar i fysik eller utforma tekniker som flygplan? Sedan kan du börja tänka på det för vetenskap och teknik för att göra.
  • Vill du arbeta den ekonomiska världen, entreprenör eller gå till jobbet för ett multinationellt företag? Sedan kan du tänka på det att välja ekonomi och samhälle.
  • Men om du arbetar i turism, artist eller ett socialt jobb? Sedan kan du tänka på att välja kultur och samhälle.

  Problem med att välja?

  Vissa människor har svårt att välja en valbar. Här kan jag bara ge ett tips. Om du verkligen inte vet vad du ska välja, välja den bästa kurs som du fortfarande kan välja.
  Det finns också människor som bara vill göra alltför många fickor. Jag råder dig mot att göra ganska extra lådor, såvida du inte är riktigt riktigt bra i skolan. Det kommer då inte passa in i ditt schema och du måste göra allt hemma som tar tid. Om du är riktigt stark mellan två avdelningar i tvivel, råder jag dig att välja kursen, där du har mest. Om du verkligen inte kan komma ut för att prata bäst med din rådgivare eller lärare.
  Jag hoppas att ni har haft i denna översikt. Och jag önskar er lycka till i ditt val!
  (0)
  (0)

  Kommentarer - 0

  Inga kommentarer

  Lägg till en kommentar

  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile
  Tecken kvar: 3000
  captcha