Problem i skilsmässa: parentification

När föräldrarna skiljer sig, har det alltid en enorm inverkan på barn. Mamma och pappa tycker inte om varandra mer, de håller du fortfarande älskar mig? Den tryggt hem försvinner eller förändras; det är inte som det var. Det finns vissa faror som är inblandade i en skilsmässa. En är parentification.

Vad är parentification?

När vi använder ordet ?? parentification ?? anser att det är redan något. Vi finner i detta begrepp, ordet ?? ?? förälder; det engelska ordet förfader. Egentligen finns så ouderficatie ?? ??. Denna term är helt enkelt sätta betyder föräldrarollen. Men denna term går ett steg längre. Ordet ?? parentification ?? refereras till i samband med ett barn och det innebär att barnet
?? avsiktligt eller oavsiktligt ?? en föräldraroll blir monterade.

Exempel

Ovanstående grundläggande förklaring är lite vag. Därför, några exempel på fall där parentification gäller.
?? Els föräldrar är skilda. Els är 11 år gammal och bor med sin mamma, tillsammans med sin lillebror, sex år gammal. Els mamma arbetar mycket och hjälper henne runt huset. Els ger hennes lillebror till skolan, ta honom igen, ibland gör ärenden och ofta hon kockar middag för hennes mamma alltid sen hem. ??
Kees van 10 hela eftermiddagen ensam hemma. Vid 6:30 är hans far återvände från arbetet. Han plops ner på soffan. Kees säger ?? Jag är hungrig ??. Far suck. ?? Jag är trött, göra dig lite mat. ??
Sanne nio och hennes mamma sitter på soffan. ?? Jag bara pratade med din pappa, vad en idiot säger det! Han har inte ens betala mig pengar så jag kan köpa kläder för dig. Vilken fruktansvärd egoist. Jag kan inte tro att du fortfarande älskar att gå till din far. "

Parentification fördjupas

Med parentification menas att barnet ?? medvetet eller omedvetet ?? ges en föräldraroll. Detta är oerhört skadligt för ett barn eftersom den är lastad med ämnen och uppgifter som inte passar utvecklingsålder. Detta gör att många barn som parentificated, egentligen inte barn längre.
Parentification är en hög risk för skilsmässa. Föräldrarna är mycket ansvar i skilsmässa; emotionella känslor spelar ofta en viktig roll under denna period. Tidigare har dessa känslor delas med partner, men det är verkligen borta. Så det är en stor fälla för att dela denna känsla med barnet gör det ofta laddas oavsiktligt. Ett barn vill att hans eller hennes föräldrar är nöjda och kommer att uppvisa lämpligt beteende går att lindra lidandet och lindra föräldern. Följaktligen anser många föräldrar inte inser vilken inverkan skilsmässan på barnet.
Också stridigheter är en stor fara i skilsmässa. Alltmer kan du se hur problemen spelas inom divisionen via barnen. Dad stokes barn mot moder och / eller vice versa. Barnet kommer också i ett dilemma av lojalitet och detta är mycket stressande.
En logisk konsekvens är att barnet ska känna ansvar för välfärd för hans eller hennes föräldrar. Barn då ofta gå på sina tår; de uppvisar lämpligt beteende till den förälder så lite som möjligt för att komma i vägen. de är ofta mer användbart och kommer att hjälpa till med olika uppgifter och ansvarsområden. Den förälder bör se detta för att hålla undan, men det ofta går fel. Som uppgår till barn med vuxna frågor, få en stor omsorgsplikt i hemmet eller förälder kommer att behandla barnet som om det hans eller hennes partner. Detta blir snabbt en ond cirkel som är svår att bryta. Det är dock viktigt för att arbeta på den; parentification är mycket skadligt för ett barn. Ett barn ska vara barn och inte ta itu med ärenden och problem som inte har varit lämpligt.
(0)
(0)

Kommentarer - 1

Hej Kim, skulle du ge källor för denna bit ovan? Jag vill använda en produkt vision mina studier, men jag nodig.Mvg källor, A. de Vries

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha