Prison Museum Veenhuizen

I Drenthe, i byn Veenhuizen nationella fängelsemuseum. År 2007 museet var ännu röstades fram som bästa historiska museet i Nederländerna. För barn detta museum är definitivt värt det. Det finns också speciella Vandringar som verkligen fokuserade på barn. Så om du vill veta allt om fängelselivet från sextonhundratalet till idag så är det definitivt värt ett besök.

Historia

Veenhuizen öppnade sin första museum fängelse 18 maj 1975. När platsen var bara en konkret skjul på huvudvägen i Veenhuizen. Grundaren av museet, Mr. C klass hjärta arbetade från 1947 till rättslig prövning i Veenhuizen. Där han hade samlat allt om fängelselivet i Veenhuizen. Denna samling var i början av fängelsemuseet. År 2005 var den "lilla" fängelsemuseum grundades för att omvandla byggnaden av den tidigare sekund. Denna asyl byggdes 1823 och var en del av tre asyl. Denna byggnad är den enda som har överlevt. I början fokuserar museet på byn Veenhuizen fängelse. Efter övergången till den "nya" platsen var också större insamling och museet är nu också på historien om brott och straff från år 1600 till idag.

Sevärdheter i och runt fängelset museet

I detta museum att besöka olika delar av fängelset. Men inte bara i byggnaden. Även i byn Veenhuizen finns flera webbplatser som handlar med museet. Siktet är:
 • Boevenbus
 • Digi Trine
 • Kraftverk
 • Röda kokkärl
 • Permanenta utställningar
 • Veenhuizen
 • Förfäder

Boevenbus
Ta en tur med en riktig boevenbus? Det är möjligt vid fängelsemuseet. På varje onsdag och söndagseftermiddagar och hela dagen under skol kan museets besökare ta en tur med boevenbus. Denna tur kommer att ta en halv timme och under tiden, berättar en guide allt om byn Veenhuizen och fortsätter vår färd längs olika, fortfarande i bruk, såsom fängelser; Esserheem och Norgerhaven. Bussen där är drivande också verkligen driven transportfångar 30 år totalt. Vid ett tillfälle var för farligt och för dyrt transport fångar. De arbetsplatser för fångarna inhystes i fängelset tillåter användning av boevenbus har blivit överflödig. Fängelsemuseet är öppet för besökare detta ännu och kan vara en resa med buss.
Digi Trine
Den digi Trine är en plats i museet där ofta sällsynta bitar av museets synliggörs som annars hamna i depån. Rural landade cirka 95% av alla utställningar i ett register. Vilket naturligtvis är ganska synd. Eftersom fängelsemuseet regelbundet sätter andra delar från sin depå i den digitala Trine.
Kraftverk
Kraftverket är en av de nationella monument i Veenhuizen. Vid särskilda evenemang, vilja se de årliga musei helgen och monument öppet hus, är makt. För grupper är det alltid möjligt att boka en visning av anläggningen. År 1912 detta kraftverk först tas i bruk för att möta sågverket och snickeri av andra grundade el. De centrala verk på torv och att avfyras för att hålla den centrala roterande torven måste vara två hundra kilo per timme.
Röda kokkärl
Förutom fängelsemuseet är en riktig fängelse. Under besöket på museet kan besökas Red pannor fängelse via en guidad tur. Besöket fortsätter sedan längs isoleringsceller och luftburen. Den ursprungliga röda plattor byggdes 1860. Den stora celgebouw på komplexet byggdes 1939/1940. I detta celgebouw finns fyrtiotvå celler. På 60-talet och 70-talet av det tjugonde århundradet samlades fångarna helgen här. Dessa var fångar som inte kunde missa i arbetet och därför stannade några helger i fängelse som straff. Håll fängslad från 2003, men upp till nittio dagar i Röda pannor fängelset i mars 2008, den sista fången lämnade Röda kokkärl. Från det ögonblicket, Röda panorerar del av fängelsemuseet.
Permanenta utställningar
Museet visar brott och straff genom tiderna. Bland annat finns här en gammal fängelse och en gammal kupol fängelse. Det finns också en modern cellblocket byggas. Så alla kan verkligen uppleva att vara i ett fängelse. Det finns en domstol baserad i museet. Och det kan ses till och med två tortyrredskap. Från sextonhundratalet finns att se en trä rack och en radbraakkruis. I "state hotel" kan möta fem fångar genom en interaktiv presentation. Här får vi höra allt om fångar, och påföljder.
Veenhuizen
Byn Veenhuizen är i sig ett museum. Med mer än hundra nationella monument och fem fängelser definitivt värt ett besök. År 1825 Veenhuizen kallades också holländska Sibirien. Tusentals tiggare, luffare, änkor och föräldralösa landsförvisades till Veenhuizen från de stora städerna. De skulle vara de nya invånarna i de tre dwanggestichten. Avsikten var att dessa människor lärt sig genom disciplin och arbeta för att bygga ett nytt liv. 1859 föräldralösa och änkor ersattes av fångar. Tiggarna och lösdrivare fortsatte att vara en del av hospitalen och kallades "fångar". De kännetecknas av deras kläder av fångarna. Sedan 1970, det finns ingen "vårdas" mer i Veenhuizen, men det finns fortfarande tre fängelser har cirka tusen fångar. Bara sedan 1984 Veenhuizen är fritt tillgängliga. Innan dess kunde bara fångar och fängelsepersonal och deras familjer i Veenhuizen och var stängd för omvärlden.
Förfäder
Sannolikheten för att en förfader i Veenhuizen "levde" är ganska stor. Om en miljon nederländska folket har en förfader som någonsin Veenhuizen eller har haft sin vistelse. I den speciella online-databas, kan man undersöka om en förfader i Veenhuizen "levde".

För barn

För barnen finns det två olika sätt att besöka fängelsemuseet.
 • Lång Lejon barns väg
 • Förbannelse Veenhuizen

Lång Lejon barns väg
Detta barns väg fokuserar på barn som ännu inte kan läsa. Guiden är Long Leo fängelse skurk. Han gömmer sig på olika platser i museet och barnen måste gå hitta honom. Barnen får en färgglad karta som hon Lange Leo säkert kommer att hitta. På grund av novellerna är på kartan är lika berättade mycket om fängelse tidigare och nuvarande.
Förbannelse Veenhuizen
Förbannelse Veenhuizen riktar sig till barn i åldrarna sju till tolv år. Barnen tas genom en tidsresa med berättelsen om Gaius i Veenhuizen. Han var förbannad och måste alltid förbli i fängelse i Veenhuizen. I museet, lär känna barnen av vänner av Gaius och de hjälper till att häva förbannelsen av Gaius. På webbplatsen för förbannelse Veenhuizen barn kan redan få en smak.

Besökare Information

Öppning i 2015
Museum
 • Tisdag till söndag: 10:00 till 17:00
 • Måndag under skollov och för grupper över femtio personer: 10:00 till 17:00

Den boevenbus
 • Onsdag och söndag: 12:00 till 16:00
 • Under skolloven: dagligen från 12.00 till 16.00

Kraftverk
 • Endast öppna under kulturarvsdagarna och den årliga musei helgen.
 • Grupper kan besöka den dagligen för att bokas.

Fängelse Röd Kokkärl
 • Guidade turer tisdag till söndag: 12:00 till 16:00
 • Skollov: varje dag från 11 till 16:00

Priser 20 015
På onsdag eftermiddag barn under 12 år gratis med mor-och farföräldrar.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha