Presidenten är död, vad händer nu?

Du hellre vill inte tänka på det, men det kan bara hända: en extremist skjuta Barack Obama död. Det skulle inte vara första gången som en amerikansk president liv under den sena regeringstid. Hur skulle det gå? Det är i det förflutna redan inträffat och en lag reglerar följd av Förenta staternas president i detalj.
 • Tidigare oegentligheter
 • Den 25: e ändringen
 • Listan successions

Tidigare oegentligheter

Färskt i medvetandet hos många människor, naturligtvis, är Kennedy mordet, men totalt åtta avlidna amerikanska presidenter under sin regeringstid. Endast en president någonsin har dragit sig undan: Richard Nixon.
1. William Henry Harrison
William Henry Harrison, den första presidenten som dog under hans regeringstid Han svors in den 4 mars 1841 och dog en månad senare. Han hade en 2,5 timmars tal kvar ute i kylan och vägrade att bära en jacka. Tre veckor senare, fångade han kall och dog av lunginflammation efter 30 dagar som president. I vilken utsträckning diskursen i kylan och sjukdomen är kopplade, är föremål för debatt.
Detta var första gången som en president dog under valperioden och konstitutionen var tydligt: ​​det var att vice president skulle efterträda honom, men inte om det blev också ordförande helt eller bara i namn av den tidigare regeringstid. Det var också oklart om vicepresident regeringstid var perfekt tills det var bara val och att han skulle stanna på bara tills nya val akuta anordnades. Efter samråd med överdomare Roger Taney de kom till slutsatsen att vicepresidenten var officiellt president när han avlade eden. Vice President Tyler gjorde och så följde Harrison. Efter debatten i kongressen beslutades att Tyler skulle spela på den tid Harrison.
2. Zachary Taylor
Den 5 mars, var 1849 Zachary Taylor svors in som den tolfte president. Efter 16 månader, han dog på 9 JULI, 1850 från akut gastroenterit dvs gastroenterit efter att han hade smakade flera rätter under självständighetsdagen. Teorier om möjligt förgiftning gör rundor, men bekräftar inte längre. Vice President Millard Fillmore efterträdde honom.
3. Abraham Lincoln
En av de mest kända amerikanska presidenter började sin ordförandeskap den 4 mars 1847. Han svors in för en andra mandatperiod i turbulenta tider av inbördeskriget. Fyrtio dagar efter att han blev skjuten av John Wilkes Booth i en teater. Det var första gången en president berodde på ett försök att upprätthålla liv. Vice President Andrew Johnson tog över stafettpinnen.
4. James Garfield
Svors in den 4 mars, 1881 var Garfield drabbades den 2 juli 1881 av två kulor från pistolen av Charles J. Guiteau. Den första punkten betade hans arm, men den andra landade i kroppen. Alexander Graham Bell ?? s metalldetektor kunde ha räddat honom om de hade lagt märke till men enheten stördes av metall sängram. Garfield slutligen dog av sina skador den 19 september 1881. De flesta experter tror nu att Garfield hade överlevt attacken. Vice President Chester A. Arthur blev den nya presidenten.
5. William McKinley
McKinley blev den 25: e president i USA 1897 och omvaldes 1900. På September 5, 1901 Leon Frank Czolgosz sköt två skott från den andra av presidenten blev full. Läkarna var rädda att använda nyuppfunna röntgenmaskinen och eftersom det verkade bättre att gå med McKinley, bestämde hon sig för att lämna bollen ensam. Åtta dagar senare dog McKinley till kallbrand som ett resultat av såret. Vice presidenten Theodore Roosevelt lyckades honom.
6. Warren G. Harding
Den 4 mars 1921 svors in som 29: e president, Warren Harding var första gången inte fullt ut. I slutet av juli 1923 fick han matförgiftning, följt av lunginflammation och så småningom en hjärtattack eller stroke den 2 augusti, var 1923. Vice President Calvin Coolidge svors in samma dag.
7. Franklin D. Roosevelt
Kriget har fungerat som president mer än två mandatperioder. Den 4 mar 1933 började hans presidentperiod och han omvaldes till fyra gånger. Från 1940 hans hälsa försämrades särskilt genom hans förlamning, stress och kedjan rökning. Eftersom de redan förväntade att Roosevelt hade inte lång tid att leva, valdes strategiskt för Harry S. Truman som Vice President och inte pro-sovjetiska Henry Wallace. Efter den berömda Jaltakonferensen i februari 1945 där han och Stalin och Churchill riktade Tysklands delning och andra länder efter kriget, Roosevelt återvände till USA På April 12, 1945 fick han huvudvärk och dog av en inter-cerebralt hematom. Som planerat, Harry Truman efterträdde honom.
Nixon, den enda presidenten någonsin avgick 8. John F. Kennedy
Även personer som inte har upplevt i 1963, kunskap om Kennedymordet ?? liv i Dallas. Kennedy svors in den 20 januari 1961 och dog två år senare den 22 november. Lee Harvey Oswald var huvudmisstänkt, men han i sin tur dödades av Jack Ruby innan det fanns en process som inleddes. Det finns många studier som gjorts eller Oswald det var verkligen mördaren och att han arbetade ensam eller inte. På grund av den enorma popularitet Kennedy kom attacken och död som en chock. Vice President Lyndon B. Johnson gjorde Kennedy ?? s hela löptiden.
9. Richard Nixon
Efter Watergateskandalen var det ?? Tricky Dick ?? för varmt under fötterna och han avgick den 9 augusti 1974. Han tillträdde den 20 januari 1969 och omvaldes för en andra mandatperiod, men gjorde inte fullt ut. Vice President Gerald Ford tog över och gav honom förlåtelse den 8 september år 1974.

Den 25: e ändringen

Som följd av William Harrison avgjordes, så det görs om och om igen. Men bara 1967 denna praxis formellt inskriven i lagen som den 25: e ändringen av konstitutionen.
 • Den första artikeln säger att presidenten just nu är död, bort från kontoret eller frivilligt avgick, kommer vice VD i sikte. Detta sker så bara om ministeriet är verkligen vakant.
 • Den andra artikeln anges att presidenten omedelbart måste utse en vice ordförande när tjänsten är ledig som måste bekräftas genom en omröstning i kongressen. Detta för att förhindra möjligheten att en president liv sent utan att det finns en vice ordförande.
 • Den tredje artikeln anges att vicepresidenten har kontroll efter presidenten har lämnat ett skriftligt uttalande att han är oförmögen att styra. Detta uttalande går till presidenten pro tempore och högtalaren av representanthuset. Tills deklarationen återkallas, vice VD för hans ersättare. Ett sådant uttalande kan utfärdas till exempel när presidenten måste genomgå en operation under narkos. Detta skedde under mer under George W. Bush två gånger.
 • Den fjärde artikeln stipulerar att om vice ordförande, en majoritet av regeringen eller kongressen att presidenten inte kan styra, de kan sätta honom på kontoret tills han utfärdar ett intyg om att han kan styra.

Med denna ändring, tillfälle gavs att sätta presidenten från kontoret utan att behöva starta ett förfarande för riksrätt om detta inte längre anses vara i skick att härska. Hittills har detta förfarande aldrig sätta i rörelse.

Listan successions

I presidentens Succession Act 1947 var exakt bestämd i vilken ordning bosatte successionen är upp till 18 personer från presidenten. Ordningsföljden ministrarna i den ordning som de avdelningar skapades.
 • Vice ordförande
 • Talman i representanthuset
 • President pro tempore
 • Utrikesminister
 • Finansminister
 • Försvarsminister
 • Justitiekansler
 • Inrikesminister
 • Minister of Agriculture
 • Commerce sekreterare
 • Arbetsmarknadsminister
 • Minister för hälsovård och välfärd
 • Bostadsminister och stadsutveckling
 • Trafikminister
 • Energiminister
 • Utbildningsminister
 • Minister of Veterans Affairs
 • Secretary of Homeland Security

 • Enligt den amerikanska konstitutionen, ingen person skall utöva kontoret av presidenten under 35 år, presidenten måste ha bott minst 14 år i USA och människor utesluts inte född i USA. Detta inkluderar en lista över varandra: om det skulle komma till någon under 35 år eller som har levt för mindre än 14 år i USA eller någon annanstans, föddes skulle vara i linje följande, han / hon blir slagen.
  Om en president dö innan invigningen äger rum, tronföljden tillämpas. Sedan så är vice ordförande svors in omedelbart som president. Om alla 18 personer i en tid av död, finns det inget konstitutionellt etablerad. Av denna anledning kan det vara ett slags ?? möjlig efterträdare ?? utses som är på en annan plats. Under invigningen av Barack Obama var försvarsminister Robert Gates av den anledningen frånvarande.
  Dessutom finns det ett problem någonsin skulle vara en minister president: både representanthuset får utse en ny talare och senaten president pro tempore annan. Den högsta personen kommer sedan automatiskt strömmen. Riktigt bra och även trevlig artikel! Tack! Jantrao
  (0)
  (0)

  Kommentarer - 0

  Inga kommentarer

  Lägg till en kommentar

  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile
  Tecken kvar: 3000
  captcha