Pregorexia: rädsla för att få fett under graviditeten

Kasten Nilsson Februari 27, 2016 Hälsa 3 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Pregorexia, en kombination av orden "graviditet" och "anorexi". Termen anorexi är faktiskt felaktigt använt detta ord. Pregorexia är till skillnad nämligen anorexi eller ätstörningar inte en sjukdom! Det finns en rädsla. Rädsla för att få fett under graviditeten. Något som verkar vara orsakad av en idealbild hängde upp i media bilder av smala gravida kändisar. Pregorexia kan få långtgående konsekvenser för ditt ofödda barn. Men också för den nya mamman, det är starkt rekommendera att inte medvetet tillräckligt för att bli gravid.

Vad är pregorexia?

Pregorexia är en extrem önskan att stanna smal under graviditeten. Denna önskan är i de flesta fall resultatet av en ideal bild som bildas i mediet. I Hollywood, verkar alla under graviditeten för att lysa i de vackra klänningar i storlekarna XS, under ett par vackra stilettos. Postpartum visas snart bilder av damerna på relevanta sociala medier, i bikini med en vacker platt mage. Men hur realistiskt är det?

Vilka blir konsekvenserna för barnet?

Tillväxthämning
Det är bra att inse att alltför mycket du anländer under graviditeten är inte hälsosamt. Alltför få fram, men är inte hälsosamt! Eftersom din kropp får en näringsbrist, kan du drabbas av ett ofött barn dvärgväxt. Något som ett barn under graviditeten kan dö även! Vidare, kommer kroppen att finnas ett behov något mer energi under graviditeten.
Fördelning av fettceller är farligt för fostret!
Om du har en brist på energi, kommer att ske nedbrytning av fettceller. Dessa giftiga ämnen frigörs. Normalt är detta inte en katastrof och kroppen kommer att rensa upp här själv igen. Men om du är gravid, få de gifter som frigörs när ditt ofödda barn gå! Om du gör det kommer att störa byggandet av nervsystemet.
Övervikt senare i livet
Det är också klart att en livsmedelsbrist under graviditeten har betydelse när barnet är fött. Den lilla kropp under graviditeten så att säga "utbildade" för varje liten bit av energibesparing förbrukas omedelbart. För vem vet hur lång tid det tar innan jag får vad? Detta orsakar ofta övervikt senare i livet.

Vilka blir konsekvenserna för mamma?

Pregorexia påverkar också modern efter förlossningen. Först du behöver i kilogram ingenting ha kommit, men en graviditet förändrar din kropp trots allt. Sålunda är det möjligt att höfterna fortfarande är större eller att midjan är borta. Detta är ofta inte vad vad modern under graviditeten hade förväntat.
Dessutom har modern inga reserver som byggts upp under graviditeten. Detta innebär att det är mycket svårare att återhämta sig från förlossning. Helt enkelt genom att en brist på energi. Det kan också vara så att detta inte amning startar. något som just ses ofta som ett sätt att banta snabbt efter förlossningen.
Bristen på energi kan göra dig mer mottaglig för att utveckla förlossningsdepression.

Hur mycket ska du anländer under graviditeten?

Hur mycket du kan komma i kontakt under graviditeten är beroende av den vikt du hade före graviditeten. Var du för smal? Då är du något mer kommande. Har du överviktig? Det är klokt att inte komma för mycket. Självklart har du det är inte alltid kontroll! Det spelar olika faktorer är inblandade som bestämmer hur mycket du anländer under graviditeten. När du har en hel del att ge i första trimestern, kan du vara en stund sitter under startvikt. Håll din mycket fukt? Det är inte helt överraskande att en del mer anländer.
Diagrammet nedan visar hur många kilo du kan komma till stånd under graviditeten, baserat på vad du var BMI före graviditeten.

Hälsosam mat är budskapet

Vem vill komma till mycket onödiga graviditeter gör klokt i att äta särskilt hälsosamt! Livsmedel som innehåller de rätta ingredienserna gör att du får mer energi och ditt barn kommer att ha möjlighet att växa bra. Tycker du att det är svårt att avgöra vad som är hälsosamt? Håll skivan från fem till som en guide!
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha