Prag, Tjeckien

Gyllene staden är Prag också kallas. Sedan 2008 har staden in i topp fem av de vackra europeiska städer. Den historiska museum har även lagts till listan över UNESCO och erbjuder en hel del mångfald när det gäller museer, teatrar, kyrkor och gourmet matställen. Prag är en stad som introducerar östblocket i väster och söder om Europa

Historia

Historien om Prag sträcker sig över en period på över 1100 år, under vilken staden växte från en liten bosättning till vad det är idag: huvudstad i Tjeckien. Praagt ​​är ett område som har sedan 200 BC. var bebodd. Sedan dess Prag har upplevt flera gånger, såsom medeltiden och tidig modern tid.
Prag i oktober 1918 utropades som huvudstad. Orsaken var den proklamerade självständighet Tjeckoslovakien. 1992 förorter och städer kombinerades för att ge Big Prag skapades
Under andra världskriget, har Prag varit förskonat från bombningar. Förlusten de hade var främst hundratusentals judar som transporterades från Tjeckien till att omfatta Auschwitz
När Berlinmuren 1989 föll, kom ett slut på de kommunistiska influenser. Här Prag gjorde bra vinst vilket resulterade i en högkonjunktur.
Så småningom Tjeckoslovakien i Tjeckien och Slovakien. Detta gjorde 1993 Prag, huvudstad i Tjeckien
År 2002, Prag upplevt en katastrof. Tillsammans med stora delar av Centraleuropa, var Prag drabbades av översvämningar. Lång förblev Vltava men svämma över sina bräddar. Den stadsnät upplevt drabbats hårt av översvämningarna.
En liknande översvämning inträffade i juni 2013. Eftersom det är tänkt att vara torr rätt runt den tiden, alla var överraskad av översvämningarna. Inte bara Prag drabbats av översvämningar. Även i Österrike, Tyskland, Schweiz och resten av Tjeckien drabbats av översvämningar. I Tyskland används även armén att evakuera byar. I Nederländerna, floderna steg som Maas och Rijn IJssel cirka 1,5 meter.
Den 2 juni, var 2013 ett sjukhus evakuerades. Genom kollapsen av vissa byggnader på banken, dog två personer. Åtta personer saknas fortfarande. De är förmodligen hamnade under vatten av den nuvarande och tvättas bort av den starka strömmen.
På kvällen den 3 juni når vattnet en höjd av 10,95 meter. Detta sätter Donau som någonsin uppmätts på sin högsta punkt. Samma dag fanns också flera tunnelbanestationer under vatten och några lågt liggande broar var under vatten. Hus på stranden evakuerades.
Om floden når en höjd av 12,30 meter den historiska stadskärnan kommer att vara under vatten. Denna höjd nås på kvällen den 5 juni som vattnet fortsätter att stiga i denna takt. Av denna anledning är betong och metallplåtar förutsättningar att bygga ett slags mur runt den gamla stadskärnan.
Samma år den 29 april 2013 fanns en explosion i närheten av Nationalteatern. Detta hände strax efter attackerna den Boston. Man trodde att det var en attack här, men en gasläcka var orsaken. Det fanns 36 personer lindrigt skadade, två allvarligt skadade och två var i kritiskt tillstånd. Ingen dödades.

Sevärdheter i Prag

Få städer i Europa har så mycket att erbjuda i form av museer, teatrar och andra attraktioner. När det gäller kultur, är det verkligen den gyllene staden. Nedan finns några stora attraktioner i Prag som är definitivt värt ett besök.
 • Pragborgen. Pragborgen är i högsta grad en av de mest vackert belägna slott i världen. Slottet står på en kulle som ligger tätt mot stranden av floden Moldau. På kvällen, när slottet lyser och broarna lyser upp det verkar som du har kommit till ett sagoland. Det har varit mer än 600 år till slottet. De tre tornen på mer än 99 meter höga karakterisera slottet. Interiören är magnifik. Inga ord kan beskriva rubiner dekoration. Detta är något du måste uppleva själv.
 • Karlsbron. Karlsbron är en berömd bro som förbinder Gamla stan med modern Mala Strana. Bron kännetecknas av de två tornen som befinner sig i början och slutet av bron. Dessutom finns 30 statyer, de flesta i barockstil och byggdes på 16-talet. Den 516 meter långa bron var den första bron i Prag

 • Gamla stans torg. På gamla torget, där en gång ägde rum handelscentrum i Prag, är nu att hitta många caféer och restauranger som serverar den bästa mat i Prag. Men förutom att det är några av de mest imponerande sevärdheterna i Prag. Den berömda astronomiska klockan är en av dem. Denna klocka visar vilken månad det är, vilken dag och vilken tid det är. Utställningen visar också där solen och månen är. Varje timme klockan slår går två små dörrar öppna och Jesus framträder mig sina tolv apostlar. Utöver dessa världsberömda klockan är ett besök till den gamla rådhuset också värt. Detta råd Huset präglas av dess särskiljande kyrktorn.
 • St Nicholas kyrkan. Vid Nedre torget är en av de tre Nicooskerken, men detta är den vackraste. Kyrkan är känd för sin hisnande interiör. Jan luka ?? Kracker målade i 1703 den största fresk på taket av Europa.
 • Judiska kvarteren Town. Judar bosatte sig sedan slutet av 8: e-talet i Prag. De var på 13-talet tvingades flytta till distrikt som då kallades det judiska gettot. Under andra världskriget, mer än 95% av judar sändes till koncentrationsläger. Som ett resultat av distriktet var nästan tio år obebodda. Skälet för att besöka området är många syganogen. En av de äldsta synagogan i Europa, Staronová synagoga, är från 13-talet. Denna synagoga är ett minnesmärke för de mer än 23 000 Prag judar som omkom under Förintelsen.

 •  Petřínheuvel. Denna kulle ligger i den västra delen av Prag. Kullen är cirka 250 meter hög. På kullen står en kopia av Eiffeltornet. För att komma hit kan du ta linbanan eller till fots klättra den branta vägen. Tornet toppmöte kan bara nås genom att klättra de 229 stegen. Men det är definitivt värt det, sett över hela Prag är från detta torn.

Alla dessa sevärdheter kan besökas för mindre än 60 kronor.

Klimat

Prag har en särskild klimat: klimat övergång från hav till land klimat. Detta kan vara iskalla vintrar och somrarna är ganska mild och skonsam. Medeltemperaturen i juli är omkring 25 grader. Trettio grader uppnås endast i augusti månad, men även då det är speciellt. Den bästa tiden att besöka Prag i april och maj.

Public Transport

Kollektivtrafiken i Prag är väl närvarande. Du kan använda en av de tre tunnelbanelinjer eller en välorganiserad buss och spårvagnsnätet. Den stora fördelen med detta nätverk är att det natten bussar och spårvagnar för att fortsätta att driva den halv timme. En tre-dagars biljett kostar ?? 13,50. En dag pass eller kväll biljett kostar mindre än ?? 1,50.

MAT OCH DRYCK

Många turister brukar äta frestande turist platser och stadsdelar. Det är synd, eftersom de bästa restaurangerna är ännu för att verkligen ta reda på populära stadsdelar.
Övergripande tjeckisk mat fett, salt och socker rika. Detta betyder inte att det har en av de finaste köket som Europa. Några typiska tjeckiska rätter beskrivs nedan.
 • vepřová pečeně ar knedliky a se Zelim. Detta är fläsk, surkål och kleingekneden degen bollar
 • Vepřové Kolinko. Trotter
 • Roast bringan efter smetaně. Marinerad rostbiff med tranbär och hemlagad gräddfil

Utöver dessa rätter i Tjeckien de är mästare är framställningen av Anka. Inte hoppa över denna maträtt när du besöker Prag.

Allmän information

Officiellt namn: Praha
Land: Tjeckien
Kontinent: Europa
Yta: 496 km²
Befolkning: 1,198,094 invånare
Statsskick: Republik
Flygtid: ca 1,5 timmar
Språk
Tjeckien är i Tjeckien det officiella språket. Det andra språket är västslaviska. Detta språk talas nästan uteslutande i Tjeckien. Detta språk är den äldsta i Europa och härstammar från tyska och latin. Många född i Prag talar bredvid sitt hemland tyska eller engelska.
Resedokument
Du måste ha ett giltigt identitetskort eller pass. Visum behövs inte.
Pengar
I Tjeckien betalas i kronor. Detta är en någorlunda stabil och stark valuta. Vanligtvis växelkursen är 1,00 ?? = 25 tjeckiska kronor.
Tidsskillnad
Det finns ingen tidsskillnaden. De sommartid faller också samtidigt.
Elektricitet
De flesta holländska pluggar passa utan problem i butikerna de har i Prag.
Räddningstjänsten
Skulle någon akut hjälp från polis, brandkår och / eller ambulans kan användas är av samma nödnumret som i Nederländerna: 112
Telefoni
Ratten nummer för Tjeckien är 00420. Ratten numret för Nederländerna från Prag / Tjeckien 0031.

Bra att veta

 • Kranvatten kan konsumeras utan risk. Det kan dock finnas en smak till
 • De flesta museer är stängda på måndagar. Några under vintermånaderna är även helt stängd
 • När du besöker Prag förmodligen faller på hur ren gatorna är. Ingen butt att hitta, ingen fastnat tuggummi, ingen hund avfall eller burkar på marken. Genom den framväxande turismen Prag har ökat betydligt de böter på att kasta den på grund av avfall. En rumpa på marken kan kasta snart ?? 300,00 kostnader.
 • Inte överallt kan du skjuta.
 • Många barer och restauranger ger dig automatiskt en stor läsk. Så om du diet du ofta omedelbart beställde den största storleken, och därför den dyraste. Ange om du vill ha en medelstora eller små
 • Ficktjuvar strejk när hundratals turister till de tolv apostlarna tittar på det astronomiska uret
 • Ett tips på tio procent på restauranger är normalt
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha