Potbelly: Tips för utspänd buk eller uppkördhet

Celius Ohly Februari 28, 2016 Hälsa 5 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
En uppsvälld mage indikerar en onormal svullnad i buken. En utspänd buk kan uppfattas som kosmetiskt störande, men det kan också orsaka person obehag. Uppblåsthet kan dock förekomma helt enkelt. Utspänd buk eller uppkördhet har ingenting att göra med några kilo för mycket vikt. Vi talar om tillfälliga buk, där nästan alla från tid till annan lider av. Såvida uppblåsthet och magen fett orsakas av ett sjukdomstillstånd som leversjukdom eller hjärtsjukdom, är den enda verkliga orsaken intestinal gas. Hur kan du förhindra eller motverka detta? Vi ger några tips till Bukspänning.

Vad gör man när en fet eller uppblåsthet?

 • Undvik förstoppning
 • Exkluderar mat överkänslighet i
 • Stäng irritabelt tarm ut
 • Ät inte för fort
 • Limit kolsyrade drycker
 • Begränsa användningen av tuggummi
 • Begränsa användningen av natrium
 • Se upp med ljus- och dietprodukter
 • Var försiktig med användning av gasgenererande livsmedel
 • Ät mindre måltider
 • Använd livsmedel som förhindrar uppblåsthet
 • Live Rekommendationer i korthet

Undvik förstoppning

För lite fibrer, för mycket dricka och brist på fysisk aktivitet kan leda till förstoppning, som kan ge uppblåsthet. För att bekämpa förstoppning eller förstoppning, är det viktigt att träna regelbundet och sport. Detta säkerställer korrekt tarmfunktionen och stimulerar matsmältningen. Dricka Också gott; sträva efter 6-8 glas per dag. Fortsatt är lämpligt att äta fiberrik bestående av fullkorn, frukt, grönsaker, baljväxter, nötter och frön. Bygg upp långsamt, om du äter tillräckligt med fibrer, så att din kropp kan vänja sig vid det och se till att du har tillräckligt att dricka.

Exkluderar mat överkänslighet i

Mat överkänslighet är ett samlingsbegrepp för icke-allergisk mat överkänslighetsreaktioner och allergiska reaktioner på livsmedel, såsom födoämnesallergier. Mat överkänslighet kan ha många symtom som strax efter en måltid eller en svullen stor mage, mycket gasbildning, mosa avföring eller diarré eller illamående. Det är ofta inte lätt att avgöra om det finns mat överkänslighet. Symptomen kan inte bara mycket olika, men det är också varierar från person till person. Symptomen kan också ha andra orsaker. Vid misstänkt födoämnesallergi, är det lämpligt att boka tid hos din läkare.

Stäng irritabelt tarm ut

Vid IBS uppblåsthet är vanligt. I dessa kronisk tarmsjukdom har regelbundna buksmärta, ofta på olika platser i buken, och problem med avföring. Det är oklart hur symptom på colon irritabile uppstår. Verkar vara hjärnan alert för ytterligare incitament i tarmarna. Tarmen hos människor med IBS verkar vara mer känsliga och rörliga.

Ät inte för fort

Snabbmat utan att tugga ordentligt eller snabb drink, kan orsaka en hel del extra luft svalde obemärkt inuti, vilket kan orsaka uppsvälldhet. Så ät långsamt och njuta av din måltid. Tänk också på att matsmältningen börjar i munnen och kan minska uppblåsthet genom att helt enkelt tugga tyst och på god mat din mat. Tillkommit genom goda tider du tuggar maten trevligt och det är enzymer som gör en start med matsmältningen. Genom att tugga väl kan du prestera optimalt tarmen och göra de mest användbara näringsämnen från mat. Dessutom får du hjärnor att äta snabbt låta signal att du är full. Du förblir därför längre tid än vad som krävs av mat, vilket leder till fettlagring, fetma och trötthet.

Limit kolsyrade drycker

Kolsyrade drycker kan orsaka gas i dina tarmar och skapa en uppsvälld känsla. Istället kan du dricka vatten som är smaksatt med citron, lime eller gurka. Vatten kan du mycket enkelt göra fint. Eller helt enkelt minska antalet glas läsk som du använder varje dag.

Begränsa användningen av tuggummi

Tuggummi kan också leda till intag av luft, vilket kan orsaka uppsvälldhet. Om du har för vana att tugga mycket gummi och du upptäcker att du får uppsvälld, kan du växla den med en bit godis eller äta en hälsosam, fiberrik mellanmål som frukt eller grönsaker. Tänk på att suga på hårda karameller kan också se till att du sväljer luft.

Begränsa användningen av natrium

Högförädlade livsmedel är ofta högt i sodium och lågt i fiber och båda faktorer bidrar till uppblåsthet. Inte bara pretzels och chips är natriumbomber, men även produkter som visas friska ofta packad med natrium, såsom soppor, dressingar, spannmål och tomatsås.

Se upp med ljus- och dietprodukter

Många produkter har lagt artificiella sötningsmedel såsom aspartam. Du hittar den i ljusa och dietprodukter, godis, tuggummi, etc. Du får mindre socker inuti, men baksidan av detta är att de sötningsmedel du kan göra enorma magen upp. När du använder mindre sötningsmedel som aspartam, kommer bitarna att gå bättre med uppblåsthet och svullet eller svullen mage.

Var försiktig med användning av gasgenererande livsmedel

Om du inte är van vid att äta bönor sak, de flatulens och uppblåsthet. Detta gäller även för olika typer av kål, blomkål och broccoli undantag. Men detta betyder inte att du inte längre behöver äta dessa livsmedel. Det är bara bra att äta varierat. Inkludera dessa livsmedel bara i din mat, men bygga upp långsamt tills din kropp anpassar sig till de föreningar som kan orsaka gas från början.

Ät mindre måltider

I stället för tre stora måltider om dagen, du bättre ha flera mindre måltider fördelade över dagen äta. Detta förhindrar uppsvälldhet som ofta följer stora måltider. Dessutom är det bra för ditt blodsocker. För små måltider blodsockret stiger mindre. Din kropp kan lättare återfå rätt balans. Helst 5-6 små måltider per dag, men se till att den mängd mat och kalorier i förhållande till vad du behöver dagligen.

Använd livsmedel som förhindrar uppblåsthet

Forskning tyder på att pepparmynta te, ingefära, ananas, persilja och yoghurt med probiotika kan bidra till att minska uppblåsthet.

Live Rekommendationer i korthet

Följande livsstil råd kan bidra till att minska symptomen:
 • Ta på fastande mage ett glas vatten, te, juice eller annan dryck eftersom detta utlöser tarmarna;
 • Börja dagen med en rejäl frukost, eftersom det är nödvändigt för korrekt tarmfunktionen.
 • Hoppa inte över måltider, eftersom störningar av regelbundenhet kan förvärra tillståndet.
 • Om det i varje måltid eller mellanmål tillräckligt med tid att äta lugnt och tugga väl.
 • Varje dag, regelbunden motion kan förhindra eller avhjälpa förstoppning.
 • Ta dig tid att gå på toaletten och ställa toaletten spelar ingen roll.
 • Genom att svälja för mycket luft kan kramper, gas eller flatulens inträffar. Därför undvika tuggummi, inte dricka med sugrör och sluta röka. Gå även medan man äter och dricker. Och prata inte för mycket medan man äter, eftersom det gör att du kan svälja luft.
 • På eget initiativ laxermedel eller stoppa resurser. Detta kan allvarligt störa den tarmfunktion.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha