Positiv trångsynthet bästa botemedlet mot negativa stereotypa tänkande

Hur vi ser oss själva och andra bestäms till stor del av privata chattar och vardagliga samtal, även när vi talar om vissa grupper såsom heterosexuella, homosexuella män, äldre, ungdomar, studenter eller invandrare. Dessa naturlig kommunikation, dock har ogynnsam lokalpatriotism lätt att underhålla.

Utnämningen av de positiva egenskaperna hos grupper som kallas positiv trångsynthet, är det bästa botemedlet mot negativa stereotypa tänkande. Detta enligt en undersökning av psykologen Hedy Greijdanus till stereotyper, som hon fick sin doktorsexamen vid universitetet i Groningen.

Information som skiljer sig från stereotyper vi använder annat än information som är förenlig med stereotyper. Positiva exempel på människor som inte uppfyller stereotypen omedelbart ses som ett undantag från regeln, medan negativa exempel gör bekräftar stereotypen. Den negativa monter själv inte ändra eller knappast. Greijdanus: "Min forskning visar att det är föga meningsfullt att kalla en lista med positiva exempel på människor för att motverka negativa stereotypa tänkande." Vad hjälper är att låta folk prata med varandra om positiva egenskaperna hos stereotypa grupper som helhet.

Marockansk Dutch

Greijdanus gjorde för hennes forskningsexperiment. Hon förklarade fiktiva tidningsartiklar i studiedeltagare anställda "och" marockanska nederländska. Till exempel, artiklar som behandlas med marockansk holländska ungdomar som startade en Kickboxer förening och marockansk holländska ungdomar som grundade ett konstnärskollektiv. Detta experiment visade att människor lättare positivt beteende av ett fåtal individer kan generalisera till hela gruppen när de räknar med att behöva tala om experimentet.

Skådespelare

Greijdanus experimenterade också med gruppdiskussioner som syftade till att påverka provinsialism. I dessa samtal om marockanska-holländska ungdomar i hemlighet tog del skådespelare vars uppgift var att skingra negativa stereotyper bara genom att främja en positiv trångsynthet. Förresten, detta debunking negativa stereotyper syntes också i ett experiment utan en skådespelare i en naturlig konversation situation att arbeta.

Studenter vs. stadjers

Greijdanus också gjorde experiment i vilka en grupp Groningen studenter talat med varandra om en kommande möte med en grupp Groningen medborgare. Studenten Stadjers dem stereotypeerden så slarviga, lata bråkmakare. De förväntade sig mer fientlighet vid kontakt med den andra gruppen tycktes vara förestående.

Positiv lokalpatriotism

En bättre kontakt mellan grupper är i första hand, skulle gynnas av en förändring av åsikter inom grupper. Utnämningen av de positiva egenskaperna hos grupper som kallas positiv trångsynthet, är det bästa botemedlet mot negativa stereotypa tänkande. Greijdanus: "Du kan inte få folk att komma ut negativa bås och förväntar oss att dessa rutor försvinner. Du fly bara inte göra dessa rutor sig positivt. "

Konflikthantering

Resultaten av studien kan vara till nytta för myndigheter och organisationer som arbetar med ansträngda förståelse mellan olika grupper. Greijdanus rekommenderar att fokusera insatserna på diskussioner inom dessa grupper genom att uttryckligen framhäva positiva inslag i abstrakta gruppbilder. Politiker kan dra nytta av dessa insikter för att anpassa sin argumentationsstrategi, men också skolor och fusionerande företag kan dra nytta genom att på olika sätt att närma sig förhållandet mellan rivaliserande grupper.

(0)
(0)

Kommentarer - 1

Det verkar aldrig för att stoppa denna typ av soppa och artificiell lite krångel.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha