Polyneuropati i diabetes mellitus

Diabetes mellitus är en sjukdom som blir allt vanligare i västvärlden. Ökningen av antalet diabetespatienter huvudsakligen orsakas av en ökning av antalet patienter med typ Il-diabetes. Den viktigaste riskfaktorn för detta är överviktig, något allt vanligare i vårt samhälle. Eftersom diabetes är en sjukdom som blir allt vanligare, det finns alltmer med tanke på de komplikationer av diabetes. En av dessa är diabetisk polyneuropati, en störning i de nerver som inträffar hos patienter med diabetes. De höga blodsockernivåer som kan förekomma i diabetes, ger för höga koncentrationer av glukos i nervcellerna, vilket gör dem svårare och byggavfall kan leverera och borttagning. Dessutom ändrar de små blodkärl som nerver syre under inverkan av höga nivåer av socker, vilket orsakar nervcellen blir mindre syre.

Vad polyneuropati?

Ordet polyneuropati ger faktiskt lika med vad en sjukdom är. Ordet betyder ingenting mer än neuropati nervsmärta, medan poly betyder många. När polyneuropati, vilket innebär att avvikelser i flera nerver. Polyneuropati kan orsakas av många olika förhållanden, inklusive diabetes mellitus är en av de mest kända orsaker, men också orsaka en brist eller överskott av vissa vitaminer, nedsatt njurfunktion och nedsatt sköldkörtelfunktion kan detta tillstånd.

Vilka är symptomen vid diabetisk polyneuropati?

I de flesta fall finns det en person som är känd för att ha diabetes, och därför är en möjlig utveckling av polyneuropati av hans eller hennes läkare övervakas. Men det kan också vara så att polyneuropati den första manifestationen av diabetes. Någon då löper troligen funnits i flera år med höga blodsocker och eventuellt flera vaga symtom, men dessa var aldrig tillräckligt allvarliga för att besöka en läkare eller funderar på diabetes. De mest kända symptom på polyneuropati är ofta symmetriska känselstörningar vid ändarna av armar och ben, ofta vader och fötter, men i ett senare skede även händerna påverkas. En gemensam definition är känslan av att gå på bomull. Det kan också finnas smärta och kan röra huden är obehagliga. Symptomen kan också förekomma störningar i det autonoma nervsystemet. Exempel innefattar svettning störningar, förstoppning eller diarré, urininkontinens, erektil dysfunktion eller ortostatisk hypotension. Ortostatisk hypotension innebär att man är yr när du står upp på grund av lågt blodtryck.

Få alla diabetiker lider av polyneuropati?

Absolut inte alla diabetiker lider av polyneuropati. Risken med polyneuropati ökar när sjukdomen existerar längre. Dessutom att möjligheten att få poly neuropati som en komplikation av diabetes mer om diabetes är dåligt kontrollerade och sockervärden i blodet är ofta väldigt höga. Ändå kan inte allt förklaras av det.

Finns det en behandling för diabetiker polyneuropati?

Den viktigaste behandlingen av diabetisk polyneuropati är att se till att diabetes är väl etablerad. Polyneuropati sannolikt kommer att ske hos diabetespatienter som är dåligt reglerade och ofta har höga blodsocker. Genom diabetes till väl, kan ytterligare skador undvikas. Det är dock mycket förbättring av polyneuropati genom korrekt inställning av diabetes tyvärr inte att vänta. Hos patienter med smärta kan ses eller med hjälp av dessa analgetika kan undertryckas så mycket som möjligt. Det är hos patienter med diabetes, men särskilt hos patienter med diabetes polyneuropati mycket viktigt att hålla i minnet att det inte finns några hack eller uppkomst, särskilt på fötterna, men också på underbenen. Patienter med polyneuropati har mindre snabbt inse att de har eller utvecklar sår. En viktig orsak till utvecklingen av lesioner i polyneuropati bär fel skor kan leda till tryckpunkter på fötterna. På grund av denna förlust märks mindre snabbt känsel i fötterna och kan utveckla sår. Dessa sår hos patienter med diabetes är ofta svåra att läka eftersom blodflödet till fötterna är också ofta reduceras med sjukdomen. Sår bör därför snart uppfattas och behandlas.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha