Politiska mord: bröderna de Witt

Nichlas Bloch Februari 28, 2016 Miscellanea 36 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Den 20 augusti 1672 i katastrofen året holländsk historia, var bröderna Johan och Cornelis de Witt lynch av en mobb och dödade. Även alltid gjorts som "pöbeln" i Haag var spontant bakom dessa mord, visar den sanna historien så småningom ut mycket annorlunda. Det var ingenting annat än en politisk mord.

Bröderna de Witt

Cornelis de Witt
Föddes i Dordrecht, 15 juni 1623 ?? Haag den 20 augusti 1672 in Dordrecht regn. Han var en politisk kommissarie vid angreppet på Chatham till London. Han mördades den 20 augusti 1672 tillsammans med sin bror.
Johan de Witt
Också född i Dordrecht på September 24, 1625 ?? Haag, 20 augusti 1672 var en ättling till en viktig familje regent. Han var PENSION- av Holland 1653-1672 och därför den viktigaste nederländska statsman av sin tid. Johan de Witt spelade sin bror Cornelis upprepade lukrativa jobb och positioner, vid sin PENSION- hylla. I dagarna av Johan de Witt s "regering" regenter var den mäktigaste gruppen och Johan mål var att hålla det på så sätt. Det innebar att Johannes snabbt växande och populära House of Orange ville politiskt för att lägga undan.

Samarbete med Regent Cornelis de Graeff

 • Under perioden av hållbarhets var PENSION- Johan de Witt mycket vänliga med Cornelis de Graeff, eller Sagan om Polsbroek. De Graeff var en Amsterdam regent och borgmästare i den holländska republiken.
 • De Graeff var en farbror Johan de Witt. Den nära politiska samarbetet mellan de två män förklarade varken Graeff eller Johan de Witt skada.
 • Cornelis de Graeff var en del av en grupp som säker efter döden av William II, finans och politik i Republiken. Han var motståndare till Orange.
 • Tillsammans med bröderna Johan och Cornelis de Witt de Graeff sökte fulla suveränitet de republikanska regenter och avskaffandet av makt och stadholderate av huset av Orange-Nassau

Fiendskap med apelsiner

The House of Orange sedan Willem van Oranje I Silent särskilt populär bland folket i den holländska republiken.
 • Successiv Orange: William Tyst, Prince Maurice, Frederick Henry och William II, sågs som frälsare foster, börjar med William Silent ursprungligen guvernören i Republiken Filip II av Spanien. William Tyst började kämpa sig fri från dominans av den spanske kungen, vilket gör 80-åriga kriget började
 • År 1654 fanns det fred slutits med England av Oliver Cromwell i täten som ledare Holland, bland annat Johan de Witt och Cornelis de Graeff, en hemlig handling av utestängning visade rekord, som Republiken förbjöd son Stadholder Prince Willem II automatiskt guvernören att utse. För britterna att göra detta var den underliggande orsaken till att de var hämndlysten röstade för att stödja Republiken störtade Karl II av England. Charles II var en Stuart och relaterad till House of Orange.

År 1660 var Johan de Witt och Cornelis de Graeff av staterna i Holland utses till ledamot i utskottet för utbildning av Prince William III av Oranien-Nassau, "barnet av statens. Dessa utnämningar kommer inte ha varit av en slump, skulle du bättre känner din fiende väl, och denna utnämning Johan de Witt fick en stor bit av kakan när det gällde att höja sin politiska fiende.
Efter 2: a brittiska kriget lyckades endast guvernörer lyckades få upp ediktet som stadholderate styrdes oförenlig med kaptenen-generalshipen. Johan de Witt stöd tillsammans med sin farbror, Andries de Graeff detta påbud. Det är klart att Johan de Witt vann alltså ingen popularitet bland Orange sinnade holländska.

Impopulära åtgärder och beteende

 • Johan de Witt var en medlem av regenter klicken som till varje pris ville hålla tömmarna i händerna i Nederländerna.
 • Även om han misslyckades till en början för att minska framtida makt Prince William III genom lagen av avskildhet och ediktet fick han här är fiendskap av Orangists på halsen.
 • Befolkningen misstrodde honom när han hade ett finger med i utbildningen av den unge prinsen William.
 • Johan de Witt såg folkets makt över huvudet. År 1672 fanns det dem tillsammans en miljon broschyrer över Nederländerna delade och utspridda, som trots olika politiska grupper i Nederländerna härrör popularitet gjorde inte bra.
 • Johan de Wit ändrat pensioner i Nederländerna eftersom det är Republiken skulle kunna spara en hel del pengar. Dessa inkluderar pensioner, änkepension, varav många var på grund av de olika krigen utkämpades vid den tidpunkten. Detta är hans impopularitet åter upp kommer att bli förvånad.

Fiendskap med Cornelis Tromp

Cornelis Tromp 1629 ?? 1691 var son till den berömda amiralen Maarten Tromp Cornelis Harpenszoon ville inget hellre än att följa i fotspåren av hans berömda far. I September 1645 utsågs han av ståthållaren Frederick Henry Nassau personligen löjtnant.
Tromp inkompetens
Hans karriär inte gick bra. I December 1657 gick han med en flotta till Medelhavet i 1658. Detta ledde till en skandal eftersom Tromp vände använder sina krigsfartyg behöva byta den själv.
När han en tid senare till medelhavsmat att stärka flottan av amiral de Ruyter bordades hans skepp efter att han hade ett dryckeslag med sin besättning i Livorno.
Trots att odisciplinerade, arroganta beteende och visade sig fiendskap de Ruyter i nacken drog utsågs han 1653 till Konteramiral av amiralitetet i Amsterdam. Samma Amsterdam där Cornelis de Graeff härskade. Det är känt att Johan de Witt om utnämningen av inkompetent men mycket rik Tromp grälade med sin farbror.
Tromp fiendskap med Michiel de Ruyter och Johan de Witt
Tromp var år 1665 som en löjtnant amiral utses preliminära befälhavare och trodde att han hade nomineringen säkert i fickan tills Ruyter den 11 augusti återvände oväntat. Tromp var rasande och avundsjuk. Han ansåg kort pension helt från sjö- service, något snarare än under de Ruyter, som ofta nog hade kommit i kontakt med Tromp s inkompetent beteende, måste tjäna. Tromp s kallas berömmelse på den tiden var främst på grund av minnet av sin älskade far, Martin, och det faktum att han var en förkämpe för Orange partiet. Han var till sjöss, trots allt, har aldrig vunnit en seger.
Återigen under befäl av Michiel de Ruyter i den två dagar långa slaget, Tromp besegrade den brittiska eftertrupp, hans första riktiga seger. Han hade dock därigenom så långt bort från hörn huvuddelen av flottan att han inte kunde komma till undsättning. De Ruyter var snabb att skylla Tromp nederlag.
Tromp agerade i den offentliga debatten som började så illa att han sattes åter inaktiv på 13 Augusti 1666. Detta tog Johan de Witt personligen mycket sjuk. Det är inte otänkbart att Johan de Witt hade tagit ledningen här: trots allt, hade han varit mot Tromp s utnämningar av staden Amsterdam.

Mordet på bröderna de Witt

År 1672 vände strömmen för Tromp och Orangists. Ludvig XIV av Frankrike anföll holländska republiken inom. Den pro-franska politiken av bröderna de Witt misslyckades därmed totalt.
Genom förskott av franska trupper såg Orange parten möjlighet att föra rena den republikanska regenter hösten. I de flesta stater tog de med våld makten. De sjuka Cornelis hade som Dordts kommunalråd sätta sin signatur på återkallande av ediktet.
I augusti 1672 var barberare Willem Cornelis Tichelaar anklagas för att ha planerat ett attentat på Prince Willem Cornelis sattes i fängelse i fängelset i Haag. Trots svår tortyr Cornelis vet att dessa anklagelser är inte.
Tromp bror, den ökända intrig Johan Kievit, som dömdes till döden för förräderi i frånvaro återvände från exil i England. Det antas att Kievit var hans bror kommer tillsammans med utforma av mordet på bröderna Cornelis de Witt.
Den 20 Augusti 1672 lockade Tromp och Fredrik av Nassau Johan de Witt med ett förfalskat brev till fängelset i Haag där hans bror Cornelis fängslades för förräderi.
Johan de Wit hade just avgått som PENSION-. Han kom för att hämta sin bror från fängelset. När bröderna ville lämna fängelseporten de attackerades av en arg och upprörd folkmassa. Flygningen gjordes omöjligt för dem hade någon cordon av kavalleri kallas tillbaka vid fängelseporten. En kontingent av besättningen Tromp spärrade bröderna vägen. Tromp hade på ett värdshus i Haag till ett dussin män från milisen gav order om att storma fängelset.
När båda bröder brutalt lynch Tromp gick ut för att titta på deras stympade kroppar som han gjorde godkänna kommentarer.

Slutligen

I århundraden trodde att bröderna de Witt dödades hade piskade av en mobb lynchningar och vulkanen platsen. Nu mer än 300 år senare är det uppenbart att mordet på bröderna var avsiktligt planerat. Det finns röster som lynchers inte pöbeln bestod bara av "hedervärda" medborgare som hade förmyndarregeringen var och ville betona makt Orangists Haag,. Det är klart att de ekonomiska och politiska motiv för dessa mord har spelat en viktig roll.
Cornelis Tromp tillbringade sina sista år i dryckenskap och rädsla, eftersom han trodde att han skulle hamna i helvetet när han dog.
Alla mycket snabbt i 20 AUG 1672 märktes som en svart dag i historien om Nederländerna.
Statyn av Johan de Witt på plats i Haag pekar fingret till den plats där han och hans bror var lynch.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha